Blivande ultralöpare?

Njaa, det känns lite långt, men jag tror ändå jag har talang för att springa långt. I allafall som det känns nu och man måste få vara optimistisk. Långsiktiga mål är bra att ha och inom något år är jag kanske redo för det. Tanken att delta i 50 km på Stockholm ultra slog mig idag under mitt och veckans avslutande pass på 30 km. Kanske jag skulle prova?

Vad är det som gör att vissa har väldigt lätt för att bli snabba, medan andra verkar kunna springa nästan hur långt som helst utan att bli slut i kroppen. 

Tröttheten av att springa långt och fort är olika om du frågar mig men jag känner mig mycket mer harmonisk och tillfreds efter att ha fått till ett bra långpass med en fin känsla helt igenom . Den känslan som är bäst är den när jag sprungit ett lopp på mer än 20 km och tagit i. Den känslan är oslagbar och kan inte mäta sig med mycket. Efter Lidingöloppet i år så log jag med hela min kropp både inifrån och ut, med total nöjdhet. Det är den känslan jag lever för som löpare. När jag tagit i, klarat att hålla en fart, inte fått ont i kroppen, kan öka på slutet och fått hålla en jämn fart. Framförallt vid långa lopp är det enormt viktigt att springa jämnt och en notering jag gjorde efter mitt marathon i Nov, var att tjejen som sprang in före mig i loppet hade en bättre tid men ändå en mer långsam km fart om man tittar utspritt över loppet. För mig tog det ca 15-20 km innan jag hittade en bra fart och det är också för att jag är ovan att springa marathon. Träning ger erfarenhet. Min tid 3.10.41 gav en snitttid på 4.31 och då vet man hur lite som krävs egentligen för att förbättra den tiden. Om jag istället ligger 4.25 så kommer jag ner mot tider runt tre timmar.

Förr var jag rädd för den känslan. Jag minns när jag som glad motionär deltog i mitt första marathon och jag hade puls på 127 under hela loppet. När jag kom i mål var jag knappt märkbart trött, mer än att det gjorde ont i benen och i tårna som tryckt mot skons främre del. Detta är något som jag inte känner av idag. Det är fantastiskt hur vi vänjer kroppen med den träning vi utsätter den och den uppåtstigande kurvan, om vi pratar motionsnivå med satsning på att förbättra sig, tror jag blir mest synlig om man låter det ta tid att stärka upp muskler, senor, leder, hjärta, andning och hela paketet. Plötsligt en dag känner man att man kan förlänga utan att ha känningar i benhinnor eller knän.

Hur långt vi vill springa och hur snabbt, det kan bara vi själva bestämma och jag tycker vi ska vara nöjda med det vi åstadkommer även om det finns de som säkert springer mer och fortare.

 

Jag ser med glädje fram emot mitt marathon i sommar i Stockholm och efter dagens långpass på 30 km så känner jag mig på helt rätt spår.

Kort om veckans träningspass

Måndag blev tusingar (1000 meter på bana, med totalt 4 stycken i 3.35-3.39 fart med joggvila.

Avslutande 200 meters intervaller gånger 5 med jogvila och nerjogg om 15 min.

Tisdag 17,4 km distanslöpning

Onsdag morgonlöpning 9 km med fartinslag , bålträning och utfallssteg. följt av eftermiddagslöpning 7 km distansfart.

Torsdag 14 km löpning med varierad fartlek första 9 och sista avslutande på skoterspår med pannlampa.

Styrketräning utfallssteg, armhävningar, benböj, tåhävningar och bicepscurl med skivstång.

Fredag 17 km längdskidor och 69 min.

lördag långpass 30 km och 2 h, 30 min.

I morgon vila eller skidor.

Nu blir det inte lika långa lördagspass då det är dryga 5 veckor kvar till halvmara och lopp. Följ med på bloggen hur jag kommer ladda inför detta och trappa ner.

Avslutar dagens blogginlägg med att delge lite bilder från mitt löparår.

utveckla_lopning

Prag Hervis halfmarathon. 1.25.33 och personbästa.

närbild

 

Starloppet Piteå 7,5 km och dryga 26 min.

_MG_5768

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porsörundan och milen under 40.

Johanna & Selma på isen

    Härliga skidpass och löppass på isen under vårvintern!

varvet

 

 

Göteborgsvarvet, 30 grader och tungt!

150875_527400970626313_1246602770_n

Långpass.

225-680x1024

Det är vissa stunder jag minns mer än andra.

ADIOS!

2 reaktioner på ”Blivande ultralöpare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s