Runnershigh =)

Ett långpass kan antingen bli tungt eller alldeles alldeles underbart. Idag blev det det sistnämnda och därmed känner jag att jag är redo att köra min marathon satsning inför 2014. Jag svävade fram, glad och peppad och stolt över Carola som jag hade vid min sida i 19 km.

Tog en ordentlig sovmorgon i morse och vaknade strax före kl 08 av att Selma stod vid sängen och ville komma upp, lillhjärtat, klart hon fick det. Vi myste en stund innan jag drack kaffe och tog ut henne på en kort promenad och sedan frukost på det. Det blev en rejäl frukost i morse med ett kokt ägg, en smörgås och egengjord Yogurt med blåbär, kesella och banan.

Raggade upp Carola som ville följa med på långpass så vi bestämde att träffas på Ormberget kl 10.30. Exakt kl 10 kom jag ut från lägenheten och joggade lugnt de 4,5 km upp till värmestugan.

Ormberget är fantastiskt att springa på, fina spår, mjukare underlag och bra variation på upp och ner.

carola

Det kändes redan från första stegen att det skulle bli en bra löpardag. Mötte Björn på Ormberget som skulle följa med oss 5,4 km eftersom han precis kommit igång med sin löpträning. Det blev ett varv av glädje, prat och musik i lurarna, precis som ett långpass ska vara. Jag gillar inte att prata med folk för mycket medan jag springer för det gör jag nog mycket på jobbet och i min vardag med människor omkring mig. Löpningen är min egen tid allt som oftast.

carol2

 

Efter 5,4 km försatte Carola och jag ett varv till och de sista 2 km hade vi sällskap av Nina som var ute på sitt intervallpass. Det är verkligen kul att möta folk som man kan surra lite med också för då går det så mycket fortare. Efter 15,5 km hade jag varit ute 1 timme och 40 min så då följde jag Carola mot sin bil vilket innebar 4 km jogg genom de mest vackra områden man kan tänka sig. Vitt på träden, mycket syre i luften och ben så pigga att jag inte fattar det själv.

Vi kramade om varandra och skiljdes åt och då hade jag dryga 7,5 km hemåt vilket gick som smort för både hunden och jag. Hon är helt makalös den här hunden som jag älskar så, för hon har verkligen den bästa kondis man kan tänka sig, som sin matte =)

wpid-DSC_2836.JPG

runnerhigh

Hema igen efter 2 timmar och 30 min och 2,77 mil löpning. Lycka och runnerhig och jag är så otroligt motiverad att hålla i detta nu hela vintern. Stcokholm marathon 2014 kommer bli årets lopp, and I know it.

 

För dig som bor i Norrbotten vill jag tipsa om detta som jag arrangerar. Det kostar ingenting så passa på att göra något utöver det vanliga. Ta med dig barnen, kollegorna, vännerna, partnern, mannen eller någon annan och kom.

Halloween 1 (1)

Nu väntar en halloweenfest hos min svägerska och hon är från det landet där Halloween kommer från så jag tror det kommer bli en grym kväll.

ADIOS

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s