Traillöparcamp med vinden mot kinden och fart i benen igen

Lördag blev Onsdag och nu är första dagen som jag kände att farten i mina ben var åter . Klart att det tar tid att låta formen komma tillbaka. Det ger så mycket att springa ett lopp i tävlingsfart och det är högst individuellt hur kroppen känns efteråt. En del behöver så mycket som två veckors uppehåll från löpning och ägna sig åt annan konditionsträning för att musklerna tagit stryk, medan andra inte känner någonting för att de är vana att springa mer och kanske också har en bättre återhämtning. Det går inte att säga att varje människa ska träna på samma sätt. Det finns de som tränar 10-20 mil varje vecka och då pratar vi enbart löpning, medan det finns de som inte alls fixar att ligga mer än 3-6 mil.  När jag började springa låg jag på ca 2-3 mil och tyckte att jag sprang väldigt mycket, vilket jag också gjorde. Dock kanske inte om jag jämför med idag, men ändå. Allt är relativt och har att göra med vår kroppshydda, våra muskelfibrer, hur vår kropp är skapt, om vi har benlängdsskillnad, hur vi äter, hur vi stretchat, vår ålder etc. Därför kan man aldrig jämföra sig med någon annan och jag vill verkligen inte att någon ska bli stressad för att jag lägger upp bilder och text här var och varannan dag om hur mycket (lite) jag tränar.  Detta är mitt liv och jag älskar det livet och mår toppen, är skadefri och har lärt mig mycket om både min egen träning, min kropp och hur jag fungerar, samt hur och vad andra behöver i rollen som personlig tränare.  Jag lever här och nu men jag tänker också långsiktigt.   När jag coachar och lägger upp ett program för någon annan så ser jag till dennes bästa efter bakgrund och förutsättningar som jag tar fram tillsammans med den personen och därefter görs programmet. Jag är en rättvis coach som inte är rädd för att säga stopp om jag behöver göra det på grund av att någon vill för mycket, vilket är den största orsaken till överbelastningsskador.  Men det betyder inte att jag själv vilar som du ska vila, eller som du inte ska vila utan allting är individuellt.

Min träning är eftersom  en annan sak och jag har min egen coach jag också, okej? Då har vi benat ut det.

cropped-banner.jpg

Det är som i skolans värld att vi har våra egna mål och det är lärarens uppdrag att se till att ungdomarna når målen, men de måste också anstränga sig själva.  Min träning är eftersom att min egen träning är en annan sak och jag har min egen coach jag också, okej? Då har vi benat ut det.

 

 

De löppass jag haft föregående dagar har bara varit återhämtning för att lugna mitt stilla sinne och ge mig mig dagliga kick. Idag efter jobbet åkte jag ut till mina Smultronställen och rekade inför Vinden mot kindens traillöparcamp som startar på Lördag. Det kommer bli fantastisk med fina miljöer nära vatten, med tillgång till stretching ute vid en brygga, fina stigar, hedar och utegym =)

 

Idag körde jag fart de första 8 km och gjorde det i etapper om 1-2,5 km. Efter varje sprungen etapp stannade jag och fotade så att jag fick en naturlig paus. Totalt blev passet 15,2 km och det kändes mycket skönt och avkopplande att få springa av mig .

unnamed

 

unnamed (4)

Idag bloggade jag återigen i Annonsbladet om mitt lopp i Vännäs under helgen och när jag nu tänker på att det är dags för lopp i gen om 1.5 vecka så blir jag pirrig som ett barn på julafton. Göteborgsvarvet, en av världens största lopp och jag är i elitledet. Jag ska stå där med alla de andra duktiga löparna, de som är i en helt annan match än jag, men ändå, så kvalade jag in där =) Jag fattar det knappt själv. Du kollar väl på TV om du inte springer själv?

wpid-DSC_2758.jpg

unnamed (1)

Mycket nöjd med veckans träning så här långt. Eftersom att jag ordnar ett traillöparcamp så kommer det att bli en hel del löpning även för mig som ledare. Totalt blir det 4 löppass lördag till söndag plus att jag tränar ett företag på fredag så det hinns inte med någon vilodag. Viktigt är att veta att jag hela tiden känner efter i kroppen hur det känns, att jag laddar med bra kost, försöker sova bra och ger min kropp massage regelbundet för återhämtning. Dessutom har jag byggt upp min uthållighet under några år så det är inget jag rekommenderar er att göra, men nu blir det så här ibland då jag både arbetar med löpning och ska träna själv. Jag kommer nu dessutom att korta ner mina löppass och de sista veckorna inför Stockholm marathon kommer mest att bli att hålla igång löpningen, ty jag anser för min del, det mesta vara gjort nu!

10338737_773456499354091_1512800151552394993_n

ADIOS!

2 reaktioner på ”Traillöparcamp med vinden mot kinden och fart i benen igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s