Harmoni, kärlek, träning, jag lever och jag är lycklig!

Att vara precis på rätt plats vid rätt tidpunkt, vad är det?löp 20 032

Är det att leva i harmoni med sig själv och med andra och är det att gilla läget och göra varje dag till den bästa dagen för sig själv. Att vara på precis rätt tidpunkt och faktiskt tycka att mitt liv är så fantastiskt just för att jag njuter varje dag av att göra det jag vill och tycka att mitt liv är rikt på så mycket saker som kanske inte alltid kan mätas i pengar. Att följa sina drömmar, hitta en styrka och att ha så mycket energi att man kan skänka den vidare till ett helt fotbollslag om de vill ta emot den..

Fina Anna och jag på Bischop igår.

igår

Att vara på precis rätt plats för en träningsmänniska som många gånger kanske, kan tyckas, ”offrar” saker handlar om att få göra det man till syvende och sist mår bäst av.

björn 3

Många gånger har jag valt att vara hemma tidigt om helgerna för att inte gå miste om det här och det här och det här.

björn1

Jag gör det för att det är precis så jag vill ha det och jag vill kanske ha det tillsammans med dig, därför att när vi får göra det så mår vi så bra och kan dela dubbel glädje. Med likasinnade vänner har jag fått tillbaka den träningsmotivation jag tappade tidigare i sommar på grund av felaktiga val.

Jag reflekterar en del över saker som händer och sker och tror att allting har en mening. Jag tror att det faktum att jag lyckats uppnå en uppåtpekande kurva som långdistanslöpare i år har att göra med att jag är så trygg i mig själv att jag kan säga både ja och nej och att jag kan välja bort det som stjäl min energi bättre nu än förut. Det är någonting jag önskar att alla människor kunde få göra för det är fantastiskt att stanna till uppe på toppen av det som får lungorna och hjärtat att jobba så hårt

björn 5

med känslan av att jag aldrig varit så tränad och så stark, både mentalt och fysiskt.

I sommar hade jag en dipp som höll på att ta bort min motivation för det jag älskar att göra för att jag helt enkelt spenderade tid med människor som inte var bra för mig på något sätt, vilket jag insett nu men inte visste då. Jag vet nu att det jag värdesätter högst är en förmåga att kunna be om ursäkt, men också att kunna ta emot en ursäkt . Jag har önskat att jag kunde börjat om men jag har också sett att när det går bra då går det bra och att de människor jag nu har omkring mig är en bidragande orsak till att det flyter på fantastiskt. Jag har mycket att tacka min underbara löpargrupp för det.

Anna sade till mig en sak igår, som jag aldrig tänkt på det. Hon sade till mig, att om ni bara visste hur många människor som ni lyckats inspirera och få att hitta motivationen och det må vara sant, men jag ser det också som att jag funnit nya vänner genom min löpargrupp. Vänner som kan släppa loss men också dra en gräns och tillsammans kan vi fatta ett beslut om att faktiskt välja att ta en tidig kväll för att vi ska träna dagen efter ..

Ibland finns det vänner, vänner från förr, som säger till mig att jag tränar för mycket och att det finns annat i livet än träning.   Men om det vi gör får oss att må bra är det inte det vi ska göra då? Kan inte jag få satsa på min löpning fast jag är 33 år? Vem bestämmer det? Vem har rätten att bestämma hur mitt liv ska vara?

Och  jag vet också att jag inte hade varit där jag är idag om det inte vore för löpningen. Jag har det bästa liv jag kan tänka mig och det allra bästa är att jag vet precis hur jag vill vandra framåt, komma framåt snabbare utan att behöva fastna i taggtråd, krypa över vassa stängsel och riskera att skära mig. Det innebär inga uppoffringar för mig och jag ser det alltid, alltid som en stor och viktig prioritet i mitt liv. När jag ser framåt så ser jag nya tider, nya mål, och nya lopp där jag ska utmana mig själv men det innebär inte att jag inte offrar andra saker utan bara att jag är målmedveten och vet vart jag vill komma och hur jag ska komma dit.

björn2

Jag hittade motivationen igen och nu kan ingen ta den ifrån mig. Jag kommer hålla mig borta från dem som får den att dala och ty mig till de som får den att växa.

Jag är Johanna, varken till eller från, svart eller vit, här eller där. Jag är där jag hör hemma, i skogen, med tystnaden, med hjärtats slag och jag stannar till på toppen och böjer mig framåt, reflekterar bakåt och fylls av en eufori och en stolthet över att just jag blev en sådan inbiten löpare.

Björn frågade mig idag under vårt 65 min långa backpass på Ormberget hur jag kan hitta så bra överallt efter stigar, vägar och stenrösen och svaret har du här. Det började en höstdag 2007 när jag precis flyttat tillbaka till Luleå och skulle orientera på Ormberget tillsammans med min dåvarande klass på idrott och hälsa. Iklädd en röd toppeluva i stickat material och pärlörhängen var jag lost och undrade hur jag någonsin skulle kunna lära mig hantera denna terräng bland alla dessa hurtbullar med dyra friluftskläder som verkade höra hemma här.  Idag kan jag ta mig fram med stängda ögon för känslan för mig rätt. Idag är jag den jag är och kan bära den röda toppluvan utan att riskera att bli utskrattad. Idag vet jag vem jag är. Just därför vet jag att om ett år är det Björn tur att trippa fram som om han aldrig gjort annat och stanna till på toppen med samma känsla som jag.

upe

Min träningsvecka är något över det vanliga och här avslutar jag med hur jag tränat, så inspireras eller avskräcks. VALET ÄR DITT.

Måndag löpning tempo 8 km följt av rehabstyrke ben .
Tisdag Vinden mot kinden löpning i varierad mest tung terräng med styrkeinslag, 9 km
Onsdag Cardio Cross pass 60 styrke med löpning dit och hem totalt 7 km . Mitt livs stil
Torsdag dubbelpass totalt 14 km
Fredag långpass 18 km
Lördag spinning 60 min Sensia, löpning 8 km (lättjogg)

Söndag Uppvärmning 3 km, följt av backe på elitspåret med nerjogg och slalombackestigning totalt 65 min.

Känslan är grym och vädret kunde inte varit bättre. Med det mina vänner önskar jag er en fin söndag. Ta vara på denna dagen, för den kommer aldrig igen.
Bra kombination av att vara ute, njuta, få till farten och se målen . Vill du också uppleva detta, passa på att redan nu anmäla dig till mitt kommande och första löparläger i Överkalix, där berg möter älv .

Första helgen i juli.

5-7. Mer info kommer inom kort.

ADIOS!

 

6 reaktioner på ”Harmoni, kärlek, träning, jag lever och jag är lycklig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s