Vintermarathon och löparreportage på Sverigesradio.

Länk till P4 reportage om löpning med mig som expert som gjords i tisdagskväll.  Lyssna gärna och kommentera… Idag kl 10-10.30 sändes det och här kan ni lyssna på mig och två av deltagarna i Vinden mot kinden, Bosse och Susanna. Grymma ni är.

 

ute1

Vad livet springer fram.  Någonstans lång där borta ser jag en ung flicka med långa flätor som flänger runt ansiktet och slår mot hennes axlar. Den lilla flickans leende lyser som en sol och hennes solbruna hud vittnar om att utevistelse är något som gillas. Men det går fort, för fort.

Någonstans långt där borta ser jag en finnig tonåring med kärlek för individidrott, som hade sin egna tiokamp, där rakt in i skogen vid ett hus i skogens slut.

Den gänglige tonåringen hoppar av och an i sin längdhoppsgrop och springer de, av hennes far, uppmätta 60 metrarna fram och tillbaka. Hon ä snabb som en raket och skarp i orden som en stentuff jägare är i avtryckaren.

jobbjogg1

Åren går och jag ser idag en kvinna, ung i sinnet och ibland glömmer jag bort att den kvinnan jag ser är jag själv, 33 år gammal. Vart tar livet vägen?  Det går fort och det är roligt. Jag förverkligar det jag vill just nu och allting annat finns kvar,. Jag tror att vägen, vare sig den är rak eller krokig kommer via dig rätt ..

vinter

I morgon lyfter planet mot Stockholm och på lördag ska jag ta mig an ett marathon.  Men det ska också blir en helg med mycket mys och avkoppling. Det ska bli en spännande utmaning som blev bestämd igår, sent på kvällen, då jag bokade biljett och anmälde mig. Ska jag vara ärlig längtar jag upp till min skog, till de färska och rykande skidspåren och lugnet där inga krav och ingen stress existerar. Jag längtar hem, hem dit hem är.

Jag ska delta i vintermarathon på lördag och springa de 4,2 milen och jag säger bara HJÄLP!  Tänk på mig, ty jag behöver allt ert stöd. Tänk om jag inte pallar, energin tar slut eller benen protesterar……..(?)

Men vem har sagt att livet ska vara enkelt? Kanske borde jag vrida tillbaka klockan igen och bli den lilla flickan igen. Eller den finniga tonåringen.

ADIOS

2 reaktioner på ”Vintermarathon och löparreportage på Sverigesradio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s