Vecka mellan tävlingar och att lyssna på kroppen

sol4

  • 16 dagar kvar till Thailand
  • 2 månader kvar till löparläger med vinden mot kinden

 

21 km asfalt sliter och river i benen och tusentals är de stötar som våra leder, Senor och ligament får ta emot under vår färd. Allt för att vårt ego skall få sig en boost när vi senare översköljs av glädje över vår prestation. Många är de löpare som haltar fram efter ett marathon, men glädjen överväger allt det som är mindre bra. Många gånger kan det vara så att kroppen känns helt Piggelin samma dag eller dagen efter men sedan några dagar senare känns det någonstans och det är helt normalt tydligen även om jag direkt blir orolig så klart!

 

sol3

För mig har det känts i fotsulorna

sol5

och på sidan av hälen på utsidan och därför kommer jag inte att vara med i dagens tävling på 10 km som jag planerat. Min tanke var att ta det som ett träningspass eftersom att det är min klubb som ordnar tävlingen och jag blivit inbjuden dit för att leda en uppvärmning på en scen samt prata om min väg från motionär till elitidrottare. (Även om jag själv inte ser mig så ) men väldigt kul att jag får den äran.

Nu kommer jag istället att se en löpartävling från ett annat perspektiv, nämligen som funktionär och det känns väldigt kul det också.

Bild från marathonphoto (fotad från datorn, därför suddig)

Jag kommer träna mitt sista pass idag på mjukt underlag och sedan blir det vila i morgon inför lördagens halvmarathon i Luleå. Vi får se om jag är i form eller mest sliten men springa ska jag!

Veckans träning hittils har varit vila dagen efter tävlingen och sedan startade jag veckan på måndag med 11 km distans följt av dubbelpass på tisdag med distans på lunchen och intervaller på kvällen totalt 16 km, vilket blev alldeles för mycket antal km men med andra kan det lätt bli så..

sol2

Onsdag skulle jag träffa löpargruppen för att gå igenom det sista att tänka på inför tävling och hur man laddar mentalt och fysiskt så jag joggade de 6 km till Porsön och sedan ca 2 km med dem där jag sedan agerade påhejare för att peppa dem på sista fartökningar. Jag kommer sakna min grupp och det har verkligen varit så otroligt roligt att vara en del av deras löparutveckling.

Igår lyxade jag till det för mig själv och lunchade på stan i solsken och värme och naturligtvis var det en massa grönsaker på tallriken med                            Bulgursallad, champinjoner, tomater, bladspenat, Broccoli. Till detta fick jag varmrökt lax och 3 brödskivor så efteråt rullade jag hem =)

sol

ADIOS!

2 reaktioner på ”Vecka mellan tävlingar och att lyssna på kroppen

  1. Inspirerande blogg! 🙂 Tror mej känna igen dej från lite toakösnack inför AXA ifjol…kan det stämma?? Otroligt bra kört på GV i värmen 🙂

    • Tack snälla Anna, det var varmt men kul. Ja men det tror jag stämmer för jag var på Axa och vilken otrolig tävling det också var! Är anmäld i år också. Tror jag minns dig med, var det från omklädningsrummet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s