Nu utesluter jag vete och mjölk ur kosten!

Grattis Johanna. Idag fyller jag faktiskt år!

341

34

 

Under en tid har jag påverkas av järnvärden som går upp och ner oförklarligt och en mage som dessvärre inte riktigt är i balans alltid. Det visar sig genom att jag blir uppsvälld bland annat och förmodligen inte heller tillgodogör mig näringsupptaget genom tarmarna. Se gärna denna länk för mer information. Ibland då jag äter väldigt fet mat så får jag en spändhet i magen och i skolan då jag äter pedagogiska måltider så verkar jag reagera mot Vinäger och Soja som de sätter i speciellt grönsakerna för att de ska hålla länge.

Det irriterar tarmen och får magen att bli gasig och uppsvälld.

 

 

För mig har det varit oförklarligt hur jag, som äter så varierad kost får dessa järndepåer som går ner ibland. När det varit som värst har mitt HB kunnat vara inom rätt referensram, medan depåerna varit låga. Många läkare har sagt att jag tränar för mycket och men jag har inte tagit till mig av det. Jag tränar för att bli bättre och inget annat. Hade jag velat hålla vikten hade jag inte satsat på löpningen, det kan jag lova. När man tränar mycket är det ett faktum att du behöver äta för att prestera, men ibland kan du behöva se över din kost och kanske hålla dig borta från livsmedel som fungerar inflammerande. Mjölk är ett sådant och detsamma gäller vete, havre, råg och Gluten .

vete

 

Det gäller att stå på sig i dagens sjukvård och inte lyssna på första bästa ”så kallade expert”. Jag kan ge er ett exempel. Då jag ramlade fyra dagar före Barcelona halvmarathon och slog mig i bröstkorgen så sökte jag mig akut till Stadsvikens vårdcentral i Luleå. Läkaren kände på revbenen och sade att jag hade fraktur. I samma veva spolierade hon allt vad drömmar om ett genomförbart halvmarathon hette och ville skriva ut både vanliga värktabletter och Metadon, som är en typ av Morfin till mig. Jag menar Herregud alltså. Metadon! Jag skulle blivit helt knäckt om jag tagit något sådant, för att inte tala om hur beroendeframkallande sådant kan vara. En av mina bästa vänner berättade om en bekant som varit beroende av värktabletter efter en ryggskada.

 

 

Jag kan ju säga att jag inte ens hämtade ut Metadonet eftersom att jag förstod att jag inte skulle behöva använda dem . Men jag förstår också att det är läkare i ett nötskal. De arbetar inte förebyggande alls, utan de tror att en skit tablett ska vara lösningen på ett problem.

 

Samma sak hände för några år sedan då jag var väldigt stressad och berättade det för en läkare. En person som står på sig och som har kunskap och styrka förstår att det finns hjälp att få i en sådan sits. Så att när läkaren föreslog medicin och lugnande samt sömntabletter som är väldigt beroendeframkallande så reagerade jag och sade naturligtvis Nej!!!

 

Jag tänker på alla de människor som kanske inte vet och som litar på läkarnas ord. Nu säger inte jag att det är fel på alla läkare, men det är värt att vara uppmärksam och läsa på om de mediciner du äter och som du får utskrivet, i allafall när det kommer till de som figurerar på en vårdcentral. Men det är väl som i alla yrken, att alla inte passar att jobba med det som de utbildat sig till.

hämta (5)

Vilka biverkningar finns det och hur kan du påverkas av dem. Tänk hur många äldre som äter mediciner, drabbas av åkommor och får ännu mer mediciner istället för att man kanske plockar bort den tabletten som egentligen orsakar problemet. Högt blodtryck är ett exempel på en sjukdom som kunde botas med att se över en individs kosthållning och motion istället för att i unga år börja ge personen medicin som den måste äta livet ut. Några saker som får människor att få högt blodtryck är bland annat det faktum att du inte rör dig och att du äter fel mat innehållande både salt, socker och fett. Genom att förebyggande se över dessa faktorer torde du kunna sänka ditt blodtryck.

 

Nu handlar detta på besvär orsakade av livsmedel så jag ska inte gå utanför ämnet och jag kommer nu att utesluta både vete och mjöl ur min kost. Varför? Jo för att jag påverkas av detta negativt och det får det att bli ännu mer obalans i kroppen. Jag älskar verkligen bröd så för min del kommer det inte att bli lätt, men jag vet, rent långsiktigt att det kommer märkas stor skillnad. Ibland får man leva med att man kanske inte alltid kan gå en händelse i förskott utan se mer långsiktigt. En god löpare blir du kanske föst efter år av nötande. Tror du något annat kanske karriären tar slut innan den ens börjar. Hänger du med?

 

Kopierat från Internet

Kinesiologi är egentligen en metod där en terapeut, istället för att använda sin kunskap och intuition, frågar klientens nervsystem vad det är prioritet ett arbeta med. Genom att utmana klientens nervsystem kan kinesiologen läsa av och på detta sätt ställa en diagnos .

 

Jag är ju som ni säkert vet, en elitsatsande långdistanslöpare som kvalat in till SM och som springer halvmara på runt 1.25 och det krävs mycket muskelstyrka för att klara av detta. Det krävs även en god återhämtning och jag har fått testat vissa funktioner hos experter senaste tiden. Bland annat har jag fått veta att jag är väldigt svag i mellersta rumpmuskeln, även kallad Gluteús medium och att min Piriformis inte används what so ever. Jag har även fått veta att jag behöver få i mig Zink.

 

Vad är då det? Jo det är en mineral som vi människor har väldigt svårt att ta upp bara genom kosten. Bland annat är Zink bra för benstomme, tänder och skelett, men det är viktigt också för celldelningen . Jag kommer skriva mer om detta senare men nöjer mig så länge med dessa rader, för att ge en liten vink av det jag fått erfara och ta del av idag.

 

Jag är så sjukt stolt och nöjd över den jag är och det jag presterar idag. Min kropp har tagit mig framåt i rollen som löpare inom långdistans, men vi människor är ju vanedjur så att det vi har det accepterar vi, utan att kunna tänka oss in i hur bra et kunde vara bara vi får lite hjälp på traven. För mig blir det ett experiment att se om jag kommer att märka någon skillnad nu efter att ha tillfört mer Zink, E vitamin och att utesluta både mjölk och Vete. Det blir också lättare att utesluta mjölk när jag har Alpro till min hjälp. Titta vad jag fick hem idag. Nu är det bara att njuta av diverse goda soya Yogurtar med tillbehör. Mums =)

 

alproo

 

Alpro är ett alternativ gjort av soja och det smakar så gott att man aldrig vill att muggen eller skålen ska ta slut. Jag älskar att blanda den i en isig smoothie och delar gärna med mig av mina recept.

 

Nu är det min födelsedag och jag ska fira den med att äta en god middag och ladda batterierna för i morgon är det lördags långpass och sedan hemfärd till Överkalix. Jag Jag tackar Er alla som hört av er i dag och gratulerat mig. Det värmer.

 

Missa inte nästa inlägg.

 

Nu kör vi!

 

Under en tid har jag påverkas av järnvärden som går upp och ner oförklarligt och en mage som dessvärre inte riktigt är i balans alltid. Det visar sig genom att jag blir uppsvälld bland annat och förmodligen inte heller tillgodogör mig näringsupptaget genom tarmarna. Se gärna denna länk för mer information. Ibland då jag äter väldigt fet mat så får jag en spändhet i magen och i skolan då jag äter pedagogiska måltider så verkar jag reagera mot Vinäger och Soja.

 

 

För mig har det vari oförklarligt hur jag, som äter så varierad kost får dessa järndepåer som går ner ibland. När det varit som värt har mitt HB (gränsen går vid 117) kunnat vara inom rätt referensram, medan depåerna varit låga. Många läkare har sagt att jag tränar för mycket och men jag har inte tagit till mig av det. Jag tränar för att bli bättre och inget annat. Hade jag velat hålla vikten hade jag inte satsat på löpningen, det kan jag lova. Nu ligger det runt 136 men i höstas då jag tog mig an tex Stockholm halvmarathon var det så illa att jag knappt tog mig i mål på 1.30 utan fick slita som ett djur, kom knappt ner i 4,15 på intervallerna utan att få mjölksyra. Revanschen kom sedan på Lidingöloppet då jag var back on track.

 

 

 

Det gäller att stå på sig i dagens sjukvård och inte lyssna på första bästa ”så kallade expert”. Jag kan ge er ett exempel. Då jag ramlade fyra dagar före Barcelona halvmarathon och slog mig i bröstkorgen så sökte jag mig akut till Stadsvikens vårdcentral i Luleå. Läkaren kände på revbenen och sade att jag hade fraktur. I samma veva spolierade hon allt vad drömmar om ett genomförbart halvmarathon hette och ville skriva ut både vanliga värktabletter och Metadon, som är en typ av Morfin till mig. Jag menar Herregud alltså. Metadon!

 

Jag kan ju säga att jag inte ens hämtade ut Metadonet eftersom att jag förstod att jag inte skulle behöva använda dem . Men jag förstår också att det är läkare i ett nötskal. De arbetar inte förebyggande alls, utan de tror att en skit tablett ska vara lösningen på ett problem.

 

Samma sak hände för några år sedan då jag var väldigt stressad och berättade det för en läkare. En person som står på sig och som har kunskap och styrka förstår att det finns hjälp att få i en sådan sits. Så att när läkaren föreslog medicin och lugnande samt sömntabletter som är väldigt beroendeframkallande så reagerade jag och sade naturligtvis Nej!!!

 

Jag tänker på alla de människor som kanske inte vet och som litar på läkarnas ord. Nu säger inte jag att det är fel på alla läkare, men det är värt att vara uppmärksam och läsa på om de mediciner du äter och som du får utskrivet, i allafall när det kommer till de som figurerar på en vårdcentral. Men det är väl som i alla yrken, att alla inte passar att jobba med det som de utbildat sig till.

 

Vilka biverkningar finns det och hur kan du påverkas av dem. Tänk hur många äldre som äter mediciner, drabbas av åkommor och får ännu mer mediciner istället för att man kanske plockar bort den tabletten som egentligen orsakar problemet. Högt blodtryck är ett exempel på en sjukdom som kunde botas med att se över en individs kosthållning och motion istället för att i unga år börja ge personen medicin som den måste äta livet ut. Några saker som får människor att få högt blodtryck är bland annat det faktum att du inte rör dig och att du äter fel mat innehållande både salt, socker och fett. Genom att förebyggande se över dessa faktorer torde du kunna sänka ditt blodtryck.

 

Nu handlar detta på besvär orsakade av livsmedel så jag ska inte gå utanför ämnet och jag kommer nu att utesluta både vete och mjöl ur min kost. Varför? Jo för att jag påverkas av detta negativt och det får det att bli ännu mer obalans i kroppen. Jag älskar verkligen bröd så för min del kommer det inte att bli lätt, men jag vet, rent långsiktigt att det kommer märkas stor skillnad. Ibland får man leva med att man kanske inte alltid kan gå en händelse i förskott utan se mer långsiktigt. En god löpare blir du kanske föst efter år av nötande. Tror du något annat kanske karriären tar slut innan den ens börjar. Hänger du med?

 

Kopierat från Internet

Kinesiologi är egentligen en metod där en terapeut, istället för att använda sin kunskap och intuition, frågar klientens nervsystem vad det är prioritet ett arbeta med. Genom att utmana klientens nervsystem kan kinesiologen läsa av och på detta sätt ställa en diagnos .

 

Jag är ju som ni säkert vet, en elitsatsande långdistanslöpare som kvalat in till SM och som springer halvmara på runt 1.25 och det krävs mycket muskelstyrka för att klara av detta. Det krävs även en god återhämtning och jag har fått testat vissa funktioner hos experter senaste tiden. Bland annat har jag fått veta att jag är väldigt svag i mellersta rumpmuskeln, även kallad Gluteús medium och att min Piriformis inte används what so ever. Jag har även fått veta att jag behöver få i mig Zink.

 

Vad är då det? Jo det är en mineral som vi människor har väldigt svårt att ta upp bara genom kosten. Bland annat är Zink bra för benstomme, tänder och skelett, men det är viktigt också för celldelningen . Jag kommer skriva mer om detta senare men nöjer mig så länge med dessa rader, för att ge en liten vink av det jag fått erfara och ta del av idag.

 

Jag är så sjukt stolt och nöjd över den jag är och det jag presterar idag. Min kropp har tagit mig framåt i rollen som löpare inom långdistans, men vi människor är ju vanedjur så att det vi har det accepterar vi, utan att kunna tänka oss in i hur bra et kunde vara bara vi får lite hjälp på traven. För mig blir det ett experiment att se om jag kommer att märka någon skillnad nu efter att ha tillfört mer Zink, E vitamin och att utesluta både mjölk och Vete. Det blir också lättare att utesluta mjölk när jag har Alpro till min hjälp. Alpro är ett alternativ gjort av soja och det smakar så gott att man aldrig vill att muggen eller skålen ska ta slut. Jag älskar att blanda den i en isig smoothie och delar gärna med mig av mina recept.

bic

Nu är det min födelsedag och jag ska fira den med att äta en god middag och ladda batterierna för i morgon är det lördags långpass och sedan hemfärd till Överkalix. Jag Jag tackar Er alla som hört av er i dag och gratulerat mig. Det värmer.

 

Missa inte nästa inlägg.

 

Nu kör vi!

 

Under en tid har jag påverkas av järnvärden som går upp och ner oförklarligt och en mage som dessvärre inte riktigt är i balans alltid. Det visar sig genom att jag blir uppsvälld bland annat och förmodligen inte heller tillgodogör mig näringsupptaget genom tarmarna. Se gärna denna länk för mer information. Ibland då jag äter väldigt fet mat så får jag en spändhet i magen och i skolan då jag äter pedagogiska måltider så verkar jag reagera mot Vinäger och Soja.

 

 

För mig har det vari oförklarligt hur jag, som äter så varierad kost får dessa järndepåer som går ner ibland. När det varit som värt har mitt HB kunnat vara inom rätt referensram, medan depåerna varit låga. Många läkare har sagt att jag tränar för mycket och men jag har inte tagit till mig av det. Jag tränar för att bli bättre och inget annat. Hade jag velat hålla vikten hade jag inte satsat på löpningen, det kan jag lova.

 

Det gäller att stå på sig i dagens sjukvård och inte lyssna på första bästa ”så kallade expert”. Jag kan ge er ett exempel. Då jag ramlade fyra dagar före Barcelona halvmarathon och slog mig i bröstkorgen så sökte jag mig akut till Stadsvikens vårdcentral i Luleå. Läkaren kände på revbenen och sade att jag hade fraktur. I samma veva spolierade hon allt vad drömmar om ett genomförbart halvmarathon hette och ville skriva ut både vanliga värktabletter och Metadon, som är en typ av Morfin till mig. Jag menar Herregud alltså. Metadon!

 

Jag kan ju säga att jag inte ens hämtade ut Metadonet eftersom att jag förstod att jag inte skulle behöva använda dem . Men jag förstår också att det är läkare i ett nötskal. De arbetar inte förebyggande alls, utan de tror att en skit tablett ska vara lösningen på ett problem.

 

Samma sak hände för några år sedan då jag var väldigt stressad och berättade det för en läkare. En person som står på sig och som har kunskap och styrka förstår att det finns hjälp att få i en sådan sits. Så att när läkaren föreslog medicin och lugnande samt sömntabletter som är väldigt beroendeframkallande så reagerade jag och sade naturligtvis Nej!!!

 

Jag tänker på alla de människor som kanske inte vet och som litar på läkarnas ord. Nu säger inte jag att det är fel på alla läkare, men det är värt att vara uppmärksam och läsa på om de mediciner du äter och som du får utskrivet, i allafall när det kommer till de som figurerar på en vårdcentral. Men det är väl som i alla yrken, att alla inte passar att jobba med det som de utbildat sig till.

 

Vilka biverkningar finns det och hur kan du påverkas av dem. Tänk hur många äldre som äter mediciner, drabbas av åkommor och får ännu mer mediciner istället för att man kanske plockar bort den tabletten som egentligen orsakar problemet. Högt blodtryck är ett exempel på en sjukdom som kunde botas med att se över en individs kosthållning och motion istället för att i unga år börja ge personen medicin som den måste äta livet ut. Några saker som får människor att få högt blodtryck är bland annat det faktum att du inte rör dig och att du äter fel mat innehållande både salt, socker och fett. Genom att förebyggande se över dessa faktorer torde du kunna sänka ditt blodtryck.

 

Nu handlar detta på besvär orsakade av livsmedel så jag ska inte gå utanför ämnet och jag kommer nu att utesluta både vete och mjöl ur min kost. Varför? Jo för att jag påverkas av detta negativt och det får det att bli ännu mer obalans i kroppen. Jag älskar verkligen bröd så för min del kommer det inte att bli lätt, men jag vet, rent långsiktigt att det kommer märkas stor skillnad. Ibland får man leva med att man kanske inte alltid kan gå en händelse i förskott utan se mer långsiktigt. En god löpare blir du kanske föst efter år av nötande. Tror du något annat kanske karriären tar slut innan den ens börjar. Hänger du med?

 

Kopierat från Internet

Kinesiologi är egentligen en metod där en terapeut, istället för att använda sin kunskap och intuition, frågar klientens nervsystem vad det är prioritet ett arbeta med. Genom att utmana klientens nervsystem kan kinesiologen läsa av och på detta sätt ställa en diagnos .

 

Jag är ju som ni säkert vet, en elitsatsande långdistanslöpare som kvalat in till SM och som springer halvmara på runt 1.25 och det krävs mycket muskelstyrka för att klara av detta. Det krävs även en god återhämtning och jag har fått testat vissa funktioner hos experter senaste tiden. Bland annat har jag fått veta att jag är väldigt svag i mellersta rumpmuskeln, även kallad Gluteús medium och att min Piriformis inte används what so ever. Jag har även fått veta att jag behöver få i mig Zink.

 

Vad är då det? Jo det är en mineral som vi människor har väldigt svårt att ta upp bara genom kosten. Bland annat är Zink bra för benstomme, tänder och skelett, men det är viktigt också för celldelningen . Jag kommer skriva mer om detta senare men nöjer mig så länge med dessa rader, för att ge en liten vink av det jag fått erfara och ta del av idag.

 

Jag är så sjukt stolt och nöjd över den jag är och det jag presterar idag. Min kropp har tagit mig framåt i rollen som löpare inom långdistans, men vi människor är ju vanedjur så att det vi har det accepterar vi, utan att kunna tänka oss in i hur bra et kunde vara bara vi får lite hjälp på traven. För mig blir det ett experiment att se om jag kommer att märka någon skillnad nu efter att ha tillfört mer Zink, E vitamin och att utesluta både mjölk och Vete. Det blir också lättare att utesluta mjölk när jag har Alpro till min hjälp. Alpro är ett alternativ gjort av soja och det smakar så gott att man aldrig vill att muggen eller skålen ska ta slut. Jag älskar att blanda den i en isig smoothie och delar gärna med mig av mina recept.wpid-DSC_0355.jpg

dinkelNu är det min födelsedag och jag ska fira den med att äta en god middag och ladda batterierna för i morgon är det lördags långpass och sedan hemfärd till Överkalix. Jag Jag tackar Er alla som hört av er i dag och gratulerat mig. Det värmer.

 

Missa inte nästa inlägg.

 

Nu kör vi!

 

 ADIOS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s