Min nya hemsida och dagen efter personbästa på milen

Med vinden mot kinden och solsken i blick gav jag mig av på löppasset jag längtat efter, på stigar med fokus  att njuta och hinna låta ögat vila på föremål och omgivningar med normal fart med musik i lurarna, mitt nya vätskebälte runt midjan och hunden fastsatt däri. 20 km långdistans och återhämtningslöpning.

Om du vill utveckla din förmåga att bli uthållig är ett långpass det som stärker dina muskler, senor, leder och ligament men vill du bli snabbare behövs också fart. Farten fick jag igår på tävlingen och jag är noga med att variera min träning för att kroppen skall hålla. Skogen hjälper mig och stjälper inte på samma sätt. Där finns fällor, men dessa finns överallt. En fälla är att träna för mycket, för ensidigt, för monotont och för hårt.  De flesta kan träna mycket men de blir inte bättre..

I går njöt jag av  perset på min 10 km tävling och kände hur kroppen sög åt sig tempopasset som den fick. Jag kände hur styrkan blev ännu mer påtaglig och jag kände hur kärleken växte tillsammans med självförtroendet. Jag springer, med vinden mot kinden!

söndag

Jag tycker det är viktigt att se över ur ens löpartillvaro ser ut så att man vet att man har de optimala förutsättningarna för att lyckas med att nå sina mål. Oavsett vart du befinner dig kan jag hjälpa dig.

Jag är bloggare men jag är också personlig tränare med specialitet för löpning. Genom min egen kärlek och och driv har jag utvecklat mig själv och genom det kan jag så också hjälpa andra mot sina mål. Jag är också skribent i min egen underbara förening Morjärvs SK där jag skriver artiklar och tidningar för sportklubbens räkning och delar med mig av hälsotips i tidningen Morajärvar´n. Mina egna rötter ligger norr om Morjärv, i Överkalix vilket är hjärtat av Norrbotten, det ständigt leende landskapet med det otroliga förutsättningarna för att bedriva träning i naturen och bara tillåta sig själv en stund av absolut balans i tillvaron, långt bort från stress och jäkt, om man vill tillåta sig att vara sig själv för en stund.

_MG_5768

Jag erbjuder personlig träning och löparcoaching både på distans men även genom att man tillsammans med mig får utveckla sitt löpsteg, teknik och få handfasta tips. Jag erbjuder också kostrådgivning om man vill ha hjälp med ur man skall äta för att prestera optimalt, det vill säga mot prestationer. Att prestera vid till exempel en löpartävling är någonting helt annat än att träna för att gå ner i vikt. Tränar man för att uppnå resultat, hålla en hög fart på en tio km tävling eller mer då är kroppen i behov av kolhydrater, som rimligtvis inte behöver vara vit pasta och ris som många tror.

I rollen som coach vill jag förmedla det långsiktiga tänket mot det optimala tillståndet som man känner när man befinner sig mitt i ett löpsteg som får allt att stämma i kropp och i knopp. Jag vill förmedla den kärlek jag känner och som fått mig att känna så starkt för löpning som träningsform.

Kosten är viktig för mig

porsö 

Genom min hemsida erbjuder jag olika saker där du ligger i fokus.

Aktuella nyheter och evanemang….

 

Jag får en del önskemål om att skriva mer om kost och jag kommer smyga in en del tips framöver. Alla måltider är viktiga för mig och att äta är det härligaste som finns. Jag vet hur bra jag mår av att äta balanserat, energirikt och hur underbart det är att unna sig saker, en öl, ett glas vin, godis, desserter eller vad som just är specifikt för det som varje individ ser som lyx . Allt för många dieter idag förstör människors kärlek för träning och dödar den känslan som kan uppstå, allt för mycket fokus på att se snygg ut. Det behöver inte vara så. Att äta nyttigt kan också vara att äta gott.

Bort med dieter, bort med bantning, bort med att vara ett dåligt föredöme för våra barn och unga. In med balanserad kost, färg och energi!

Kontakta mig för mer info, frågor, funderingar, önskemål om ämnen, förfrågningar om personlig träning, att skriva om, kostfrågor eller träningsfrågor. Kommentera och visa att du finns. Gillar  du det du läser?  Eller gillar du det inte? Visa dig!

Missa inte att ta chansen att vara med på ett löparläger i sommar i hjärtat av Norrbotten där älv möter berg.

ADIOS

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s