En bra träningsvecka och påsk!

Från facebooksidan, hjälp mig att få 500 likes på Vinden mot kinden run 4 fun.

Tio likes kvar till 500. Vem kommer bli den lyckliga vinnaren en en surprise löparanpassad present. Fortsätt gilla och dela, låt fler upptäcka Vinden mot kinden. Stötta min väg med löpningen. En av alla er som gillat och delat och skrivit i statusfältet vilka favoritlöparskor ni har, kommer vinna en fotanalys från Acctive sport och hälsa i Luleå dessutom. Efter fotanalysen får ni också ett par specialsulor för just era fötter. Lycka till och tack för att du gillar Vinden mot kinden.

stretch

Veckans träning, 11 mil löpning varav 3.1 mil  i lördags, 1 pass om 19 km, två fartpass, några snabbdistanspass och givetvis några vanliga sköna distanspass. En bra vecka, kanske den bästa på länge.

skog

Jag befinner mig i Överkalix, det lilla samhället 10 mil norr om Luleå. Jag har firatb en harmonisk påsk, varit med på Hattbergsdagen i fredags med Morjärv SK, där jag startade dagen med ett 31 km långt härligt pass med snitt fart om strax under 5 min per km, en känsla så fin och ben så fräscha. Ska det kännas så här? Jag blir nästan rädd för känslan.

10153831_10151944634827132_5784784876795836888_n

 

10255928_10151944636947132_4970398065416084054_n

Efter den härliga dagen och ett stekande hett och solbränt ansiktet laddat med energi åkte vi till Överkalix där vi myste i solen, badade bastu och hade en trevlig och energifull dag.

skog4

Idag blev det dubbelpass med 12,5 km snabbdistans  och jag måste säga att jag är imponerad över hur lätt det k’ändes trots att jag körde de 31 km i lördags. Det är verkligen fantastiskt att känna hur kroppen hantera träningen bättre och bättre. Jag är fortfarande noga med allting runt omkring, dricker inte gärna en massa alkohol, nattsuddar, men jag har också insett att livet är för kort för att låta träningen styra och trots att lördagen var en jobbig vilodag, dels på grund av att jag kände mig så pigg i benen och rent fysiskt hade kunnat träna, så v ar det sol ute och allt detta gör ju självklart att en löpare vill springa. Men sedan var det som om jag hittade harmonin i att ha en vilodag, njuta av den, ta en promenad, ladda med bra mat och återhämtmningssaker och se glädjen i allt det positiva som sker i kroppen när man vilar för det är ju vilan som bygger upp och får oss att tillgodogöra oss träningen!

skog2 skog1

Idag startade jag och Mikael dagen med träning då jag körde snabbdistans medan han åkte rullskidor och det var bra för jag hade ett bra driv i steget och adrenalinet bara pumpade och fick mina ben att fullkomligt vilja springa mer och mer och mer. Efteråt körde jag lite styrke i solen, stretchade ut ordentligt och stärkte upp bålen. Dagens andra pass blev 8 km varierad fart med lite tabatainslag (20 sek med 8 se vila) innan jag fortsätter mig in i ,min påskbubbla utan bubbel.

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s