Det krispiga vita under mina fötter i ett dubbelpass

Plötsligt händer något med luften och det blir ungefär på samma sätt som när man sätter morötter i kallt vatten du vet och låter dra och de blir så där härligt krispiga så man bara vill behålla den känslan forever and always. En himmel öppnar sig och släpper fram lite sol och just i det skedet är det ännu vackrare med den mest fantastiska starten man kan ha.

På en dag..

Det ligger ett grått dunkel över moder natur idag men det gör mig ingenting. Jag slår upp ögonen och blickar ut när jag ser att det är vitt i vårt landskap och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, känna och anse just i detta ögonblick.  Det är blandade känslor men ändå mest positiva vibbar..Det är en skrämmande tanke att vi går mot vinter, men inte värre än att jag vet att det är bra mycket mer fantastiskt idag . Det som gör min vinter är att det lyser i varje fönster och jag kan känna julgransdoften ända in i näsan, dricka the och mysa ner mig i soffan under filten att vi går mot jul och att jag nu får lägga grunden för min löpträning och inte behöva tänka lika mycket fart, fart, fart! Det som gör min vinter är givetvis träningen, ty den gör ju allting i mitt liv, men den får mig att älska vintern och inte frukta kylan som jag gjorde då jag inte sprang.

Med en studs är vi ute, hunden och jag och det är premiär för mina gula Icebugs, som jag egentligen inte alls gillar att springa med, men de ger mig grepp och de räddar mig från att riskera att halka till.  Jag känner den sträva luften om än det endast är 1 minus där ute. Medan jag springer får jag energi och jag gör mina fartökningar under hela den 6 km låga morgonrundan jag tar. Jag skuttar fram, lite seg i benen efter gårdagens lååååååååånga träningspass där jag körde både löpning och Cardio Cross med grymma övningar för både överkropp och ben. Jag älskar känslan av att vara skönt trött i hela kroppen och jag vill bara ha mer.. Jag är tillbaka .

vinter1

Jag är tillbaka nu och är starkare och mer målmedveten än någonsin. När jag kör mina benövningar, rehabövningar och allt annat är det med visionen om att bli en ännu bättre löpare när tröttheten tar över och det gör den någonstans runt 2 mil för mig. Det är det jag nu ska stärka upp under vintern. Ta reda på vad som begränsar dig, ty det hjälper dig rent långsiktigt.

vinter4

Efter en dag på jobbet var jag inte svår att följa med Björn ut på en runda. Dubbelpass är bra ibland för att då kan man köra på hårt och återhämta sig mellan , som ett längre pass uppdelat i två.   Jag lekte med farten även här och hade tempo framåt medan återhämtningen var i en tillbaka jogg mot Björn.  Vi avslutade passet med dips och chins där ute med en friska och krispiga luften .  Förstår du känslan?

björn

Hur du än valt att tillbringa denna dag och hur du än känner dig just nu så hoppas jag att du kan känna min glädje i just det skedet när jag jag får sätta fötterna mot marken och skrida fram, like a princess, (Törnrosa?) fångad av mina egna stormvindar som smeker min kind.

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s