Måndag och uppladdning har börjat inför Stockholm halvmarathon!

 Sista träningsveckan och uppladdningen före en halvmara är viktig för mig!  Här kan man lätt förivra sig och träna mer än man behöver. Vila är svårt, men vehöver jag träna hårt försöker jag gör det genom något annat, eller begrönsa antalet km med löpningen. Det är inte så mycket jag kan göra nu förutom att vara klok och låta kroppen vila och komma i en förhoppningsvis bra form!  Varje lopp är ett äventyr och denna säsong 2013 har jag lärt känna kroppen mycket mer och bättre.
Loppet i lördags blev det sista tempopasset för mig men känslan var jobbig just för att det var en tung bana! Mycket backar och mycket teknisk terräng som gör att farten automatiskt blir lägre men pulsen ändå hög.

Jag har börjat planera veckans måltider för att verkligen få i mig så mycket bra kolhydrater, proteiner och fetter som jag kan!

bröd

Söndagen var en grå dag så då passade det bra att baka! Jag gjorde goda små bröd utan mjöl och använde mig av bland annat havregryn, kvarg, kokosolja,linfrö, rågsikt och ägg! Efter ett tag doftade det gott i lägenheten och idag har jag med mig brödet som mellanmål på jobbet. Recept enligt nedan:

4 STYCKEN UPPVISPADE ÄGG (proteiner)

1 dl havregryn (fiberberikade)

200 gram Kvarg (Kesella funkar också)

50 gram solroskärnor

2.3 msk Kokosolja

2 matskedar linfrö

1 msk bakpulver

2 medelstora rivna morötter

Blanda ihop allting till en smet och grädda i ugnen till ytan är gyllenbrun och servera gärna med Bregott.

Jag åt det med Rökt kalkonbröst och skivad Avocado.

Smaklig Spis!

En period med mycket lopp har jag haft förmånen att vara en del av och det har varit både långsam träning varvat med lopp som fartpressare!  

wpid-DSC_2561.JPG

Tyvärr har det inte blivit mycket intervaller så jag kan ha tappat lite fart på kortare distanser! Däremot har känslan varit god för halvmaraton och det är det jag hoppas på när jag ger mig av på lördag klockan 15.30.

I lördags blev den tunga och fruktade ormberget milen på 43.30  och seger i den klassen! Dock sprang de flesta av mina konkurrenter den långa banan på 18 km vilket var rätt skönt för då kunde jag köra mitt eget race.

Igår körde jag ett lätt distans pass på 47 min utan klocka med fokus hitta rytmen och regnet låg lätt i luften! Jag avslutade med bål träning efter och kommer inte träna någon styrketräning dagarna före loppet mer än möjligen bål ! Varför jag väljer att göra så är för att jag känner direkt på syreupptagningen om jag kört styrke. Då får jag snabbare och lättare mjölksyra i musklerna och det vill jag inte.

På tisdag kör jag med gruppen och kommer ta det som mitt sista intervall pass där fokus blir att hålla en fart för halvmara!

Det ska inte slita och påverka formen utan bara ge en god känsla!

Fredag kommer bli en dag utan löpning endast med promenad och det blir också resdag för mig! Känns ovanligt att springa ett lopp med en start sent på eftermiddagen, men jag tror det passar mig bra för då hinner jag sova ut, äta en flera timmar lång frukost, ta en promenad och bara vara i min egen nubbla.

Mer om kost kommer i veckan!

image

Jag hoppas på ett varierat väder som bjuder på lite sol men mest mulet och gärna lite regn! Jag ska göra allt som står i min makt för att vara utvilad när jag vaknar på lördag ! Jag längtar! Ja jag saknar känslan som en halvmara ger! Det är fantastiskt!

Livet leker!
Var med mig på busiga ben och vinden mot kinden.

image

ADIOS

5 reaktioner på ”Måndag och uppladdning har börjat inför Stockholm halvmarathon!

  1. Det där kakreceptet blir jag ju väldigt sugen på. Ugntemp? Hur länge grädda…ungefär? Gissar på 200 grader i c:a 10 minuter… Mvh Också en Lonesmome Runner

    • Men vad skoj och tack för titten. De blev verkligen väldans goda. Jag hade ugnen på 200 grader men sänkte sen til strax under när de sattes in. Plåten mitt i ugnen och faktiskt lite längre än 10 min för de blir ganska mjuka i konsistens utan mjölet men när de väl börjar gräddas blir de kanon! Prova och meddela hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s