En hjälp till återhämtning och fräscha vader efter långpass

CIMG0014lägeridag2BK

Första gången jag skulle prova Compressions calfsleeves, eller Kompressionsvadskydd, som de kallas på ren svenska. Vi ska ju alltid vara så internationella hela tiden *ler*, så gjorde jag det i ärlighetens namn, för att jag lockades av att det såg så sportigt ut. Att det sedan har en funktion också, det fanns i bakhuvudet men var inte lika avgörande skäl för att testa.

Tidigare hade jag bara provat dem i flygplanet inför långa resor och då fungerar de exemplariskt, men då pratar vi om såna här tantstrumpor i nylon, även om de börjar piffa upp dem också när de sett att efterfrågan ökar.

De?
Vilka är de? Ja men tillverkarna så klart.
Sedan jag köpte mina första compressionsstrumpor har det poppat upp mängder av dem på marknaden, men i sommar fick jag prova Salomons eftersom att Erik Å var så snäll och skickade hem ett par till mig. De var svarta och röda och skiljde sig från de förra jag haft. Jag gillar att de inte har fot för då kan jag välja de strumpor som jag gillar bäst. Under Göteborgsvarvet 2012 sprang jag i en socka som inte alls var skön runt tårna och därför fick jag väldiga skavsår på alla tår.

Jag har nu hunnit prova Salomons ckompressionscalf vid flera tillfällen och måste säga att jag gillar dem skarpt. De sitter åt ganska mycket över vaden, men de ger inte ifrån sig en känsla av obehag och eftersom de har små lufthål så andas de och släpper in luft så den svarta färgen som jag har gör inte att jag får värmeskador även om det är varmt ute =)

För några veckor sedan ordnade jag ett löparläger Med vinden mot kinden då jag avverkade mycket löpning på tre dagar och då var det skönt att även sätta på mig calfsen efteråt

för att det känns som om det bidrar till bättre återhämtning, vilket man även kan läsa att det gör på Internet. Bland annat ger de dessa fördelar:

•Ger en snabbare återhämtning efter träning
•Ökar blodcirkulationen med hela 30 – 40 procent
•Minskar svullnader
•Minskar risken för mjölksyra och trötthetskänsla i benen
•Förhindrar risken för muskelbristning

Vilka man sedan väljer är upp till gemene man och visst är det kul om de är färgglada också så de blir en syn för blotta ögat men till syvende och sist är det just att de känns sköna som är avgörande för huruvida du presterar eller inte. Förra året fick jag slita av mig mina de 4 sista km på Lidingöloppet för att det kändes som om mina vader fick kramp pga de Calfsleeves jag hade då. Med Salomons har jag inte behövt uppleva den känslan ännu och då springer jag ändå en del i både terräng ,en även på asfalt.

Dessutom funkar de bra att ha på flygningen också, så det kommer jag fortsätta ha när jag reser.

4 reaktioner på ”En hjälp till återhämtning och fräscha vader efter långpass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s