Coachens tips om utveckling.

Jag är min egen coach och det är inte alltid lätt . Det svårast med att vara sin egen coach är att finna balans i träningen så att det inte blir för mycket löpning och träning, men ändå tillräckligt för att jag ska bli bättre. Jag har hittat den, för min kropp mår bra och jag är där jag ska vara. Idag. Här och nu.
image

Och vad är att bli bättre? Jo men naturligtvis att kroppen mår bra, att hålla och att glädjas. Men också att se sin utveckling efter månader av träning i vinterkyla och mörker, motivationbrist och hinder. Det behöver vi alla för att bli bättre.

Lyckan är att slå personbästa och att komma leende i mål med krafter kvar och muskler som inte är nedbrutna och manglade. Lycka är att glädjas och se att det är värt alla de tidiga morgnarna om vintern, med pannlampa och andningsmask. Lycka är att fortsätta utan skador och sjukdomar.
image

Även om jag åtrår även de passen, när kylan biter i ansiktet.

Jag är min egen coach och mitt upplägg bygger på kunskap jag förvärvat om min kropp,  hur den fungerar, svarar på träning, på effekten av hård träning, av kostens inverkan, på löpsteg, armföring och självklart på hur jag för varje år blir en tåligare löpare och det faktum att jag tar hand om mig själv.

Du som tycker att det är orättvist att jag kan springa varje dag och tror att jag aldrig vilar. Jag vilar mer än du tror. Jag planerar och organiserar för att ge det bästa till mig själv och min Löputveckling. Jag har det inte lättare än någon annan och de lugna passen varje morgon är det som får min kropp att återhämta mig .De år av lalla runt löpning i bekvämlighetszon, är det som stärkt mig och vant mig vid att tåla träning och älska löpning.
image

Jag är lyckligt lottad. I morse på min morgonjogg så lät jag solens strålar väcka liv i kroppen och igår så kände jag hur återhämtningen påskyndades då jag gled fram på hedarna med mossan under fötterna.

Om tre år vet jag att jag kommer vara en ännu bättre långdistanslöpare . Det tar år av löpning innan du når din topp och jag har mycket kvar att lära. Jag tar ett år i taget, bortskämd över att kunna springa och njuta och leva i min dröm.

Häng me mig.
image

Ett bra sätt att utvecklas, få inspiration och naturupplever blandat med experthjälp är att vara med på ett löparCamp. Till helgen den 10 och 11 maj kör jag ett traillöparCamp i Luleå på magiska stigar. Antalet platser är begränsade men det finns enstaka kvar. Anmäl dig Du med. På löparCamp får du allt du behöver för att utvecklas i naturskön miljö med mig som löparcoach samt Mikael Renström, som är personlig tränare och triathlet.
image

Om du inte kan är du välkommen till mitt löparCamp i Överkalix den 4 till 6 juli. Mer info på min hemsida under rubriken vill du vara med på löparCamp.

Vill du komma i kontakt med mig Maila,jonsiponsi@gmail.com

Slutligen har jag också ett fjälllöparCamp uppe i Björkliden i Augusti. Mer info på Björkliden fjällbys hemsida.

Lycka till med din löpning.
image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s