Ny vecka, nya drömmar och mål, starkare än någonsin.

När man plötsligt får en skada eller gör sig illa så är det som om hela ens identitet på något sätt tappas och man ser sig själv försvinna medan bilen gasar iväg. Synen som man ser är bilden av en som varit stark och inte längre klarar av att behålla sin styrka.

Att vara stark är inte alltid att springa längst, hoppa högst eller vara bäst. Vad är att vara stark?

Image

Hem är där hjärtat är. Min älskade skog, som jag längtar efter er. Det blev inte som det skulle bli, men den som väntar på något gott.

Jag försöker vara stark varje dag i mitt liv i min roll med människor och mot människor men ibland lyckas jag inte hålla skenet uppe. Jag har lärt mig vilka som är mina vänner på en resa jag haft genom livet. Vänner har försvunnit och nya har tillträtt. Visa av dem trivs man bättre med än andra. Jag har lärt känna mig själv och insett att om jag ska vara lycklig måste jag följa mina drömmar och det är det jag gör nu. Ett vanligt liv passar inte mig där jag jobbar 7-17 och vet hur varje dag ska se ut.  Om jag ska bli lycklig måste jag känna det jag gör när jag springer och det jag ger när jag får dela med mig av min passion för löpningen till andra. Jag trivs så mycket att vara ensam så jag alltid kan hitta glädjen i att jobba mot mina mål, framåt, med löpningen. Jag tror på mig själv, man måste få göra det!

Styrkan jag har kan jag ge till dig ty jag lär mig saker om mig själv också.

Image

Middag med grillade Hamburgare, grönsaker, kallsås, pasta och bröd. Sommaren är underbar!

Det som började som en toppensäsong, mitt livs första toppensäsong tog plötsligt stopp . Jag satte nya personbästa på nya personbästa och gick milen på under 40 minuter i april. Halvmara gjorde jag på 1.25.33 redan samma månad. Jag borde kanske bromsat mig själv, eller så skulle jag inte kunnat göra någonting annorlunda.  Någonting hände och nu sitter jag här med en irriterad fot som inte vill bli bra trots avlastning och vila. Jag kämpar på med vattenlöpning och bygger upp bålstyrka

Image

och jag känner mig stark, fit och redo att ta mina första steg, om det så ska ta forever .

De senaste veckan har byggt på en del funderingar om livet och allting som vi ställs inför och får mig att mer än någonsin vilja tillbaka. Så sant som det är sagt börjar jag nu min satsning tillbaka mot SM i långdistanslöpning och det är allt som betyder någonting för mig. Jag vet att denna skada kommer ge mig ny styrka kanske redan i höst och det om gläder mig och får mig att tänka framåt är min utveckling från att ha gjort halvmara på 1.45 till att ha gjort SM i samma distans och slutat 21,a respektive 12a. Jag var i kanonform och ofta är det då det kommer.

Skadorna.

Hur många av er har varit skadad? Hur många av er har lidit er i genom vattenlöpning och bara stirrat på klockan men ändå fortsatt för ni har ert mål? I går på spinningen på Sensia när instruktören Ingrid samlade in lapparna så tittade hon på mig och sade:

-Du är inte här frivilligt va?

-Neeej svarade jag lite försynt.

Jag är här frivilligt, men i ärlighetens namn hade jag hellre varit i skogen bland fågelkvitter och solsken men ändå är jag där. På spinningcykeln. Varför? Jo för jag har drömmar.

Hur många av er har kommit tllbaka starkare? För det gör man och jag vet det. Det gäller bara att försöka göra rätt.

Image

Svanar lever tillsammans hela livet, visste du det?

Någonting positivt är att jag faktiskt ser hur roligt det är att träna varierat även om det krävs en hel del tid. Gårdagen bjöd på 50 min tung vattelöpning med 60 sek intervaller och då är det verkligen flås, flås, dubbelflås som gäller.

Efteråt 30 min spinning med snabba ben och puls 70 procent av max, följt av Corepass 30 min. Jag älskar variationen och effekten efter träningen och känslan av hur kul det är med nya saker.

Tack Sensia

http://www.sensia.se/lulea/traningscenter/sensia-traning,-lulea-city

När jag är skadad är det till er jag kommer.

Idag ska jag tillbaka till sjukgymnasten för tredje gången för att han skall skicka mig vidare till läkare och få en röntgen. Något måste hända och jag tänker inte ge mig. Visst ä det bättre men det är inte bra och långt i från så bra som det skulle förväntas av en fot som varit vilande i snart 9 dagar.

Om 5 dagar åker jag till Thailand, förutsatt att röntgen inte visar på något allvarligt. Tack alla ni som följer bloggen. Det värmer och får mig att bli mer motiverad att komma tillbaka. Lämna gärna en kommentar du som läser detta. 

Avslutar med förra veckans Peptalk från Olof Röhlander. Jag registrerade mig efter en av hans föreläsningar för en tid sedan och just denna tycker jag är väl värd att fundera över.

FÖLJ MINDRE – LEV MER

Vad kostar ett konto på Facebook, Twitter eller Instagram?

Ingenting, kanske du svarar.

Jo, säger jag. Det kostar visserligen ingenting att öppna ett konto, men vad kostar det dig att vara där?

Det är vad jag skulle vilja prata med dig om den här morgonen.

I en tid då vi kan följa allehanda stjärnor och kändisar på sociala medier blir det lätt att man ägnar en stor del av sin tid med att följa andras liv.

Notera att de flesta med många följare inte själva följer särskilt många. De använder i huvudsak sociala medier för att nå ut med något, inte kolla vad andra gör. Det här gäller inte alla, men många.

Vi kanske bör återupptäcka det vi gillade och uppskattade att göra innan följandet av andra stal lite för mycket av vår uppmärksamhet. Vi kanske ska lägga tyngdpunkten på sådant som stannar upp tiden, inte slösar bort den.

Ibland behöver man nog göra sig medvetet osynk med samtiden. Bara för att vi alla gör något, betyder inte att man bara bör köra på. Det är lätt att svepas med.

Nu uppmanar jag inte till någon revolution här, jag älskar sociala medier och är därmed en del av det här. Jag bara påminner om att det lätt blir svansen som viftar hunden, man tappar kontrollen över vad som är lagom. Det är trots allt inte där ditt liv utspelas.

Dem vi följer verkar leva så spännande och roliga liv. Tänk om det stämmer? Det kanske inte bara handlar om Instagramfilter och arrangerade leenden in i kameran, det kan de facto vara så att vissa lever mer och följer mindre.

Hjärtpunkten i det jag säger är: var inte bara en lekboll i någon annans bollhav. Samtidigt svishar ditt eget liv förbi. Är inte det tillräckligt intressant, ja då får du väl göra något åt det.

Så, vad kostar ett konto på sociala medier egentligen? Det tror jag att vi alla behöver fundera över då och då.

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s