Jag firade min seger och avstod en pallplats idag…

10,4 km mördande terränglöpning med den tyngsta stigning. Ni har rätt alla löpare, visst suger det. Det suger musten ur en. Jag vet, Been there, Done that! LÅTER SOM OM JAG KAN ALLT JU, JAG SOM BARA ÄR EN NYBÖRJARE. JA MEN SÅ ÄR DET FAKTISKT.

MORJÄRVSTERRÄNGEN

Förra året sprang jag loppet på 45.08 vilket hade gett mig en andra plats i dagens lopp och i år hade jag nog, utan en halvmara i kroppen kunnat trycka på snabbare. Om inte om fanns…

Lördagkväll firade jag med Rosévin och godis hos Inger och det blev en härlig kväll och natt. Var hemma klockan 02, men var länge sedan jag hade så roligt så det var behövligt.

gul

Kvällens outfit blev mina favorit baggy jeans och en gul top som senare byttes mot knallrosa.

Natten övergick till dag och jag åkte till Morjärv för den berömda Morjärvsterrängen som är klubbens egen terrängbana på 10,4 km och 4.4 km. Jag har sprungit den en gång i mitt liv, förrra sommaren men i år valde jag att avstå trots att mina ben känts så pigga som de bara kan bli efter en halvmara, men det är min styrka att jag verkar ha bra återhämtning. Dock är det viktigt att inte slita på det som redan håller på att repareras, så när hjälp med sekretariat och prisutdelning behövdes så kom det avgörande beslutet. Ingen tävling idag.

Trots min frånvaro på banan *ler* blev det en trevlig tävling i 28 graders värme med ett och annat moln som täckte solen då och då. Barn, ungdomar och vuxna gjorde kanoninsatser och vi andra gjorde vårt bästa för att serva och vara behjälpliga Det kändes fint för mig att få vara med och hjälpa till efter all hjälp och allting jag får tillbaka av klubben. Med mig idag hade jag tre deltagare från min löpargrupp Vinden mot kinden -Run 4 fun som vann startplatser och som kämpade otroligt bra.

mor

Starten för de små, ett geuint intresse för löpning växer fram även bland de yngre. Den stora frågan är: hur mycket skall vi pressa våra unga idag och är det bra att barn börjar träna och tävla för tidigt? Jag har sett ungdomar stupa framför mina ögon, av stressfrakturer, taskig självkänsla och krossade drömmar av något som helt enkelt blev för mycket, men jag har också sett glädjen, i barnens och ungdomarnas ögon och engagemanget hos de föräldrar som finns där på rätt sätt.  Det gör det i vårt klubb där vi tar hand om varandra, men är det så överallt? Frågan är viktig och svaren är inte nerplitade med kulspetspenna. För evigt.

vuxna

Paltjmarans herr vinnare Peter Fredriksson flyger iväg, You´re my idol Fredriksson. Men även du behövde vila benen idag så 4,4 km räckte =)

Den ena efter den tredje svettiga löparen kom i mål och lagom till prisutdelningen bjöd årets eldsjäl Bengt Ek på skojsam jargong och fina priser.

Årets Morjärs terräng är nu slut. Slut men inte glömt. Eller som det så fint heter, Gone but not forgotten.

Här blev det ett svettigt träningspass för mig också och varför vilan efter en tävling är så viktig är för att det pågår en process i kroppen hos muskler, senor, ligament och allting som fått ta emot stötarna av underlaget. Även hjärta och lungor skall bli starkare och kunna ge dig ännu snabbare tider, förutsatt att du förvaltar det rätt och låter kroppen återhämta sig.  Äter rätt, sover rätt, vilar rätt. För mig blev det 10 km lugn jogg fast vill du veta en fördel för mig? Det är att jag fort kommer in i en ny bekvämlighetsfart som det känns som om jag skulle kunna hålla hur länge som helst, nämligen 4.30 fart. Kommer genast in på Stockholm Ultra som gick idag där Kajsa Berg vann på den fenomenala tiden på dryga 7 .30 timmar för 10 mil. Kan du fatta? Att springa tio mil. Det kanske är det jag ska börja med framöver, ja varför inte?

gr

Nu väntar en vecka med löpning i mina egna skogar, en del terräng löpning och rullskidor. Mot Stockholm halvmarathon, mot Lidingö. Skall bli fotograferad av ett proffs så det ser jag också fram emot.

Med vinden mot kinden!

By the way, missa inte Piteå tidningen i morgon för reportage om mig från fredagens vinst i Paltmaran.

Bättre sent än aldrig.

adios!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s