Sluta skylla på att du inte har tid!

Tid finns hos alla och tid är något vi disponerar som vi vill.  Mina dagar består långt ifrån av att rulla tummarna och vänta in dagens träningspass som det säkert finns de som tror. Jag har alltid haft möjlighet att träna lika mycket även de perioder jag jobbat heltid och mer därtill, för träningen är någonting som jag ger mig tid till att göra.  Ofta hör jag människor som säger att jag har inte tid och det får mig att undra:

Vad är tid och hur värderar vi den?

Har vi tid att sitta på kafe två timmar varje dag och surra med väninnorna?

Har vi tid att sova till kl 09.00 när vi är lediga?

Har vi tid att alltid vara med på våra barns träningar och stå beredda med flaskan när de vill dricka och bilen startklar när de vill åka någonstans?

Har vi tid att åka 20 min med bilen till gymmet för att träna och sedan hem?

Har vi tid att att sminka oss en timme varje morgon för att se vackra ut innan jobbet?

Har vi tid? Har du tid?

Tid finns men vad vi säljer att göra av tiden är upp till oss. Jag kan förstå att man inte alls är intresserad av att träna och att man helt enkelt inte har något behov av att se vältränad ut, orka springa en mil eller vad det nu kan röra sig om, men det som jag stör mig på är när folk skyller ifrån sig och säger att de inte har tid att göra det, för det är i mina ögon och öron samma sak som att man inte själv är ansvarig för sitt liv.

 

När man tränar en del är återhämtningen viktig och jag är noga med att ge min kropp den bästa återhämtning genom att verkligen ha egen tur så att både knopp och kropp får vara närvarande . Att vara själv eller att spendera tid med människor som inte ställer krav utan bara är härliga och får en att må bra är viktigt. Planera upplägget av veckans träning givetvis, drömma om nya personbästan, en motivationshöjare. Inför kommande säsong har jag funderat på att själv ta hjälp av en löparcoach. Fram till idag har jag varit min egen coach, ja jag är väldans stolt över att jag tagit mig till att bli 12a på SM *ler* men för att lära mig mer om mig själv,  för att ta min löpning en nivå högre vore det kul att göra det med coaching av någon annan, men även för att kunna fortsätta lära mer till andra genom mig själv.   För mig är det en självklarhet att den personen som skall lägga upp träningsstruktur för mig själv är löpare. Det spelar ingen roll om det finns någon personlig tränare som vunnit priser för bästa personliga tränare och blablabla om de inte har insikt i löpningen. Det är samma sak om jag går till en sjukgymnast eler någon anna fackman. Det är enormt viktigt att de själv har erfarenhet av just löpning och förståelse för hur en löparälskande individ fungerar.

 

loggan

 

Logga gjord av Katarina Nilsson ateljen Katarina Nilsson. Tack för den nya uppdateringen Katarina.

 

Jag förundras ännu över hur pigga benen är efter de 21 km asfalt som jag avverkade i fredagskväll. Har nu tagit igen den sömnbrist som jag hade natten mot lördag och söndag, inte optimalt jag vet efter en tävling, men ändå så viktigt att komma ut och härja lite också på en båt efter midnatt =)

Vi behöver alla bitar och för mig är det viktigt att kunna släppa löpningen emellanåt och slappna av tillsammans med de som det aldrig blir träningsprat med.

Nu har jag joggat igång benen sedan halvmaran och körde tio km på söndag kväll 49 min distansfart.  I går joggade jag 8,5 km kvällsjogg klockan 21 på kvällen och det var som en ny kärlek för mig. Jag har alltid trott att kvällen är jag för slö att träna på men detta var helt magiskt. Luften var kylande, ljuset var fångande och energin var på topp. Jag hade kunnat springa en halvmara på 1.25, ja så kändes det igår.

Idag har jag kört lite löparstyrka och morgonjogg och jag njuter verkligen av semester och stillhet nu långt borta från stadens brus och sus.

blå

mor å far

 

Mamma och pappa på promenad med hundarna i morse medan jag sprang. min skog är otrolig, jag älskar min skog!

kväll

 

 

Anmälningar till 2014 års löparläger i juni har redan börjat komma in. Här kan du se lite om årets upplägg. Nästa år blir ännu bättre!

 

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s