Mountainbike i Thailand

Sent igår kväll hittade jag ett perfekt ställe som hyr ut cyklar och 30 min innan stängning halvsprang vi dit för att boka varsin Mountainbike. Hjälm, cykel och lås för 400 bath per person och då får vi ha den till måndag.

Det var det bästa jag kunde göra för tidigt i morse efter frukost gav vi oss av timme efter timme på cykel.
cykel7

Efter 2 timmar kom vi ut på en mer trafikerad väg och där stod också luften still och solen började gassa, den som inte behagats visa sig på flera dagar.

Under vår färd på en mindre väg har vi sett vackra skogar, palmer, träd och hur människor bor och lever här på den Thailändska landsbygden.
cykel3
cykel6
Det är väldigt härligt att dra fram på cykeln och kunna pausa när man vill. Otroligt mycket får man se och samtidigt får man röra sig, låta benen jobba och det är en del backar här på Samoi och vissa av dem så branta att framhjulet nästan lyfter när man trampar upp. Morgonen började med behaglig temperatur och mer gråmulen himmel som senare skulle ändras.

Några stränder har passerats för korta stopp och lite fotografering. Det finns stränder överallt och det är bara att njuta av stillheten långt borta från alla turister.
cykel
Eter lunchen blev vi sugna på att cykla runt ön, men hade förmodligen inte hunnit innan mörkret så därör väne vi åter och följde kustremsan. Upp för backar.
Och ner för backar. Hundar överallt och solen som gassade och stekte på den bara huden.

Vårt sista stopp gjordes på en öde strand där en Thaifamilj hade en apa fastkedjad som gjorde mirakulösa konster och örsökte charma oss. Blev helt såld på denna lilla sak, med fingrar som en människa.

Jag reser med Niklas just nu och vi har känt varandra några år och det känns bra att man kan ha sällskap av varann men ändå bara ha tystnad runt sig och att ha sällskap om man vill och det känns också tryggt att vara tå när man cyklar för att trafiken är rätt intensiv och man bör vara försiktig.
cykel4

Det är något säreget att ta dagen som den kommer som jag gör nu. Inga krav, inga måsten mer än träningen som egentligen aldrig är et måste, utan någonting som gör att livet fortlöper i en lite starkare nyans än det skulle göra annars… och den kommer rätt naturligt .. Den thailändska maten smakar mumma och är nyttig och mättande och det finns så otroligt mycket som är bra med det leende människornas land.

Jag ångrar inte att jag åkte hit. En perfekt paus i vardagen som jag önskar Ni alla fick uppleva.
ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s