Göteborgsvarvet och 12a på SM!

Tänk dig ett sugrör som är igen sipprat med en massa gojs. Du suger men det händer ingenting.  Astmakänning eller dålig kondis? Varför orkar jag inte? FRUSTRATION!

Den kyliga och friska vårluften som gett svalka i takt med vindens melodi är bortblåst En luft som står still en sol som steker och en herrans massa människor i regnbågens alla färger med namn bakom ryggen, ivrigt påhejade av vänner och bekanta.

Ett varmt varv, sugrör för alla, svett för alla, glädje för de flesta!

före1

Mitt Göteborgsvarv 2013, mitt livs 6e halvmarathon (4e som tävlingslöpare) är det varmaste jag gjort och nervositeten var stor på morgonen innan jag skulle bege mig mot starten ty den bästa luften för mig är den syrerika luften med minusgrader och kondens på handen när man blåser ut.

Åt i allafall en underbart god frukost hos mina vänner Hans och Gabriella i en grön stadsdel ca 15 min utanför startområden. Jag laddade rejält med Resorb och Smoothie blandad med banan, Björnbär, rått ägg och mjölk och sedan strödde jag över havregryn och Kokosflingor på det! Jag åt också två rejäla smörgåsar med kaviar för att få i mig salt för jag visste att en sådan här dag skulle det behövas.

Det skulle bli en varm dag och i omklädningsrummet mötte jag en Hässelby tjej som jag värmde upp tillsammans med.  Jag hann tänka för mig själv att 5 min per km kändes bra tungt det också så hur skulle jag kunna fixa mig runt idag? Tänk om jag svimmar?Har jag laddat rätt?

Som vanligt fjärilar i magen.

10 minuter innan start var jag i startfållan för elitledet. Isabella Andersson såg stark ut och jag träffade även på en del andra kända elitlöpare . Stämningen var hög och publiken runtomkring var taggade och glada. Jag kände redan stående i den gassande solen hur jag ville krypa in i skinnet men hade bestämt mig för att ta det lugnare än normalt just på grund av värmen och inte riskera att vägga.

När starten går tar jag rygg på Karin från löparklubben Ullevi, en tjej med rötter i Norrbotten. Efter några km börjar tankar om att ”jag orkar inte mer” komma och jag låter Karins rygg och avstånd bli större. Vid 5 km springer Klas förbi och och jag säger till Klas att han skall dra iväg för jag är för trött för att prata. Stannar vid första vätskestationen och tar några klunkar och sedan häller jag flera muggar över mig själv . Det kalla vattnet kyler skönt och efter 6 km kommer krafterna tillbaka och jag kommer in i ett slags flow när vinden också bidrar till att ge mig tillbaka farten, som ändå inte ligger lika snabbt som min fart jag hade då jag ”persade” men tillräckligt snabbt för att göra mig tillfredsställd idag. I värmen. Vid tio km passerar jag Karin som jag tog rygg på och efter 15 km känns det fortfarande övervinnerligt och jag inser vid 17 att jag kommer fixa detta under 1.30 om jag inte tappar fokus. Jag vill ju ha den här känslan, att kunna öka men ändå känna amig trött vid målet. Nå hur gick det då?

Jag springer om en klunga av 3 tjejer och inser att när många tappat så har jag fortfarande krafter kvar. Heja tjejen, lyft på kjolen. Ja men ensam var jag med den snygga löparkjolen i rosa och orange. Den svalkade skönt bakom mina lår när hettan blev övermäktig.

När jag kommer in målområdet och har tagit mig över den sista lilla branta backen upp så vet jag att jag vunnit över värmen, min största konkurrent. Jag ökar farten och spurtar i mål och när medaljen sätts runt min hals så känner jag mig glad men inte alls samma stolthet som när jag kom i mål efter Prag. Klockan på min arm visade 1.29.52 och det är inget pers. Tankar kommer i mitt huvud om att jag troligen tappat min fina placering från förra året.

Men lättnad, jag är i mål!

efter1

Leenden, glada tillrop, kexchoklad och så de fina människorna utanför elitledetsomklädningsrum som numera är mina vänner. De fotade mig förra året och de fotade mig i år. Tack för er fina service =)

Plötsligt får jag veta mitt resultat som jag inte haft en aning om utan tagit förgivet att bara för att jag sprungit mer långsamt så har jag tappat placeringar. Tanken slog mig aldrig om att de andra kanske också gjort samma.

efter

Min tid blev 1.29.54 och här ser ni mina mellantider

Mellantider

Split Klockan Tid Sträcktid min/km km/h Plac.
5K 13:20:39 00:20:38 20:38 04:08 14.54 47
10K 13:41:56 00:41:55 21:17 04:16 14.10 39
15K 14:03:32 01:03:32 21:37 04:20 13.89 32
20K 14:25:25 01:25:25 21:53 04:23 13.71 30
Mål 14:29:55 01:29:54 04:29 04:06 14.65 29

Jag känner mig stolt och glad för det är tidigt på året för en löpare och det har hänt otroligt mycket för mig med löpningen. Min kropp har svarat på träningen och jag har hittat en kontinuitet i träningen som inte sliter och byter ner min kropp. Jag fixade värmen och jag vann mot min största skräck och jag klättrade från att ha slutat 21a på SM 2012 till 12a på SM i år. Jag älskar att springa och ser redan min målgång nästa år, då jag ska under 1.24. Jag tror och hoppas att det är möjligt.

Jag har fått så otroligt många fina grattishälsningar och tillrop och fått höra Vinden mot kinden nämnas av alla de som läser bloggen och jag hoppas ni är med mig på min resa. Firade med dans och trevligt sällskap i Göteborgsnatt liv och solen fortsätter lysa.

vitsippa

rosa

MED VINDEN MOT KINDEN

GÖTEBORGSVARVET 2013.

skål

ADIOS!

4 reaktioner på ”Göteborgsvarvet och 12a på SM!

    • Åh Anna, jag trodde jag skulle döö efter några km när luften stod still men sen var det som om jag fck extra kraft någonstans ifrån. Hoppas det gick bra för dig också och nu ska jag kika in på din blogg och ta reda på det!

      • Haha, för mig gick det tyvärr inte alls. Har dragits med en skada i vaden en längre tid och fick stå över både göteborg och sen stockholm marathon. Kan springa 2 ggr i veckan på mjukt underlag, så jag har en bit kvar…. Men nästa år. Då jäklar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s