Dagar av full rulle, träningsvärk men en stark kropp!

Jag känner den. Den fantastiska solen i mitt ansikte och jag känner något jag inte känt på länge. Jag känner en blommande och prunkande växt som sakta får ny näring tack vare den energin som omringande vänskapsväxter ger samt den sol som börjat stråla igen. Jag känner att jag är redo att möta våren med allt vad den innebär med löparkurser, löparläger, löparevanemang men också min egen träning. Jag får inte glömma bort mig själv. För det är ju jag som är den prunkande växten.

both

Blir det något Bothnialopp för mig i år?

Kroppen har varit trött och benen ömma efter den 20196 km långa halvmaran i Barcelona. Sedan tar det alltid lite på krafterna att resa och tisdagen var en lång dag med mycket stillasittande.  Jag tycker verkligen inte om att sitta still ty det kryper i hela min kropp. Värst var det på flygplatsen i Dysseldorf, där vi skulle vara i tre . Maten var KATASTROF, enligt mitt tycke, men jag hittade en ätbar kycklingsallad till slut som dröp av fett och brödet var vitt och smöret stenhårt. Men det var en fin kontrast mot (Leverkausen) något slags köttig och fet köttfärslimpevariant…. och tjocka feta korvar som annars prydde de få matställen där var. Jag pimplade i mig kaffe, kaffe, Cola light och ännu mer kaffe så nu blir det snart en liten mini detox. Ja du läste rätt. Jag har faktiskt planerat in några dagar av det snart då jag ska rena min kropp från koffein och annat skit. Inget överdrivet där jag dricker hela tiden och går på lågenergi, men en minidetox med frukt, grönt, vatten och mindre av det stekta, socker, koffein, salt etc.

Detox handlar om att avgifta kroppen. Att optimera utrensningen av alla slaggprodukter som exempelvis transfetter, färgämnen, tillsatser, bekämpningsmedel och konserveringsmedel som lagrats i kroppen och på så vis få tillbaka kroppens naturliga flöden.

Att göra en Detox handlar om att följa en diet och en livsstil under några dagar upp till några veckor. Precis som längden varierar gör även dieten det. Vissa intar enbart flytande föda, medan andra inte är lika strikta och tar ut svängarna lite mer.

frukt

Sedan jag kom hem från Barcelona har det varit full rulle med att packa upp väskan, hinna träna, rasta hund, planera kommande projekt och löparcoaching, skriva på bloggen, boka resa och mycket mycket mer. Det händer saker och det är kul. Räddningen är att jag är lärarvikarie så jag inte har samma ansvar på jobbet som jag haft om jag haft en fast tjänst med betygsättning och föräldrasamtal. Som vikarie är det någon annan som planerar och du har lön för den tid du är där, tex 8-15.

Det är inte alltid lätt att få dagarna att gå ihop men jag lever för min träning, den får mig att må så bra och jag blir ju motiverad när det gick så bra att springa nu i Barcelona. Loppen som nu följer blir:

Bothnialoppet 6 mil skidor om vädret är fint. Annars skiter jag i det och kör egen träning istället. Är vädret fint blir det underbart att spendera en dag på isen och åka de 60 km mellan Luleå och Piteå.

bothnia

Bild från NSD förra året innan starten för Bothnialoppet.

Halvmarathon, men destination är inte bestämd ännu, men någon gång i april. Det blir nog något smålopp här uppe också bara för att få upp farten inför mina utmaningar .

Göteborgsvarvet den 17 maj

Stockholms marathon SM dem 31 maj.

Stockholm halvmarathon SM för halvmarathon

balle

Idag var första dagen som mina ben var sig själva igen även om farten går på sparlåga men det måste den få göra. Veckorna efter ett lopp, i allafall den första veckan efter, så brukar jag springa långsamt och inte tufft för det är lätt att dra på sig någon skada trots att man känner sig stark efteråt. Spinning är ett bra komplement liksom vattenlöpning, men jag äger inte något bälte just nu. Inom en snar framtid ska jag investera i ett så jag kan träna i vattnet efter de tuffare loppen.

tjej

I går löpning 35 min morgonjogg, spinning 30 min Inpuls följt av styrke för mage och överkropp, de övningar jag kan göra på grund av mina revben.

kropp

Idag körde jag morgonjogg 10 km och sprang in på skoterspåren som var hårda nu när det varit varmt men frusit på. I eftermiddag körde jag 6 km runt sjön i närheten av mitt hem och nu är träningsvärken gone. Däremot är jag i akut behov av nya skor så en beställning blir det ikväll.

I dag fyller förresten min syster Ulrika år. Detta är till dig.

Trots att det skiljer 14 år mellan oss så är och kommer du alltid att vara min bästa vän. Då jag var liten var du min förebild och det är du ännu, om än vi numera också lär av varandra. Jag minns våra pyjamaspartyn i rosa siden pyjamas och du brukade fläta mitt hår, sminka mig och ge mig råd om jag hade kärleksbekymmer. Jag minns också många av våra äventyr på den tiden då jag knappt visste vad alkohol var och du var den som fick mig att inse att några av Sveriges snyggaste män de finns i Tornededalen. Jag minns våra förtroliga samtal på den tiden när allting på något sätt var enklare än det är idag, i en tid då vardagen kantas av missförstånd och olikheter.

Jag vet, att så länge jag lever kommer du alltid att vara min förebild och den jag vill vända mig till när jag är glad ledsen, besviken eller frustrerad. Du kommer alltid vara den som får mig att le, men du kommer kanske också behöva vara den som torkar mina tårar den dag jag inte orkar vara stark för att du är så mycket starkare när det kommer till vissa saker, även om du inte är medveten om det.

Livet är en dundrande karusell som för oss runt och får oss att tappa perspektivet ibland i de stunder när yrseln blir påtaglig och får oss att vilja hoppa ut ur den rungande vagnen bara för att det är så otäckt och gungande där uppe. När du håller min hand känner jag mig trygg och du ska veta att de stunder jag behöver dig mest så räcker det att du bara tittar på mig och lyssnar på mig.

Stort grattis på din dag syster.

Älskar dig!

ULLEADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s