Om någon vill prova springa halvmara på 1.25.32..

Så är det inte lätt. Det krävs att jag springer på från början, står i ett startled långt fram för att hålla den, i detta fallet 14e främsta placeringen. Det krävs en fin uppladdning, sömn, träning och rätt nertrappning. Kort och gott så krävs det kärlek för att springa! Det är det jag tror det krävs mest av.  Det är inte lätt för att de 21 km sliter på musklerna och i detta fallet så visade den hårda betongen att låren ömmade flera dagar efteråt.  Det är inte lätt för att det kommer kännas som om du vill sluta bara för att din kropp ber dig att göra det..Att det sedan är vinter och jag springer bra, för mig inte till en bättre löpare, för jag är en vinterlöpare som gillar när det kyler i luftrören. Fast du tycker kanske att jag borde presterat bättre än de 1.25?

 

Jag har fått många snälla grattishälsningar på både Facebook, blogg, mail och in real life, sedan jag kom hem från Barcelona. Det värmer i själ och hjärta. Oavsett tid är det alltid unikt att sätta nytt personbästa.
image

En del av er har analyserat loppet lite extra, på ett sätt som inte riktigt känns ok. Det får mig att förstå att ni nog inte känner till hela min bakgrund med löpningen. Min glädje och min nöjdhet bara över att kunna springa överhuvudtaget och den har inget att göra med något annat.

Om du tycker jag borde sprungit fortare om det varit sommar så vill jag be dig själv testa på att springa en halvmara med en snittfart på 4.04 min per km , Det är inte lätt och kräver, inte för att vara skrytsam, sin man, eller kvinna……

oavsett hur träningen sett ut före. Visst är jag extra stolt just för att det är vinter och det för mig, inte borde vara möjligt att springa så fort. Nu. Men… Det är heller ingen garanti att jag kommer springa fortare bara för att det är sommar!

Oavsett årstid är jag nöjd. Jag hade,varit lika nöjd om det varit sommar och jag kört många, många intervallpass på barmark.

Så analysera inte loppet. Det var bra för att det är bra för mig och inte för att det är vinter.
image

 

Idag har jag börjat dagen med 2 h spinning

spinn

 

och totalt borta var all min kraft och al in energi, så jag fick slita mig igenom passet. Det gick bra första timmen men sedan kom dippen.  Ett spinningpass i 2 h motsvarar 4-6 mil cykel och pulsen är hög hela passet så det ger bra uthållighet om man är pigg i kroppen. Jag körde med relativt lätt motstånd och försökte hitta en känsla av uthållighet, men sadeln gav smärta i rumpan och jag fick inte ls till någon kraft.  Trots att jag har en snabb återhämtning och har börjat träna tidigt efter Barcamaran så tog nog loppet mer än jag trodde på energidepåerna. Nu är det bar fylla på och ladda för morgondagens lätta halvlånga pass med Dave =)

Nästa vecka börjar coach Johanna sitt nya träningsprogram.

MOT SM.

Adios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s