Sista dagarna i Thailand

stranden11

Känner en stor klump i magen nu när hemresan närmar sig. Jag vill inte utan jag vill fortsätta vara i min bubbla och ta dagen som den kommer. Inte behöva laga mat och tänka på vardagssaker utan göra det som faller mig in. Min tid i Thailand börjar lida mot sitt slut, som vanligt för snabbt.

Jag ska vara ärlig att erkänna att veckorna före avresa var jag tveksam till om jag alls skulle åka eftersom jag inte kunde gå på min då överbelastade fot. Jag är givetvis glad att jag åkte, för tänk vad jag ångrat mig annars.

Vår första dag i Hua Hin präglads av regn en hel dag vilket fick tålamodet att prövas och visst kom det tankar som:
-Tänk om det ska vara så här våra sista dagar nu? Typiskt att människan direkt börjar tänka negativa tankar istället för att se det positivt, att man får annat gjort, kan njuta av stilhet medan regnet smattrar, vilket jag gjorde senare när jag fått gnälla av mig liiiite =)
Vi hann till och med boka en ny resa tillbaka till Samui. På måndagen skulle vi fatta et beslut och vad vi gjorde då var att ställa klockan på 05.45 för att springa ner till finaste stranden för att analysera himlen =)

Det vi såg var en sagolikt vacker soluppgång, glada Thailändare som ivrigt sprang runt vattenbrynet och fotograferade sina barn och sig själva. En och annan munk var ute och gick och de lösa hundarna lekte i vattnet och svalkade sina varma pälsar. Ett sting i hjärtat efter min gumma, min bästa vän, träningskompis och hund.Mitt hjärta Selma.

Ett beslut fattades någonstans runt 6-7 km och det ångrar jag inte idag.

 

Kjol från loverunning =)

palm

Har precis satt mig för att äta frukost. Buffén rymmer mängder av grönsaker i olika färger, precis som de ska göra på en buffé. Det lilla bordet har både ananas och vattenmelon och den omelett jag får är frodig och fylld med röd saftig Paprika som ger antioxidanter till mig. Helt otroligt hur snabbt man anpassar sig till de man har för när vi kom hit från Koh Samui var jag missnöjd och aningen besviken över att jag åkt. Idag känner jag glädje och älskar den buffe jag får, även jag inte får en Shake av personalen. Lyckan över att kunna springa är stor så klart och jag njuter av varje pass intill stranden med havets vågor i bakgrunden. Idag blev det 50 min löpning där jag ökade farten i 10 min på slutet så den hamnade på 4.20 tempo. Det e tungt i detta klibbiga klimat.  I övrigt blir det mest lugna och lätta distanspass här och mitt resesällskap har tävling på 11 mil i Schweiz så han har börjat sin rejäla nertrappning nu. Han heter Niklas Grip, är ultralöpare och även en av föreläsarna och ledarna på Löparläger Vinden mot kinden. Missa inte hans föreläsning på lördag morgon. En frukostföreläsning.
frukost1
jaaag

Det är semester och ölen i Thailand smakar väldig got. Jag har aldrig varit någon öldrickare men det är något särdeles över en kall Chang (ja Micke det e den ölen och San Miguel light som jag föredrar ) som det är imma på, precis tagen ur kylen, och man kan känna den iskalla drycken åka ut i kroppen .

sista veckan

vyyyyyy

Maten här är så otroligt god och jag vill inte äta något annat än Thatmat. Stekta grönsaker i Oyster Sauce med omelett eller kyckling/Tofu, som är vegetariskt alternativ. Oftast blir det flera små rätter man beställer in så man får sin egen lilla buffe.

Nej nu är det dags för ett dopp i Poolen. God morgon alla fina bloggläsare-

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s