Då kommer tårarna.

Satte mig på flyget och tog fram min lilla rosa.
image

image

Den som plockades upp med jämna mellanrum för nya låtval. Det började med Nordman. Jag vill tacka dig för din ljuva stämma du försett min kropp och själ med under de 4.2 mil på Stockholm gator. Du lever kvar och har för alltid satt spår hos mig sedan den dagen du spelade på eldfesten i törendö och jag såg dig live. Dina ord fängslar och så även i lördags.

Efter den kunde jag inte hålla tillbaka tårarna för då kom stiftelsen med utanför din dörr. Den spelades på repeat då jag hade loppets enda svacka.  På något sätt var det en kombination av forna minnen, människor och slitet på gatorna med endorfinerna i blodet som gav mig kraft. Idag är det tårar, fast glädjetårar.
Och jag står gärna utanför din dörr. Vissa dörrar mer inbjudande än andra. Så snälla ta mig härifrån, ta mig här och nu. Jag står ju här. Tänker på oss förr.

Efter några vändor där, ger sig poppigt 90 tal till känna med Dj Bobo och jag minns nerförsbacken efter västerbron. Det planade ut och jag fick klappa igång publiken och göra high five med barn och andra löpare. Jag tänkte ska det vara sån här känsla? Vart är väggen? Smärtan? Är det nu den kommer, den där överbelastningen efter att ha tävlat två andra lopp inom två veckor.

Men den kom aldrig!!! Inte heller kom det negativa som drabbade andra.
Det blev ett fjärde pers på 4 veckor.

image

image

Fina fina Annika, jag lider så med dig och du ska,veta att ditt försök på Stockholm Marathon tyder på att det finns en enorm styrka och vilja.  Ta det ned dig!!!! Du kommer tillbaka snabbt och då ska du springa med mig och vinden mot kinden.

Not a broken heart, now we are gonna start. It is for me and you, let the dream come true.

Låt den. För mig, dig och alla andra. Alla vi tusentals löpare. Låt den styrkan och glädjen symbolisera det som de tusentals löparna i Boston aldrig fick uppleva. Livet är inte alltid rättvist. Vi fick vår dröm och vi är många. För andra tog den slut. För tidigt.

Det är inte lätt. Inget är gratis, inte en endaste sekund. En himlastormande brytpunkt och sen kommer den…lagom till 27 km då 3 h farthållaren sakta lämnar mig kvar. Snuvad på konfetten.
Men.

hallå vänta!!!! Lämna mig inte. Jag kommer tillbaka. Du kan inte dra nu. Utan mitt sub 3!!!!

Another time, Another Place och plötsligt har jag sprungit in förlorad tid och ser mig själv i en genomskinlig såpbubbla som flyger med lätthet. Stick aldrig hål på den.våga du bara. Jag fick mitt sub 3!!!!

Mitt Marathon 2014.

Glömmer aldrig.
image

image

image

image

image

3.00.00 Adios. Sedd ur den lilla rosa. Sedd med endorfiner i kroppen. Sedd med kärlek och hörd till månen och åter.

3 reaktioner på ”Då kommer tårarna.

 1. Hej Johanna
  Grattis till det superfina Stockholm resultatet.3:00:00 – otroligt starkt jobbat!
  Ja, du är på rätt väg.
  Härligt, när alla pusselbitar passar ihop och man orkar mer än man vågade drömma om.
  Och när det känns som om vingarna växer, man kan flyga och ”vinden mot kinden” blir allt fortare, eftersom tempot blir ännu högre när det finns krafterna kvar på slutkilometern.
  Jag låter mig gärna motivera genom din känslorik skriven blog, speciellt sedan jag såg dig springa i Vännäs (när vi var på kortbesök i våran andra ”hemland” – Sverige (vi är även med på en foto i din blog och här kan du se, hur jag upplevde denna halvmara – http://42195laufend.blogspot.ch/2014/05/vannas-halvmaraton.html).
  I Stockholm språng vi våran första mara året 2004 och den 24e förra året. Just nu blir det inga snabba tider, men jag vet så väl hur det känns när kroppen svarar så superbra på träningen.
  Just nu njuter jag av att springa (maraton)lopp för att ”bara” vara med och det är också roligt.
  Onskar dig att glädjen över din framgång bär dig långt och mot ännu mer fantastiska upplevelser.
  Många hälsningar från Schweiz
  Marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s