Början på ett nytt löparliv.

Idag har varit dagen med början på mitt nya löparliv. Jag har verkligen prioriterat att träffa kunniga människor för att få svar på vad det är som orsakat min smärta i hälen och vart den kommer ifrån. Jag började hos sjukgymnast men han hittade ingenting som var superkonstigt egentligen utan trodde det var ett senfäste som spökade . En veckas löpvila och alternativ träning samt tåhävningar tre gånger om dagen och så blev det också.

 

En timme senare var jag på badhuset redo att hoppa i

bad

och plaska lite med det blå flytbälte jag fått låna. Jag var skeptiskt men måste säga att jag fick upp pulsen direkt. Ju fortare jag vevar med armarna desto mer puls så jag började köra två intervall längder på det djupa för att köra en längd vila. Totalt höll jag på i 50 minuter och avslutade med 2 längder simning bröstsim. Men jag tycker verkligen inte alls om att simma. Önskar jag kunde göra det men jag lider och hoppas bara tiden skall gå.

bad3

Vad säger ni om det här med träning?  Håller ni med mig eller har ni även passion för någon alternativ träningsform?

Efter simningen besökte jag en naprapat för första gången och han kunde direkt konstatera det so andra sett men inte gjort något åt, nämligen att det är svårt att springa skadefri om man har obalans i bäckenet som jag har. Jag är sned i bäcken vilket ger ett snett intryck av mig, men är ingenting jag lider av i vardagslivet. Enligt naprapaten är det också oftast så ända till belastning stegras som jag gjort med min löpning.

 

Han gav först laser i min fot och hittade flera ömmande ställen och sedan bände och tryckte samt stretchade han min rygg och bäcken. Efteråt skulle jag egentligen vila men jag cyklade 30 min på en spinningcykel och hoppas att han där uppe ser genom fingrarna med det.

Det här med vila är inte lätt och när jag inte fått springa på tre dagar börjar jag givetvis längta men så länge jag får mina endorfiner på något sätt så är et lugna puckar än så länge och nu lever hoppet om att jag ska bli rak och inte behöva belasta min vänstra sida så mycket.

I morse vaknade jag och kände i hela mig hur mycket jag längtar och hoppas att jag snart får känna marken mot min fot och att göra det utan smärta. Jag längtar till min nästa tävling, nästa personbästa och nästa intervall, ja visst är det galet? Har ju bara gått tre dagar eftersom att lördag räknas ej då 6,2 km känns som om det är en promenad.

För mig..

fast ändå, jag skulle göra allt för en promenad nu….

men bättre är det och jag kan gå bättre så det har gått framåt.

Många är det hälsningar, råd och pepp jag får av er bloggläsare och det glädjer mig att ni följer mig och vill att jag ska komma tillbaka snabbt och vet ni? Det är nog meningen att jag ska vila från löpning ty då får jag längta mer och mer och mer och när det väl är dags så kommer det bli som en ändå stor och fet orgasm =)

Ja ni läste rätt.

 

ADIOS

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s