Nytt år, nu kör vi!!

Nytt år
image

Betyder nya mål, både för den personliga utvecklingen och löpningen.

Nytt år
image

Betyder färgglad kost med bra proteiner som mättar, bidrar till muskelåterhämtning, kolhydrater som ger bränsle till hjärnan och fett som får huden, håret och organen att stråla av lycka. Som löpare och som tränande individ gäller det att skapa en egen koststrategi och då kan man enkelt utgå från frågan; tränar jag för att kunna äta eller äter jag för att kunna träna? Det är givetvis inget fel i att träna för att just kunna äta, för mat är ett glädjeämne. Träning medger att man faktiskt kan unna sig det man gillar. På sikt kommer man också att märka att bra mat gör att man orkar med träningen mer och speciellt om man som jag ibland tränar två pass om dagen.
Om man vill optimera sin träning gäller givetvis att man ska försöka äta för att kunna prestera så bra som möjligt.

Nytt år
image

Nya härliga träningspass
image

Stark mage och bål får mig att orka hålla mig stark och inte tappa steget när hjärnan säger stanna.
image

Nytt år, nya vänner, ny inspiration efter en bra eftermiddag och löparutbildning. Framfotalöpning, är det något att eftersträva?  Till saken hör att många motionärer vill kunna springa på framfoten för att de tror att de ska kunna göra snabbare tider och om man ser till elitlöpare så är det många som springer så på kortare distanser. Dock krävs det enormt mycket styrka för att kunna springa så på längre sträckor och risken är, om man övergår för fort till en lättare sko med mindre dropp, att man får överbelastningar i vaden och hälsenor.

Viktigt är att vänja kroppen och att starta med kortare inslag av intervaller.

Nytt år.
Är ni med mig?

2 reaktioner på ”Nytt år, nu kör vi!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s