Granlunken, Luleås sista terränglopp!

Ibland har man kluvna känslor för något och det hade jag idag! Är inte alltid sugen på tävla, men gillar gemenskapen på et lopp.  Jag är noga att lyssna på kroppen och därför var det lite velande huruvida jag skulle vara med idag på Granlunken!

De två senaste åren har jag deltagit i 18 km loppet som funnits i många herrans år startad av en eldsjäl och löpar geni Henry Granlund!

2011 sprang jag på 1.20. Min första säsong som tävlingslöpare.

2012 på 1.17, tre min förbättring och i  år valde jag bort den men var med i 10 km istället vilket är den tyngsta slingan på Ormberget med många backar!

image

Jag hade en plan med passet och den höll jag inte!  Tyvärr. Öppnade upp för snabbt och orkade ej hålla det tyvärr! Är stark uppför men vinner ingenting nerför! Tappar fart! Inför Stockholm ska jag inte öppna upp för fort utan lägga mig taktiskt runt 4-4.10 min per km.

Nu är inte detta en lätt bana och den ger ett bra tränings pass och det är det jag är ute efter! Det fick jag då jag vann klassen och sprang in på 43.30 med 4.30 min Per km i snitt! Håller jag detta på Lidingö ger det en bra tid där och backarna där är inte lika tunga utan där hinner inte mjölksyran för mig komma på samma sätt som här.

Hade jag varit klokare och inte öppnat så snabbt så hade jag kunnat springa med bättre känsla på slutet! Men efter förkylning och många lopp varav ett i fjällen är jag nöjd! Och nöjd ja det är jag alltid vet ni!

Idag är jag stolt över Camilla som jag coachat några månader!

camilla

Hon ringde mig efter målgång i tjej milen Stockholm nöjd och glad! Camilla har hittat något som få hittar, nämligen känslan att tycka om att springa! Har man det är allt möjligt och då behöver man inte jämföra sig med andra hela tiden. Man ser sina egna resultat som någonting långsiktigt.

Jag är stolt över Carola som vann sin klass idag! Carola som började i min löpargrupp och hittat löpningen efter månader av slentrian! Idag var hon vass med vindenmotkinden!

Jag är stolt över er alla och över mina klubb kamrater som sprang den långa banan och förbättrade sina tider!

Men också stolt över mig själv!
-Du har en väldigt stark energi Johanna i din personlighet som smittar av sig, fick jag höra idag! På ett bra sätt! och jag tar mycket plats ibland!  Jag syns och hörs men vill du ha inspiration och kärlek för löpning kan jag ge dig det! Vill du ha sår i öronen får du hålla för eftersom jag hörs och det ska gudarna veta.   Och jag kan lova att varenda min och känsla är äkta! Hos mig! Med vinden mot kinden!

image

image

Efter målgång! Tillsammans med en deltagare i vindenmotkinden run 4 fun!

image

Carola efter målgång!

image

Tävlings ledaren Henry och personal från träningsstället Mitt livs Stil  som ordnar Stads maran varje år i Luleå! Bra jobbat.

image

Redo för pris utdelning! Idag fick jag en ny kaffe bryggare!

En bra dag! Och en bra kväll! Blir middag på bistro Norrland!

Jag älskar Norrland!
Kram!!!!!!

2 reaktioner på ”Granlunken, Luleås sista terränglopp!

  1. Helt rätt att lyssna på sin kropp & knopp!
    Håller med att din energi smittar av sig ……Sedan har Norrland ngt som ingen annan har och det är den vackra naturen.
    Granlunken är en kanontävling, hoppas fler stoppar in den i sin almanacka 2014 !

    Carola som ständigt har håret i givakt….måste vara vinden mot håret :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s