Löpare utan att försök att vara duktig

Idag tog jag med mig min mamma och åkte till Bränna, som det lilla pittoreska samhällets kärna heter här där jag är uppväxt.

Jag ids då inte klä upp mig för att åka till Ica säger jag och drog på mig andra sköna löparkläder efter min 14 km långa springtur under förmiddagen i halka och snöpulsning,

Under vårt handling på Ica hinner jag möta några gamla klasskompisar och snacka löpning, varav den ena frågar mig vad jag försöker springa ifrån på ett glatt men aningen retsamt sätt varefter han frågar med ett leende hur många par skor jag har!

Jag svarar att det vill du inte veta, ty jag har en del och samtliga av dem har olika funktioner för att behaga mig och göra min löpning så fin som det bara går att få den.

Jag berättar att jag satsar mot eliten och mot nya fina lopp på distanser över 20 km.

Några minuter senare kommer glada Jenny fram och vi kramar om varandra nedan hon utbrister hur duktig hon tycker jag är med mitt springande. Även om jag aldrig känner mig duktig så utan jag ser det bara så naturligt att springa.

Till alla er som kommer fram till mig och talar om för mig hur duktig jag är.

Till er alla som tittar på mig med beundran eller med avund i blick för att ni också vill.

Till alla er som tydligen inte verkar förstå vad duktighet är och vad styrka är, vill jag bara säga: Vad är en prestation när det handlar om envishet som innebär taggiga rosenbuskar och sluttande bergshällar?

7459155603136712VDrScbEBc

Det är du som är duktig och genom att du är det så blir så även jag duktig. 

– Att vara duktig för mig är fortsätta kämpa trots att det tar emot och att våga fortsätta trots att det inte känns varken så där roligt och utmanande som alla säger, utan bara långtråkigt och enformigt.

 

-Att vara duktig för mig är att hitta motivationen i det man gör trots att man är småbarnsförälder och heltids arbetade och att komma hem till ett hem med ensamt ansvar och ändå ha viljan att prioritera in träningen för att man har envisheten och den skapande känslan av en kreativitet som gör att man pusslar och fixar för att göra varje dag till den bästa.

-Att vara duktig är att inse sina begränsningar och att kunna se glädjen hos någon annan, som en möjlighet för sig själv.

-Att vara duktig är att ha ork  att ta de första och kanske aningen stapplande stegen mot ett nytt och mer hälsosamt liv och att faktiskt se resultatet även innan det visar sig i en tankebana som öppnar upp en strålande raksträcka någonstans mitt i den djupaste dal.

 

-Att vara duktig är att inse att vi bara har ett liv och att vi måste vara rädda om det och att vad som än händer så kommer det att ljusna en dag,

 

-Att vara duktig är att kämpa sig i mål på sitt första 5 km lopp och att göra det med en stolthet och i form av en bragd, som skulle göra självaste Mustafa Muhammed varm i hjärtat.

Att se stoltheten i sin älskades ögon och glädjas i såväl med som motgångar över det faktum att allt är möjligt i en värld där det ibland kan vara svårt att våga tänka positivt.

 

Därför ser jag aldrig mig själv som duktig . Inte när jag vet vad just du åstadkommer och åstadkommit. !!!!

 

Smart-kropp

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s