Tänker tillbaka på mitt Vasalopp..

i nov 2011 bestämde jag mig för att börja åka Vasaloppet. Jag hade åkt en del skidor som ung innan jag flyttade från Norrbotten men aldrig med rejäla skidor som kan vallas eller lärt mig hantera den tekniken som krävs för att åka skidor med känsla.  Jag började åka kontinuerligt och jag kommer ihåg att snön kom sent till Norrbotten även den vintern. Det var under jul och nyår och mellandagarna som jag startade min vandring mot Vasaloppet. Minns också att jag träffade en skidentusiast på spåret och han frågade mig hur många mil jag fått ihop. Hmm, vadå mil, minns jag att jag tänkte? Ska jag räkna dem? Han hade nog 50 då, medan jag var inne på 4 =) Det sägs att du bör ha åkt 100 för att fixa Vasaloppet. Jag hade nog 30-40 det året.

lapp

              Bild från idag på Lappberget. Minus 10 grader ute

 

Min klubbkompis Nina Lintzen som är skidåkare hjälpte mig mycket den vintern med vallning av skidor för det är nog det jag tycker är allra svårast och jag tycker det tar mycket tid jämfört med att dra på sig löparskjorna och bara springa. Hur som helst så fick jag till en del skidåkning och jag sprang också den vintern så jag fick bra konditionsträning.

Jag seedade mig inför Vasaloppet som jag aldrig åkt och hamnade i startled 7 efter att ha åkt 2 4 milalopp på 2 h och 57 min som snabbast.

 

I mars 2012 stod jag och frös i väntan på starten (det var minus 15 grader och solen skulle lysa från klarblå himmel under dagen senare) och tillsammans med tusentals andra kämpade jag mig upp för den första backen med risk att få mina stavar trasiga och skidor avbrutna men upp kom jag och sedan kunde jag glida i mål på 7 h och 17 min. Det var en otrolig känsla. Samma år sprang jag in som 21a på SM på en halvmara tid på 1 h och 26 min så det var också året då det lossnade för mig med löpningen.

lapp1

                      Bild från idag på Lappberget efter 13 km Skate i minus 10.

lapp4

Idag är det löpning som är numera uno, men skidor är det bästa alternativet för en löpare om du frågar mig . Fördelen är att du får träna ute och även träna armar och stärka bålen. Därför kommer jag i vinter att åka skidor så mycket jag kan.  När jag hinner.

Ikväll avslutade jag min träningsvecka med 13 km på Lappberget i Överkalix. Den ca 5 cm nysnö som kommit under natten hade drivit och spåren var inte dragna så det var tungt att Skata fram, men det blev ett bra träningspass. På vägen tillbaka till Luleå stannade jag i Morjärv och hämtade mina priser från att ha blivit utsett till årets kvinnliga löpare, vilket värmer eftersom det inte alls behöver vara prestationsinriktat…. Jag fick även pris efter att ha blivit  etta på klubbmästerskap via Lidingöloppet =)

Bengt bjöd på kaffe och Plommon. Jag åt typ 5 i bilen och 2 där så nu lär jag väl ha fått nog av detta för ett tag =)

Och Selma fick springa lös så nu sover hon gott.

lapp3

 

lapp2

                     Bild från i lördags på middag hos Ulrika min syster. Hon skämmer bort mig                        med middagar.

 

ADIOS

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s