Livspusslet- ett givande och ett tagande . Älskar att leva!

Ja jag är så glad just nu för jag tycker livet är helt fantastiskt. Hur underbar är inte den här hösten.  Jag har så mycket att vara tacksam för, så många roliga saker att se fram emot, så många människor som ger mig energi.

 

Jag får ofta höra hur duktig jag är för att jag springer och visst är det kul att höra det, men det är garanterat ännu roligare för dig själv om du säger att du är duktig och ger dig av på en löprunda. Alla kan springa, alla har tid och alla kan hitta känsla, mer eller mindre. Alla kan kanske inte älska det som jag

idag, i morgon, igår.

IMG_8361

men jag har inte alltid haft den här passionen för löpningen.  Men jag älskar känslan av att få vara ute, ha konturer på överkroppen bara genom att utföra lite enkel styrketräning ute efter löprundan . Nu längtar jag nå kopiöst till nästa helg då jag ska springa Stockholm halvmara. Då ska jag köra, låta benen springa  och jag ska våga köra. Jag ska springa fort.

Jag har några pass kvar. Men nu är all träning gjord. Jag kan inte påverka så mycket mer än att inte träna onödigt mycket utan låta formen koma genom att våga vila.

Det är inte lätt och ingenting är lätt. Välj dina vänner och håll dig borta från de som stjäl energi.

 

 

kriminal

Jag är inte alltid på topp och det finns dagar när jag bara vill slita mitt hår, önskar att jag aldrig börjat springa för att jag nu behöver den här drogen i mitt liv och planerar tiden för att få in träningen i mitt liv.  Det är inte lätt minsann och det innebär en hel del tidiga morgnar och sega ben innan kroppen vaknat men det ger mig energi att orka med resten som mitt liv innebär, som att satsa på det jag verkligen brinner för, ta mig fram och tjata på folk som inte vill förstå att man behöver inspireras på rätt sätt för att vilja springa. Jag vill få in nytänk i vårt trista samhälle som många gånger styrs av tråkiga slipspellar och tanter från Stenåldern som gjort allt på samma sätt och inte vill se att glädjen i de som verkligen springer av kärlek och kan tillföra lite nytt utan att det ska behöva gå ut över det som redan finns och är inkört. Vi kan alla lära av varandra. Jag tänker inte tjata, inte längre.

För att vinna måste man våga och för att våga måste man synas. Det är inte så att allting kommer gratis och att någon är född till att springa med en löparkropp och seniga muskler. Långt ifrån alla löpare ser ut så, det finns de som är kraftiga och har väldigt mycket muskelmassa att bära på. De gör ändå fina tider.  Det är inte så att alla som tycker om att springa inte har barn eller familj och sitter och rullar tummarna i sängens ände. Det kallas planering och det mina vänner är ett pussel för gemene man.

IMG_8418

 

Vårt samhälle är konstruktivt och skall helst se ut som det alltid gjort. Skolan serverar den mat den gjort i alla tider med rivna morötter och Pizzasallad i salladsbaren. Det finns de som förstått, men långt ifrån alla.

– Ja men du vet,  barnen tycker inte om något annat.

-Nej  men tacka tusan för det om de inte får möjligheten att prova något annat. Hur många barn har föräldrar som lever ett liv där hälsa ligger i fokus och vad är då hälsa? Jo hälsa är helheten mellan träning, sömn, kost, andning och social samvaro. Hälsa handlar om att servera näringsrik mat som bidrar till friska och hälsosamma individer som strålar och som orkar med en dag i skola och på jobbet. Hälsa handlar om att ta med familjen, vännerna eller arbetskollegorna ut i skogen och lufsa och hälsa handlar om att samla de du tycker om till en hemmalagad middag och inte hänga på Max eller någon Pizzeria för att det är enkelt.  Måste vi stressa hela tiden, stressa hem för att göra vadå? Vi påverkar mer än vi tror, men vi är de vuxna och det är vår uppgift att inspirera de yngre och att bidra till hälsosammare kostvanor.

björks

Därför känns det extra kul att ha fått möjligheten att vara med i ett projekt med Björksgatans Fritidsgård i Luleå . Kost och levnadsvanor står i fokus.  Det finns många människor som är ensamidrottare och löpning är ett ypperligt sätt att både hålla sig i form och rensa skallen. Att få upptäcka för att sedan bedöma. Hur kan vi annars veta?

 

Idag gjorde jag två stycken varianter av Smoothie och den variant som blev mest populär var den med Blåbär, Soyamjölk, Kvarg, ett ägg, banan och vatten.

Ungdomarna älskade den och ville visst det ha in den i Kafeét.

Ja hörrni man måste våga för att vinna och det är inte alla som gör det idag. Därför blir det lätt att man spinner vidare i samma hjulspår som alltid. Det går på slentrian likt ett halvdant förhållande kan göra men det är bekvämt och man vet vad man får.

 

Så mitt tips till er idag är

Våga så vinner ni.

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s