Överkalix marknadslöp och en tredjeplats!

Jag missade mitt pers med 2 sekunder från i april. Två gånger i mitt liv har jag varit under milen på 40 minuter och igår var en av dessa dagar. Det var egentligen mitt mål. Milen på 40 minuter från fjolårets 40.22 på samma tävling, men ändå så känns det inte bra. Inte så bra det kunnat kännas.  Det saknas något som är svårt att sätta fingret på. Låt mig förklara.

 

Jag ville persa men jag gjorde det inte. Öppnade hårt . Alldeles för snabbt . De första 5 km såg jag ryggen på Clausen och Nilssons compressionsstrumpor som var ett svart kännetecken mot en mestadels grön bakgrund.   En fart på 3.34 skulle ge en tid på 35 minuter vilket säger sig själv att det kommer inte att hålla. Inte idag.

Det kanske kunde gått. Men inte idag!

Hejjarrrop, marknadsstämning och en sol som plötsligt tränger fram ur molnen. En bakgrund från det vackra som Överkalix ger i en tävling som slog deltagarrekord med över 200 anmälda löpare i alla åldrar och alla klasser.  Efter första backen planade det ut och jag var märkbart trött och började tappa avståndet till Nilsson.

 

Det till trots så klarar jag att hålla min drömgräns under 4 min per km i hela 10 km och känslan vid målgång är givetvis tungt, tungt tungt, men inte tyngre än att det vore möjligt att ge bara lite lite mer.

överkalix

 

 

Deltagare från löparläger Med vinden mot kinden. Samtliga slog nya personbästan.

 

Först och främst vill jag tacka er alla som hejjat fram mig under marknadslöpet i Överkalix. Åskådarna verkligen lyfte mig fram och överallt hörde jag mitt namn nämnas.

-Heja Johanna, kom igen Johanna och TUSAN det värmer ska ni veta. Så otroligt mycket.

överkalix1

 

 

Vid varvning sprang jag fel och tappade totalt ca 5 -10 sekunder och givetvis borde jag vetat att jag inte skulle mot målet utan vika av före efter banan. Jag har ju sprungit på hemmaplan och denna tävling förr. Nu blev det så och när jag hörde någon säga:

-Hon springer ju fel, så var det redan för sent,

ÖverkalixIF

 

Överkalix marknadslöp 2013.

 

Jag vet att det handlar om en löpares individuella utveckling och det är en jag ständigt påtalar till er alla som jag coachar och som jag gråter med när ni slår era gamla tider. Glädjetårar. Så klart!

Min egen individuella utveckling fortsätter peka på samma ledd just här och nu, även om jag redan nått säsongens mål vill jag mer, det vill vi alla. Människan är så i sin natur.

. Jag har varit sjuk i tarmbakterie, haft en skada och inte alls kört intervaller eller tempo vilket resulterat i att jag inte förbättrat mig, men inte heller försämrat mig .. Jag har gjort milen under 40 två gånger i mitt liv, varav en av gångerna var i går även om den första var på en mycket mer kuperad och backig bana fast med bättre springväder (om du frågar mig) dock i början av säsongen . Jag ska vara nöjd och allt annat ska bara bort, bort bort. Det är så vi skall tänka när vi börjar känna tvivel och vi skall inte ha för höga krav på oss själva utan se långsiktigt. Mitt mål är att vara top 10 på SM i halvmarathon nästa år och däremellan vara med och tävla för att få in bra tempopass så varför stressa. Jag är ung. Ung som löpare på långdistanser.

Jag slutade trea och även om jag känner mig nöjd så är jag också besviken just därför att det hör till vår natur att det vi kan det vill vi bli bättre på. Kanske var det inte riktigt min dag igår och kanske var det inte så klokt att dricka de där drinkarna och vinglasen men ibland vill jag vara både den Johanna jag var när tider och löpartävlingar inte hörde till vardagen och den Johanna jag är när jag springer och verkligen får ha vinden mot min kind.

 

Jag är alltid nöjd med det jag gör och jag ler inombords efter en tävling, ja också före en tävling. Att springa är det roligaste jag vet men det är också det tyngsta jag vet. Just en 10 km distans är mentalt tungt för efter ungefär halva tiden är det lätt att lägga av och sänka farten för det börjar kännas i benen medan kroppen och huvudet skriker sluta, men känslan efteråt är så otroligt tillfredställandet att man glömmer smärtan och minns det andra.

 

En marknadshelg är över och det är med kärlek och glädje jag ser tillbaka.

elisa

 

Tack Överkalix, för allt du ger.

Vill du också springa med mig och dela löpningen med mig är du välkommen till Vinden mot kinden- Run 4 fun som startar nu på tisdag den 23 juli. Det blir upprepad löpning varje tisdag kl 18.00 på Ormberget i Luleå.

För mer info se:

 

På facebook

jag

 

 

 

 

ADIOS!

2 reaktioner på ”Överkalix marknadslöp och en tredjeplats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s