Det får inte kännas så här bra, men det gör det!

Mörker löpning. Det är tyst, svart och endast skenet från pannlampan lyser upp området runt mina fötter. Spår av renar och kanske en älg syns i den mjuka nysnön. Just i detta nu är jag helt utelämnad i händerna på naturen. Jag vinklar upp lampan och det svarta får mig att tappa fotfästet men det gör inget ty det finns inga fiender i närheten.

Jag hör mina steg mot snön och det gnisslande och knarrande ljudet ger i från sig en julkänsla jag inte haft tidigare, inte förrän nu. Ledsen Johanna men den kom över en vecka för sent, men snön och vintern, jag förlåter dig, bara du är här för att stanna.

Det är liksom en blandad känsla jag får för jag befinner mig någonstans långt ute i en skog och allting jag har att förlita mig till är den pannlampa som sitter på min buff. Vad händer om batteriet tar slut? inte endast för att jag självmant väljer att vinkla upp lampan.  Vad händer om något händer mig?

mörkerlöp

mörker2

 

Det är just den här passionen, den här underbara känslan, denna fridfullhet……………………..(more to come)

just in this very moment som kommer göra mig till en sub 3 h marathonlöpare och jag vet det! Jag känner min kropp och jag vet att det inte finns någon bättre coach än jag själv.

 

Jag har ingen träningsdagbok, inget strukturerat program, inga plågsamma träningspass.  Men jag har ju bloggen, och Vinden mot kinden!

Om 5 veckor är det dags för ett lopp då jag ska springa Barcelona halvmarathon.

 

Fötterna upp i luften.okej, jag har faktiskt inte varit i sådan enorm form tror jag. Ska bli spännande att se hur jag coachat mig själv.dagens pass. 2.5 km 4.45 fart, 7 km 4.15 t 4.30 utan problem och med distanskänsla och avslutning 5.5 km löpning på skoterspår 5.30 min mys:-) 15 armhävningar gånger 3, 50 benböj och 50 utfallssteg samt 50 tåhävningar.
Jag ler faktiskt just nu 

Fasen löpning vad jag älskar dig.

images (1)

Älskar du mig?

Någon påstår att löpning på bana gör en snabbare. Någon påstår att löpning om vintern är skrämmande och ogenomförbart. Denna någon är inte jag. Inte just nu.

mörkerlöp1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s