Varför löpare har fördel av muskler även på överkroppen..

 

En bra dag både arbetsmässigt och annars också. Jag har jobbat som lärare och hunnit få  två träningspass varav det sista blev ett som utmärkte sig för jag kände mig stark. Det hala underlaget har gjort att jag fått ha på mig mina Icebug och jag älskar dessa skor och känslan av att bränna på med fart även på hala underlag, men det blir ändå inte samma känsla som med vanliga skorna.

I morse joggade jag 40 min med Selma och samlade på mig energi och frisk luft och det blåste på så det stod härliga till redan i morse.

Variationen i träningen är viktig för mig. Varför får ni strax veta,

sryyyy

Efter arbetsdagens slut drog jag på mig dojjorna igen för att köra ett varierade fartlekspass och kände redan efter mina 2 km uppvärmning att kroppen svarade. Jag varierande farten i de 4 km som var kvar av passet varav jag avslutade med 6 vändor upp och ner i backen på Skurholmen, för att på till den mer explosiva rörelsen i steget,  Tröttheten och andfåddheten väl där uppe gjorde att jag fick huka mig ner några sekunder innan återhämtningen var klar och jag var redo att köra igen. Känslan av att bli trött är oslagbar.

Jag tränar inte endast löpning och faktum är att jag, före jag var en passionerad löpare, tränade styrketräning flera dagar i veckan.  Jag vill vara en löpare som har varierad träning.  Innan jag började springa hade jag ca 3 kg mer i muskler och var  mer grov rent muskulärt, även om det kanske är svårt att tro idag. På något sätt är det som om jag alltid kunnat i princip titta på en hantel för att få konturer på armarna och det är något som jag tror att jag har användning av nu som löpare.  Jag var faktiskt till och med uttagen till Gladiatorerna år 2003 ska ni veta *ler*

Löpning och byggande av muskler är ingen bra kombo eftersom att löpning ä en konditionsform som är väldigt förbrännande men i perioder kan det vara fördel att styrketräna och att sedan underhålla det du byggt upp. Läs gärna denna fråga från marathonbloggen.

Muskler väger, visst är det så, men det ska mycket till innan muskler blir en begränsning och rent personligen så gillar jag känslan av att vara stark helt igenom. Vi väljer inte våra kroppar utan vi föds med dem och hur ,mycket vi än vill så får vi inte välja vilka muskelfibrer vi får.  Jag tror att jag måste blivit något mellanting mellan typ 1 (uthålliga muskelceller) och typ 2 (explosiva)…

Vilken är du och hur tänker du här?

Kanske dags att börja tävla i fitness istället =)

Nej, det vet ni ju att det aldrig skulle gå, för jag är alldeles för förälskad i att känna lungorna fyllas med syrerrik luft och ta del av de underbara färgerna i naturen. Dessutom gillar jag att uppleva nya platser medan jag tävlar.

jag_leder

Min överkroppsstyrka hjälper mig att hålla uppe kroppen i de långa loppen, så man ska inte vara rädd för att träna styrketräning även fast man är löpare.  Se bara på alla skidåkare , ty de har ju ofta väldigt mycket muskler på kroppen men är ändå oftast starka löpare när det väl gäller.

Nyligen har storebror varit här med Johanna och lilla sötnöten Elise. Jag hade tänt ljus hela lägenheten och lagat kyckling med Kokosmjölk och massa grönsaker och det var trevligt att få umgås med dem ikväll.  Storebror var dock förkyld så nu ska jag kurera och förebygga lite extra för att inte själv falla dit. Det är förkylningstider nu, men jag tror att alla de färgglada grönsaker jag äter med Grönkål, paprika, Broccoli, Spenat och morötter hjälper immunförsvaret.

Önskar er en fin kväll. Puss från mig.

innova

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s