Borta bra men hemma bäst, eller?

Göteborgsvarvet 2013 blev mitt livs varmaste och också roligaste lopp. Säga vad man säga vill men gemenskapen är ändå det som är allra bäst med en löpartävling. Nu är jag hemma igen och landade sent i går kväll närmare midnatt. Det har varit en grymt händelserik och jag har återhämtat mig otroligt bra då jag inte als känt mig stel eller haft någon känning i benen. Hade en del huvudvärk i söndags vilket torde bero på alla de svettdroppar jag haft på kroppen efter lördagens prestation.

varvet

Nu har jag en målsättning med nästa års träning och där är Göteborgsvarvet självklart med. Top 10 är mitt mål men däremot kommer jag inte satsa på någon specifik tid, eftersom ingen tävling är den andre lik och man aldrig vet vilken väder vi bjuds på.

Det bästa med resan är så klart att jag fått spendera tid med min gamla kompis och hennes underbara hundar och umgås utan att bara prata löpning.

göte2

göte6

Löpning är en stor del av mitt liv, men ibland är det skönt att lägga ifrån sig ”löparvästen” och fokusera på andra saker. För många blir träning stress och tider blir för stort fokus vilket kan vara nerbrytande och inte alls bra! När kroppen mår bra svarar den på träning och för detta behövs inte att vi tränar flera pass om dagen för att komma upp i 15-20 mil i veckan. Få klarar det.  Vår kropp är gjord för rörelse, men även til vila.

Jag läste en artikel igår om en kvinna som besegrat Ortorexin genom Yogan. Ortorexi är en sjukdom som gör att en människa tänker på träning och kost dygnet runt och i princip aldrig tillåter sig att leva. När träningen tar över för mycket blir det till att sjukligt beteende och jag vill poängtera att jag vet att de bästa resultaten kommer när man vågar ta av sig västen ibland. Allting handlar inte om km tider eller skavsårsplåster. När löpning blir för mycket fokus på tider är det inte heller bra, ty då missar man den bästa löpningen.

Många jag känner pressar sig själv för hårt. Har du balansen?

göte8

Några reflektioner: Jag saknar södra Sveriges löparatmosfär och  fylls alltid av samma känsla när jag kommer hem.  Det är en rolig känsla att träffa bloggläsare och andra bloggare och inspireras och att få inspirera.

Veckans träning har i allafall börjat. I går begav jag mig ut på en morgonlöpning runt de vackra grönområden i Tuve som finns där ute. Jag kände mig pigg i benen förutom att jag lade mig i en mycket höge bekvämlighetszon än vad jag brukar. Totalt blev rundan 10,5 km och tog ca 55 min. Dock är det viktigt att tillåta sig att ha de mer långsamma distanspassen, för de utgör grunden i din löpträning.

göte4

Idag ska jag möta tre kompisar och köra en runda på Ormberget. Känner för ca 12 km löpning men eftersom jag ska springa Strandruset på torsdag i Kalix så får jag spara lite på krutet.  Jag ska även hålla i en löparinspirerad uppvärmning på Strandruset och prata om in väg från motionär till elitlöpare, så kom dit om du har möjlighet.

Finns fortfarande platser kvar till mitt löparläger.

Anmäl dig du också!

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s