Det här med tävling och träning

Jag blev så glad när jag läste Petras inlägg för att jag kände så mycket igen mig.  När man deltar i tävlingar så tror människor många gånger att man är en tävlingsmänniska och att man ”tävlar” och att målet med loppet är att vinna. För många är det så, men för en del andra kan det vara just för att det är så roligt att springa lopp som man gör det, oavsett hur det går.

Förra säsongen deltog jag i många lopp men jag ser det aldrig som om jag tävlar. Det är en resa med mig själv, mot nya mål, på nya vägar. I år har jag inte sprungit lika många lopp men det kommer bli en del framöver..

 

Att delta i ett lopp är ett bra träningspass för att man pressar sig lite mer med en nummerlapp och rycks med i stämningen.

Jag springer en del tävlingar men jag gör det för att det är socialt och för att utveckla mig själv på längre distanser. Genom loppen får jag in de snabbare passen som lyser med sin frånvaro annars i min träningsvardag. Min träning består mestadels av distanspass med ett leende på läpparna.

Oavsett varför vi springer så kan ett lopp vara en positiv upplevelse för alla, oavsett om vi gör det för att tävla eller träna.

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s