Tankar före Barcelona och sista träningspasset.

Alla hjärtans dag. Kärlek till er alla. Hoppas det inte behövs en dag just för att visa kärlek till de ni håller av. Från mig får ni här en kram i allafall.

Det är två dagar före ett lopp som går av stapeln i staden Barcelona. Loppet heter Mitja Barcelona halfmarathon, vilken jag ska ge en racereport från efteråt.  Hoppas jag inte lovar för mycket nu så jag tvingas bryta eller något…*typiska nervositetskänslor*

Nej, det är rätt lugnt. Så där lagomt. Härligt egentligen.

wpid-IMG_20140201_145124.jpg

Det är mitt under OS och Sverige tar medalj på medalj. Hur viktigt är då min första halvmaraton i år kan man undra? Viktig för mig, allt vi tar oss an är viktigt och ger erfarenhet. Allt vad vi gör stärker oss, eller sänker oss beroende på vem vi gör det med och vad vi gör det till. För mig är det roligt mest hela tiden om jag inte sätter för höga krav på mig själv, men det har jag lärt mig att inte göra. Som Charlotte Kalla sade i en intervju, att hon har höga krav och känner besvikelse om det inte går som hon planerat, men om livet endast består av misslyckanden så blir det mest en kamp. Livet ska inte vara en kamp. Livet ska vara stärkande med nya vyer och erfarenheter. So Barcelona, here we go!

 

 Nu ska inte jag springa OS tack och lov *ler*, men för mig och de tre jag har med ändå ett lopp i den idrottsvärld vi befinner oss i.

För några dagar sedan trodde jag inte jag skulle åka pga en olycklig smäll i bröstet som du kan läsa mer om i inläggen neråt, ifall du det missat.

Några mil senare känner jag det blivit bättre. Visst känns det men inte värre än att jag kommer springa.

Däremot har jag inte förberett mig med att trappa ner som jag tänkt.  Kanske lite väl många mil, lite för lite vila eller? Nej, då hade nog kroppen signalerat. Jag har inte ens varit sjuk på två år, kan du fatta+ Två år och det mina vänner, måste bero på att jag äter så sunt och tränar bra. Det har varit stressiga perioder, lite sömn och inre stress mestadels, funderingar och svek och sånt sätter spår, men min kropp är stark verkar det som. Den står emot. )peppar peppar, ta i trä)

 

Sprungit 45 km denna vecka. Inte några slitsamma pass men efter mina intervaller i tisdags och incidenten med fallet, så räknade jag bort loppet och struntade i förberedelser. Å andra sidan känner jag inte mig sliten alls. Jag tyckte kroppen kändes stark idag på de 6 till 8 korta fartökningar jag gjorde idag. Jag ville ha mer och mer, men 7 km var fullt nog.

image

Bestämt för att springa loppet i mina Lidingöloppets tursskor från 2013.

image

Så här har träningen i veckan sett ut.

Måndag morgon löp 6 km
Eftermiddag löp 6 km

Tisdag intervaller ca 1 min.gånger 10 t 15. Totalt 11 km inkl uppvärmning och nerjogg.

bålträning samt foamroller

Onsdag Löpning t jobbet 3.5 km.

Löpning kortare fartlekpass em 10 km

Torsdag distanslöpning 11 km.

Fredag 7 km lätt löpning

Lördag blir vila.

Söndag 24 km i Barcelona inklusive min uppvärmning. Jag ska nämligen värma upp några km för att det ska kännas mindre i bröstmuskeln och min mjukdelsskada.  Hoppas på en fantastisk tävling med god känsla och mycket glädje tillsammans med de andra från gänget. Hoppas på att smärtan i bröstet från muskelsmällen fortsätter avta.

I morgon kl 7.45 åker vi mot Spanien och då blir det intensivt och hektiskt med uppladdning och hämtning av nummerlapp eftersom redan 8.45 startar vi och det innebär tidig uppstigning och frukost.

Startnummer är 727 för mig om ni skulle vilja följa mig på färden.
Hur det än går blir det otroligt kul och jag längtar………

Nu väntar fredagsmys med ett glas vin. Jag har en tradition att dricka två glas vin dagen före ett lopp och nu är det två dagar före, men shit the same!  Väskan är halvt packad, brödet är i ugnen (ska ha matsäck med, ty maten är viktig nu dagarna före) ett lopp. 

vin

Kram från mig.
image

 

Avslutar med en bit från en av de mest vackra låtar jag vet just nu.

När du inte ser mig
När du inte vill vara min vän
Kan du inte be mig
Istället för att såra mig om om igen
Jag tänker på oss förr
Här står jag
Utanför din dörr

Du säger att du vill ha mig
Du kommer höra av dig
men de blir sen
Mitt huvud går i bitar
Men de är så svårt att bara gå hem
Ta mig härifrån
Ta mig här och nu
Vi kan väl bara älska tills natten tar slut
Jag tänker på oss förr
och här står jag
utanför din dörr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s