Salomon trailtour O-ringen kontra marknadslöpet i Överkalix

Jag vet inte alls hur formen är nu för jag har tävlat så lite den senaste tiden. Vårens tävlingar med nya personbästan hänger kvar hos mig och hur det än går är jag mer än nöjd med den förbättring jag gjort året 2013. Man kan inte utvecklas hur mkt som helst heller. Allt har sin tid och jag har provat mycket.  Olika sträckor, terränger och underlag. Jag har fått uppleva löpningens baksida med en skada, som tack och lov läkte snabbt och jag har fått rehab i de leende människornas land.

Någon banlöpare blir jag aldrig. Jag vill inte springa runt på en bana utan jag vill ha variation. Naturen omkring mig, där jag får svalka från träden och känner den doften jag kände idag.

skogen

Någon 10 km löpare blir jag nog inte heller. Pappa brukar säga till mig att jag borde prova springa på bana för att se hur snabbt det kan gå, men det lockar mig inte alls.

Inte så jag kommer ner på tider under 39 heller , utan jag tror att min distans är halvmara och ännu längre lopp så det är fortfarande det jag vill springa. Jag är seg, uthållig och kommer in i andra andningen efter ca en timme.

Vilken är er favoritdistans?

 

 

För en tid sedan kom jag hem från Thailand med hög feber och magkramper. Efter en vecka om svaret som visade på Campylobackter, som smittar genom kyckling och dricksvatten. Jag vet inte alls vad det var som gjorde att jag blev dålig, men troligen något från huvudstaden som jag ätit.

När man får något sånt här påverkar det givetvis orken. Jag hade sänka på 25 när jag var till infektionskliniken men visste inte då att det hängde ihop med tarmbakterie. Hur som helst ebbade det ut även om jag fortfarande ibland känner mig lite rapig och så i synnerhet efter jag ätit och har lite tyngre att andas också när jag springer fort, ungefär likt man kan ha om man har halsbränna. Men så länge kan jag springa är jag nöjd.

Nu har jag ett löparläger bakom mig då jag fått se alla underbara löpare pressa sig och jag själv har fått ihop en hel del mil i benen med ett avslutade pass på 1.30 i söndags.

läger10

Idag tänkte jag testa hur kroppen repat sig med en dags vila, så jag gav mig i kast med milspåret på Ormberget som är en kuperad sträcka för de flesta. Efter några km ökade jag farten, allting kändes lätt. Benen bar mig framåt och regnet gav mig syre. Jag sträckte ut steget och försökte att inte pronera med vänsterfoten, som jag haft problem med förr och det nya skorna var supersköna med inläggssulorna i denna gången.

skor1

Jag ökade farten på flacken och i nerförsbackarna och tog det lugnare uppför.

Efter 10 km ville jag ha mer så jag sprang ytterligare ca 4 km och avslutade med utegymmet och lite dips, stocklyft för armar och bröst samt mage och bål.

utegym

När löpargruppen Vinden mot kinden-Run 4 fun startar

kommer ni få prova på utegym och underbar löpning med inspiration.

 

Jag hade en sådan dag när det spratt i benen och jag fungerar verkligen mycket bättre att löpa när det är svalare och lite regnigt än när det är sol och värme.

1075617_10151451027037132_1320173898_n

Nu ikväll har jag reklamerat min Smoothiemaskin så äntligen blev det banan smoothie med Kesella och kokosmjölk (från Thailand) =)

Gissa om jag varit sugen sedan den lade av?

Helgens stora tävling är Salomon trailtour och O-ringen i Boden. Samma dag går Överkalix marknadslöp på 10 km, som är i min hemkommun. Den förstnämnda lockar mer och eftersom att Salomons produkter och kläder och tillbehör är så grymma, kan väl deras tävlingar inte vara sämre . Eller hur? Dock är det kul för mig som Överkalixbo att ställa upp när kommunen och bygden väl ordnar något.

På bilden har jag Salomon Calfs. Det bästa med dem är att de har små luftbubblor som ventilerar och om jag jämför dem med de andra calfs jag har från Compressport, så är Salomon mycket bättre och skönare.

lägeridag

ADIOS

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s