Veckans träning, en vecka efter Göteborgsvarvet och marathon i sikte..

I morgon i samband med Stadsmaran kör jag kampanj på löparcamp Med vinden mot kinden, den 4-6 juli. Endast i morgon lördag kan man anmäla sig för 2599 kr (ordinarie pris 2999 kr). Missa inte detta! Jag kommer vara på plats runt målområdet och startområdet , springer själv Ferruformmilen med start kl 13.  Men det går bra att ringa och emaila mig under dagen jonsiponsi@gmail.com för anmälan!

Mer info längre ner.

 

Jag hade en fantastisk helg i Göteborg, satte nytt personbästa

(läs om det på blå länken) och fick bevis på att träningen gett resultat för min löpning, vilket givetvis är utvecklande för mig som individ. Jag anser att löpningen och de mål jag sätter upp där, inte endast bidrar till en löparutveckling utan också en utveckling som människa. Det stärker mig eftersom man går genom toppar och dalar liksom i allt annat. Jag tvingas fatta beslut som ibland är svåra att ta, men som för en annan kan verka som om det bara är en liten skitsak och jag tvingas se långsiktigt och inte enbart för stunden. Mina beslut är baserade på min egen förmåga att försöka se det som är bäst för mig på den nivån jag är idag utan att jämföra mig med någon annan.

 

Bilden är tagen igår. Jag skulle möta 24 Norrbotten för att spela in ett reportage när det började regna och vi var tvungna flytta fram reportaget. Dock fick jag se världens vackraste regnbåge.

REGN

Veckans träning har sett ut så här:

Måndag återhämtningsjogg i Skatås med Klas i varierad terräng ca 14 km , 1 h 17 min

Tisdag morgonlöpning 10 km

Onsdag morgonlöpning 10 km fartlek 48 min

eftermiddag löpning till Inpuls 2 km följt av Core och överkroppsstyrka, löpning hem 2 km.

 

Maten är enormt viktig för mig. Grönsaker är alltid med på tallriken även om jag inte äter enbart vegetariskt, än.

mat

Torsdag morgonlöpning 10 km

Em 5 km lättlöpning

Fredag Vila

Lördag Ferruformmilen

Söndag ?

REGN1

Ni som följer mig vet att jag kickade igång löparsäsongen redan i feb 2014 då jag sprang Barcelona halvmarathon, en lätt bana på mestadels asfalt och betong. Efter loppet kunde jag träna på bra trots att de veckor som varit innan bjudit på en irritation i muskelfästet på vaden efter vinterns snedbelastning. 1.25.32 blev tiden på den halvmaran.

Några månader senare sprang jag in på 1.25.10 i Vännäs, fick till ett fantastiskt lopp men tvingades sänka farten då det var 7 km kvar.  Detta lopp var jag nöjd med eftersom jag hade 9 mil löpning i benen den veckan och inte alls var så förberedd.

Förra helgen gjorde jag mitt livs bästa lopp på Göteborgsvarvet, världens största halvmara där jag persade med 1 minut och 6 sekunder. Min tid blev 1.24.19 och en 15e plats totalt, vilket jag är så glad över.  Jag satte även nytt pers på milen då jag sprang på 38.55 efter 10 km. Trots en värmebölja och inte så lätt bana flöt det på som det skulle. Det som glatt mig mest är att jag dagarna efter loppet inte haft några känningar mer än lite ömhet på öårets framsida från asfaltens hårda stötar, men redan onsdag kunnat springa med känsla igen.

wpid-DSC_2906.jpg

När man är i toppform och har kunnat träna bra vill man givetvis vara med på loppen och ta del av gemenskapen med de andra löparna och häri ligger svårigheten när man som jag, är med i marathon. Att träna till ett marathon kräver, som ni kanske känner till, rätt uppladdning och längre återhätmning och samtidigt är det av högsta prioritet att kroppen är utvilad på tävlingsdagen och inte utsatt för en massa hård träning dagarna före. Jag har haft en plan att jag inte ska vara med i något lopp i Norrbotten och på hemmaplan före marathon, men efter att i veckan ha känt efter i kroppen och den inte känns så sliten och det ändå är 1 vecka klvar till Stockholm marathon så har jag bestämt mig för att delta i Stadsmarans 10 km lopp Ferruformmilen. Jag resonerar som så att jag inte kommer kunna hålla mig från att springa ändå och då kan jag likaväl vara med på loppet.  Det är ju så otroligt kul att vara med när det väl ordnas något här i stan. Jag kommer inte springa mot personbästa utan jag kommer sikta på att hitta en fin känsla utan att det ska slita allt för mycket.  Givetvis hade det varit kul att springa 21 km eftersom det är DM och det är den distansen som är min distans. 2012 vann jag den och förra året hade jag om jag inte varit skadad tagit hem segern. I år är min klubbkompis Cornelia i toppform så jag håller på henne i loppet.  För egen del kommer nästa veckas träning att bli lugn och fokuserad eftersom att det nu är 8 dagar kvar till Stockholm. Jag har startnummer 256

Efter loppet  i morgon, kommer jag bara jogga lätt de dagar som återstår . Jag är klar med träningen nu och jag vet att jag är i toppform.

Bilden är tagen från min morgonlöpning i onsdags då solen sken redan kl 06.00 på morgonen och värmen strålade mot mig. Vattnet var spegelblankt och jag verkligen kände att Luleå tog emot mig med kärlek efter min Göteborgsresa. Magi, när den är riktig.

 

IMG_20140521_074049

 

Jag har i ärlighetens namn aldrig varit i så bra form som jag är nu och det är ju mina 1.24.19 ett bevis på. I en dag av drömmar springer jag in på Stockholms stadion på runt 3 h blankt och jag vill inte vara kaxig, men jag har en dröm och en plan att bli ännu bättre inom en 3 års period. Jag vill fortsätta springa med känsla och kärlek och hålla mig skadefri även om jag givetvis vet att det är oundvikligt att ramla dit någon gång. Förra året tvingades jag bryta Luleå stadsmarathon efter 4 km i ledning och det kändes så fruktansvärt trist. Därför brukar jag säga till alla som frågar mig om råd, att det inte är bra att tävla för mycket om du inte hunnit vänja kroppen för belastningen samt att inte köra på för snabbt i början utan låta den återhämta sig. Kroppen är skör efter ett lopp . I år väljer jag bort halvmaran i Luleå och springer alltså milen. Starten går kl 13.00 och det vore underbart kul om alla ni Luleåbor som är i stan kan komma hejja fram mig och alla de andra löparna som springer från Porsön mot stan och sedan vidare mot Bergviken och upp mot Björks och tillbaka Porsön.  Jag är helt säker på att Ni inte kommer kunna slå det stöd Göteborg gav under Göteborgsvarvet då 200000 människor var efter banan, men ni kan i allafall säga något när ni ser folk tampas. Okej?

Mina sista tips tips till er som springer i morgon:

Sov ut men stressa ej med sömnen. Du kan sova lite en natt utan att det tar ner prestationen.

Spring inte något långt pass idag. Jag brukar alltid vila dagen innan halvmara och göra några korta fartökningar torsdag för att känna på formen.

Drick och ät som vanligt men späd gärna på med mer salt om möjligt och om du vet att det kommer bli varmt.

Drick från första vätskestationen och vid varje även om du ej är törstig så ta några klunkar. Du tappar inte så mycket tid av det och har igen av det senare.

Bränn inte ut dig första 5 km då adrenalinet är högt och ivern stor.

Lycka till från mig.

Om du vill träffa mig så kommer jag och min partner Mikael Renström att finnas på plats för att ta emot anmälningar till Vinden mot kindens löparcamp den 4-6 juli, som är en löparhelg då du kan utveckla din löpning med mig som din löparcoach och peppare.

Passa på för vi kör kampanj för 2599 kr (ordinarie pris 2999 kr) Spara 400 kr!

 

ADIOS!

cropped-banner.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s