Dags att strukturera upp träningen och sätta nya mål. VAKNA!

Ibland behöver vi stanna upp och fråga oss själv vad som får just oss att må bra och inte bry oss så mycket om vad alla andra tycker och tänker.

 Vad händer nu? Är det slut nu?

Kanske har din stora utmaning varit….

och du befinner dig i en gråzon med träningen.

Det är lätt att hoppa över den för att det är mörkt och halt, eller så väljer man att lägga löpardojjorna på hyllan . Mitt tips är att låta dem stanna kvar hela vintern och att strukturera upp nästa år redan nu och vet du varför? Jo för att vi behöver nya mål, nya utmaningar och nya saker som driver oss framåt och får gråzonen att bli mer färgglad.  Varför inte boka in dig på mitt löparläger som du kan läsa mer om längre ner. =)

Ibland behöver vi stanna upp och fråga oss själv vad som får just oss att må bra och inte bry oss så mycket om vad alla andra tycker och tänker.

Människor har alltid åsikter och av någon anledning finns de alltid de som anser att de har rätt att tycka och tänka och känna åt mig, men de är inte jag och hur kan de veta hur jag resonerar? Bakom varje beslut finns någon slags tanke även om den ibland är överilad. Bakom varje handling finns en drivkraft sm får oss att sträva framåt, uppåt eller i den rörelseriktning vi vill, även om jag inte tror att någon vill bakåt.

klaaa

När vi vill för mycket blir det lätt så att vi stampar på och livet bara springer ifrån oss.  En del är nöjda med att ha det s medan jag behöver stanna upp och reflektera ibland. Helst på en sandstrand i mitt Thailand och jag känner att det snart börjar bli dags för en resa igen…För mig är det viktigt att ha tyst omkring mig ibland, som när jag kommer från mitt ena jobb som lärare och eleverna ibland kan höras mest och synas mest, för det är bara så det är i skolans värld.  Dessa dagar är det den tysta träningen som ger mig mest och löpningens harmoni med vinden mot kinden, eller en skidtur utan musik då jag bara hör ljudet av stavspetsen när den slår mot marken. Därför behöver jag morgonlöpningen för att det är tyst där ute, jag är ensam, ett med naturen, kylan, värmen, vattnet, isen, solen eller månen.

sssss

Idag blev det morgonlöpning till jobbet och det kändes i benen att jag körde farrtlek med Björn igår. Det blev ett pass strax efter att halkan satt sitt grepp om Luleå och lagom till jag gick hem från jobbet började det regna och hips vips var hela vägen så hal att den kan jämföras med en fisk som du försöker få grepp om.

Björn kom förbi och vi tog den säkra vägen runt sjön. Körde egen takt för att det ska gynna oss båda. Jag tränar gärna med andra så länge jag känner att vi båda för åt något av passet. Det ska inte vara så att min

Selma på vår skymningsrunda idag.

 

vän ska behöva ha blodsmak i munnen alltid. För att vi skulle hålla ihop körde vi fartökningar i olika fart och med mina Icebug får jag grepp vart jag vill. Det är fantastiskt att veta att dessa skor står i hallen de dagar det är så här där ute. Jag varierade mellan längre och kortare intervaller och låg för det mesta på runt 4 min per km medan jag körde mina sista på 4.30 fart. Det finns ingen tanke bakom mer än att jag vill ha ett roligt och varierande intervallpass då och då.   Totalt blev det 9.65 km för mig inkl uppvärmning och vi avslutade med att köra utestyrka .

ROOO

Micke bjöd på godaste kycklingen efteråt med massa grönsaker. Älskar mina vänner som vet vad jag gillar och att färgglada grönsaker är viktiga för mig. Jag vill faktiskt poängtera att jag inte varit sjuk på vääääldigt länge trots att jag jobbar med många människor och rör mig i skolans värld =) Kosten är enormt viktig både för att stärka vårt immunförvar men också för att utvecklas inom vår idrott eller i vårt vardagsliv. Behöver du tips och råd med hur du ska äta så tveka inte att höra av dig.

Morgonjoggen i morse gav mersmak och det är det som är mitt dilemma. Jag vill alltid ha mer, mer, mer,  men det blev 3.8 km till jobbet och dryga 5 km hem.  Vissa dagar får jag bromsa mig helt enkelt.  Idag körde jag min rehabstyrka också.

Allt går som det ska, kroppen är stark och löpsugen .

Går nu in i december och nästa utmaning blir Barcelona halvmarathon den 15 februari .  Har du sett annonsen om mitt löparläger som går av stapeln  den 4-6 juli.  Passa på att anmäla dig till rabatterat pris och om du anmäler dig före jul så har du dessutom chansen att vinna en massage under lägret. Mer info här .

Löparcamp_Web

 

 

 

Nästa säsong kommer jag inte springa lika mycket lopp som jag gjort i år utan jag ska fokusera på de lopp som känns mest roliga. Det handlar om att prioritera. Ibland behöver vi stanna upp och fråga oss själv vad som får just oss att må bra och inte bry oss så mycket om vad alla andra tycker och tänker.

 

ADIOS

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s