Var god kliv på, men bara om du är ärlig.

Ett samhälle av avundsjuka, falskhet och otrohet, Ett samhälle där vi slåss om jobben och tävlar i allting vi gör. Bedrar de vi älskar, i jakten på mer.  Jag vill inte vara en del av detta. Ett samhälle på 2000 talet, där det finns arbetslösa människor som tampas med en vardag när de inte vet om och hur de ska jobba. Vikarier och svartanställda . Billig arbetskraft och dyr arbetskraft. Rika och fattiga och lojala och falska. De som väntar på att han ska komma hem, han som aldrig kommer. Den som söker efter bekräftelse, men aldrig blir nöjd.

Talang och inspirerande förmåga, vänner och bekanta, träningskompisar och fd träningskompisar .De som man fikat med och öppnat sig inför, de som man trodde var lojala. De som är lojala och de som alltid kommer vara det. Tack för att Ni finns.

Till de andra har jag inte ord och helt ärligt är min energi för mycket värd än att läggas på dessa.

De som är en talang för att de är duktiga på det de gör och ständigt förbättrar sig själv. Sedan de som står och stampar, tränar mer och mer och mer och blir inte bättre samtidigt som de lever på en elak kaxighet och att trycka ner andra människor. De inspirerar inte mig, men jag inspirerar säkert inte dem heller.

Jag tror på självförverkligande och jag tror på allsidighet. Jag tror på balansen och att kunna släppa kontrollen  ibland oavsett om det handlar om städning eller träning. Jag tror på att  allting som vi gör får vi tillbaka till slut i form av antingen ett skinande blankt hem, eller ett hem som har en del hundhår men ändå är hemtrevligt.  Jag tror på mig själv och jag vill gärna tro det bästa om folk.

Ett har jag lärt mig att när du har ideer så ska du passa dig för vem du delar med dig av dessa till de som inte är dina verkliga vänner.

Alla människor är inte ärliga . När någon som finns i din närhet sticker kniven i dig så är det lätt att känna sig väldigt sårbar. Jag är en person som är väldigt öppen och ärlig och frispråkig och pratar ofta öppet om det här med löpningen och det jag tror på. Det som är min vision. Jag ser det som en del av mig och ingenting som jag vill tjäna pengar på och något som jag gör för att synas och höras. Min blogg startade jag för att jag tycker om att skriva och för att det är någonting som jag kan. Träningen och i synnerhet löpningen är något som lockar fram de bästa sidorna av mig och därför blir det ofta efter träning jag skriver. Att jag sedan råkat springa bra på loppen har enbart att göra med att jag tränar smart, tränar med kärlek och tycker om det jag gör. Jag gör det för känslan och inte för något annat. Varför läser du min blogg, helt ärligt? Du ä en av 30 000 som varit in här sedan april månad? Kanske är du en av dem som inte lämnar något avtryck, men du är här och läser och tar till dig av det jag skriver, eller gör du det? Stör du dig på det jag skriver eller tycker du att det jag skriver är intressant? Helt ärligt, jag vill veta. Kan du hjälpa mig att svara på det?

Nedanför detta finns ett kommentarsfält.

Det är en kylig dag i den norra delen av vårt land, närmare bestämt i Luleå. Här sitter en kvinna i sin bästa form och skriver på ett inlägg. Varför kan man undra? Varför skriver jag till andra och varför skriver jag inte för mig själv, river bladet och låter det förintas av elden i stället för att läsas av andra? Vill du veta?

Under hela mitt liv har skrivande varit det jag varit bäst på. Jag har skrivit noveller, artiklar och berättelser och jag har gjort det med känsla, en känsla jag vill att de elever jag har i min undervisning skall anamma. Genom att skriva får jag en reflektion över det liv som jag lever och de människor jag träffar i min vardag och de situationer jag utsätts för. Det är en terapi och en hobby.

När jag var ung var det i flickrummet jag satt och skrev och fyllde blad på blad. Idag är det hemma i min vrå, som är, där jag är, där livet är, där vardagen är, som den ter sig. Här.

Jag hoppas kunna fortsätta att skriva och dela med mig av mina guldklimpar och det som min vardag oftast består av. Jag hoppas kunna behålla dig som läsare, du som är hundraprocent ärlig, för om du inte är det kan du dra åt skogen!

Det vi alla vet är att de som mobbar och trycker ner andra, går bakom ryggen, pratar illa om andra och inte själv kan komma med ideer utan måste sno någon annans koncept egentligen är de som mår sämst. Tyvärr finns det också sådana människor som lyckas komma vidare med sina fula verktyg och faktiskt tjäna pengar på det också. Jag tror dock att deras nattsömn inte kommer bli bättre hur som, utan att nä de lägger ner huvudet på kudden kommer verkligheten i kapp dem .

Jag vet att livet består av så mycket mer än tävlingar och jag vet också att det inte är schysst mot sig själv att tävla med sig själv hela tiden. Jag är tacksam för att jag har ett liv där jag kan tillåta mig att vara den jag är, rak, ärlig men inte oschysst .  Vinden mot kinden -Johanna Nilsson kommer alltid bara vara jag och just den kan ingen ta ifrån mig.

ADIOS!

Några bilder från de senaste dagarnas projekt.

Minus 30 igår i Överkalix. Det var myggfritt.

rim

Minus 15 och styv skidåkning i spåret idag. 15 km blev det.

kallt

Idag bakar jag Grahamsbröd med morötter och nyttiga Saffransbullar.

bröd

13 reaktioner på ”Var god kliv på, men bara om du är ärlig.

 1. Hej! Är flitig läsare av din blogg. Intressant att läsa om din löpning och få ta del av dina tankar om livet och träningen. Håller alltid tummarna för dig både när det gäller lopp och Selma. Känner igen mig själv i mycket av vad du skriver. Älskar som du löpning. Sprungit i 20 år och kommer att fortsätta så länge det går. Drabbades av stressfaktur för 2 år sedan, men allt ok nu. Det är en sådan oerhörd förmån att få kunna springa i vår natur, i olika väder, att planera för kommande års lopp.I love it!! Lycka till med löpningen och livet! / Stina

  • Åh vilket fantastiskt svar. Härligt att du känner igen dig. Träning är ju livet men livet är också mer än träning:-)
   Naturen är fantastisk och ger så mycket tillbaka t en när än i livet man behöver stanna upp. Tack för du läser vinden mot kinden och fortsätt kommentera. KrAm/Johanna

 2. Hej Johanna.
  Jag läser mycket löparbloggar och hittade din blogg efter att Staffan (4:30-fart) lagt upp en länk hit efter Vintermaran.
  Jag tycker du skriver intressant och har trevliga bilder. Man blir glad av att se dig, du verkar vara en positiv och glad person. Sånt inspirerar.
  Dessutom verkar du ha enorm talang och gör strålande resultat så jag kanske kan lära mig hur jag skall träna också 🙂
  Tack för en bra blogg.
  /Peter

  • Hej du. Vad härligt att höra:-) jag träffade ju Staffan under vinter Marathon, väldigt trevlig kille. Kul att du läser och de bilder jag tar symboliserar rätt mycket hur jag är:-) tack för de värmande orden.

 3. Hej! Jag är en av dom som är inne och läser och inspireras av din blogg men aldrig lämnar någon kommentar. Det här blir den första. Jag tycker att din blogg är jättetrevlig, jag gillar hur du skriver och att du har mycket bilder. Det känns också som att du är genuin som person och tränar för att det är roligt snarare än för att prestera, även om du såklart presterar också som ett resultat av din träning (vilket du också skriver i inlägget).

  Men din blogg har också varit otroligt jobbig att läsa på sista tiden (fast på ett tänkvärt och ”bra” sätt) eftersom din hund har varit dålig. Jag har själv en hund som för ett år sedan var tvungen att akutopereras för att han svalt ett drygt 10 cm långt grillspett under en kvällspromenad och kan därför delvis relatera till det du går igenom med din hund nu. Det är jobbigt att känna sig så maktlös inför någon en älskar så mycket! Jag håller tummarna för att allt går bra och att Selma kryar på sig!

  • Jag är glad att du lämnade en kommentar nu Madde och jag hoppas du fortsätter vara en del av vinden mot kinden. Jag är också glad att mitt lilla Yrväder är på benen igen, visserligen med tratt men ändå. Snart kan vi springa igen men jag ka inte lova att inte fylla bloggen med mer inlägg av ledsen karaktär, tyvärr. Hur gärna jag än önskar jag alapp. Det låter fruktansvärt det som hände din hund, hur gick det? Kram från Johanna

   • Det klart att du ska ventilera dina känslor! Det gick bra med min hund, dom fick öppna upp magsäcken på honom och plocka ur spettet. Läkningen gick jättebra (han hatade dock tratten och stod bara i ett hörn och skämdes men som tur var kunde han ha krage istället och det trivdes han mycket bättre med), men det tog lite längre tid än vad jag hade fått information om. Nu har det gått lite drygt ett år sedan det hände och han har inga som helst men av det utan är lika pigg och glad som om det aldrig hade hänt 🙂

 4. Hej vännen. Jag läser alltid din blogg och inspireras mycket av den. Är oxå grymt imponerad över dina resultat och de gör att jag oxå vill förbätta mina! Kram Elin

 5. Hej! Jag älskar att läsa dina inlägg och du inspirerar mig väldigt mycket. Jag försöker att träna ett par gånger i veckan och älskar löpningen som är en frihet som inte går att beskriva. Jag har inga höga ambitioner som snart 50 årig 4 barns mamma, mer än att få må bra och göra det jag älskar, att springa så mycket jag bara kan. kram på dig och som sagt…..dina inlägg gör mig så glad.

 6. hejsan..
  jag heter Stefan och bor i Dalarna, jag har efter år i lagsporter och framför allt gruppträning ( är friskisledare) hittat och förstått tjusningen med löpning.
  Via olika bloggar och länkar så hittade jag din blogg och har följt dej sen dess, tycker du skriver suveränt och massa fina bilder..Du är en stor inspirationskälla och jag
  hoppas det går bra för dig med allt du gör 🙂 jag hejar på dig.
  // stefan

  • tack så hemskt mycket och vad glad jag blir att läsa detta. Jag hoppas kunna fortsätta ha glädje för det jag gör så kan dela med mig av det på bloggen . Det jag skriver är mina ord och det kan ingen ta ifrån en, men det man säger och delar med dig till andra av kan lätt bli en fälla, när folk inte är ärliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s