Några dagar före och osäkerhet, tunga ben men glatt hjärta!

Det här med kost är verkligen en neverending story för mig. Älskar att experimentera med nya smaker och färger.  Med åren har jag börjat föredra att äta mer och mer vegetarisk kost även om jag inte är en vegetarian, för jag äter fortfarande kött med nöje. Finns nästan inget som slår pappas renskav eller mammas Burgundgryta eller min egen Chili Con Carne, som också smakar mumma.  När man inte äter så mycket kött får jag se till att få i mig järnet från annat än det animaliska proteinet.

Min tallrik består allt som oftast av ett helt berg av grönsaker, men det betyder inte att den inte består av annat också.  Jag är noga med att få i mig mina proteiner och även kolhydrater . Jag äter inte så mycket pasta, ris och potatis och det gör jag inte för att det är dåligt att äta det utan för att jag helt enkelt föredrar annat,  Matvete, rotfrukter i ugnen, Quinoa, Blomkålsmos och Broccolimos med smält Mozarella ost över, Kikärtor, vanliga ärtor, ja listan kan göras lång.  Dessutom är jag Brödoman  och älskar både mjukt och  knäckebröd med ett fett lager Extrasaltat Bregott på.

Idag blev det vegetariska biffar och igår blev det Linsröra  och de grönsaker som serverades var sockerärtor, paprika, blomkål, broccoli, stuvad spenat och tomater.

mat

Veckan innan ett viktigt lopp är jag noga med att verkligen undvika att det ska gå för lång tid mellan måltiderna.  Jag ser till att få i mig bra fetter, mycket antioxidanter för immunförsvaret och återuppbyggnaden av muskler och jag blandar många goda smoothie mellan de större målen för att hålla blodsockret jämnt.

Morötter blir perfekt mellanmål liksom frukter. För tillfället är banan den frukt jag äter mest av.

Idag bakade jag ett nytt bröd gjort av kokosmjöl och det var så otroligt gott. Mjölet är bra om man är känslig för gluten men det är också väldigt nyttigt då fettet i kokosnöten är bra  fettsyror.

Brödet innehöll bland annat Kokosmjöl

4 ägg

50 gr Kokosolja som fått bli smältas

Bakpulver

Havregryn

Kesella och lite salt.

Ska ta med mig lite av det till Stockholm och ta på kvällen som mellanmål på hotellet. Efter Stockholm blir det ett kärt återseende då mamma och jag åker till Göteborg  =) Ska bli helt underbart att återse bästa Gabbs, moster Ulla och bäst Bertil.

göte2

I går hade vi ytterligare ett löparpass med Vinden mot kinden-Run 4 fun och ca 25 deltagare hade hittat dit. Många nya vilket glädjer mig.

ledarna

För min del körde jag mitt nästsista pass igår där jag efter uppvärmning 2 km ökade farten 2 min med lät jogg mellan gånger 6 . Tycker inte alls jag får upp farten som jag vill. Till saken hör att jag känner mig långsam.LÅNGSAM just nu! Seg och osäker på hur loppet kommer gå, men har känt så förr och då har jag överträffat mig själv.

Micke ansvarade därför för passet igår och jag höll mig lugn.

vinden pass jonna

vinden pass

Jag är kanske inte i kanonform nu men vem kan vara i kanonform hela säsongen? Jag är ändå så otroligt nöjd över allt jag åstadkommit den här våren och sommaren. STOLT, MEN LÅNGSAM =)

Eller okej, jag ska sluta svamla. Alla tvivlar vi ibland och det är faktiskt bara ett lopp som jag oavsett tid, vill springa med en fin känsla och ha krafter kvar vid målgång men ändå känna mig nöjd.

Nu ska jag fortsätta ladda med benen i högläge. Idag körde jag 6 km lätt jogg med fart runt 4.50-5 min per km. Önskar jag kunde säga att det känns lätt men då skulle jag ljuga. De många lopp jag gjort har slitet på mig tydligen men några dagars vila ska nog kunna få liv i gammelbenen igen =)

Vill man följa mig på Lördag följer nedan startnummer. Via denna länk kan man ta del av en sms tjänst med rapportering var 5e km för att se så jag inte bryter *ler* ja man vet aldrig.

seedad

Missa inte detta förresten

LÖPARDAG

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s