Dagens träningspass vittnar om att det går min väg nu!

Från Facebooksidan:

Gå in och gilla och var med vet ja =)

Tävling på Vinden mot kinden. Till höger, en spänd Johanna inför sitt första marathon. Till vänster på väg mot nytt personbästa några år senare under 40 gränsen på milen. Utveckling handlar om glädje och det är det jag vill förmedla. Nu kan du som gillar vinden mot kinden vinna ett par löparstrumpor som kommer göra underverk för dina fötter. Dessutom bjuds den 600e gillaren på en överaskning. Glöm inte att att skriva vilken tid du tror att jag hade på mitt första marathon för att vara med i denna utlottning. Tack!

 

Plötsligt började de kalla vindarna blåsa och våren försvann lika fort som den kom.  Jag har njutit av flera fina dagar den senaste tiden som verkligen gjort underverk med min löpning. Jag har sagt det förr, men det känns bra nu. Jag känner det i steget, andningen, armpendlingen och på hur jag helt naturligt faller in i 4.30 fart på vanliga träningspass. Det bådar gott för marathon, det bådar gott för livet =)

 

Idag har jag varit med Selma till veterinären igen och fått konstaterat att hennes knöl som kommit tillbaka troligen är godartat och att vi inte kommer behöva operera som förra gången utan endast ge lokalbedövning och ta bort knölen ytligt. Det är troligen et talgkörtel så jag känner mig mycket lugnare. Efter veterinärbesöket har jag varit ut och sprungit 10 km och hade en fantastisk flyt i passet återigen. Den här veckan har jag legat på nästan 4 mil redan och jag känner mig bara lättare och lättare i benen. Jag kommer lätt in i min marathonfart på träningen . Jag blir sugen på tävla för att se hur det verkligen känns.

 

Bwpid-21212_571879196178490_294598787_n-1.jpg

 

Personbästa milen 2013, tid 39.46 Porsörundan. Denna tid har jag slagit på en halvmara, så att mitt pb numera är 39.44 =)

Känner mig både starkare och snabbare nu, om än jag inte kommer delta i något 10 km lopp på lääääänge, men jag vet vad mina utmaningar är ju =)

Träningen som varit har bjudit på 10 km morgonlöpning på måndag då jag varierade farten och siktade på att ligga på marathonfart för det mesta. Kom tillbaka hem pigg och knappt trött på 46 minuter och det kan inte vara annat än lovande då detta var ett morgonpass dessutom =)

klocka

Efter detta passet körde jag kortare intervaller på Skogsvallen (löparbana) med David. Vi värmde upp de 2.5 km och sedan blev det 10-12 stycken 60 minutsintervaller där jag mestadels låg på 3.30-3.50 fart. Det kändes väldigt bra och känslan var god trots den sega motvinden.

På tisdag blev det morgonjogg 11 km på fina terrängstigar med Selma och på eftermiddagen joggade jag till Inpuls för att köra tre styrkeövningar, 30 min spinning följt av jogg tillbaka hem igen.

Idag blir det alltså 10 km halvsnabbdistanspass (milen på 46.59) helt ok på träning och nu väntar ett pass på Skogsvallen med en pt kund innan Johanna ska ta helg och fokusera på att njuta av ledigheten, vilket inte alls är svårt =)

Jag kommer styra om träningen en aning för att jag åker till Umeå på lördag för att springa. Önskar er alla en fin Valborgs och första maj. Kram från mig

ADIOS!

En reaktion på ”Dagens träningspass vittnar om att det går min väg nu!

  1. Grattis till nytt personbästa! Heja dig 😀
    Fint att läsa att knölen på Selma inte verkar vara av den allvarligaste sorten.

    Hoppas att du får fortsätta att ha flow!

    KRAM~*~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s