Veckan innan midsommarfirande.

Jag flyger, som aldrig förr. Jag flyger flyger. Jag har sagt det nu och jag har sagt det förr, men jag är inte den som är blyger.

Få se vart jag landar och vart.

plan

 

Du har säkert sett mig springa runt i Luleå lite här och var och tänkt, att där är hon igen, den där som bara springer. I alla väder och i alla temperaturer. Hon med hunden i snöret efter sig, eller hon som bara låter hunden kuta lös utan kontroll. Hon som inte verkar göra annat än träna. Du har säkert läst mina texter, antingen med ett leende eller med en rynka mellan ögonen och en undran var vart det kommer i från, det där drivet?  Den där energin….

luu

Idag fick jag frågan, under en intervju med en reporter på en lokaltidning här i Norrbotten, den bästa tidningen, men jag nämner inga namn. I allafall, den frågan jag fick var vem som inspirerar mig.

blå

Det tog några sekunder utav tystnad och många tankar hann fara runt i mitt huvud ungefär som om jag letade fast allting egentligen ligger så klart framför mig. Jag borde ha svarat min mamma, men hon inspirerar mig i så mycket annat i mitt liv, som att ha lärt mig allt om matlagning, städning, att vara rättvis, omtänksam och att vara den allra bästa mamma om jag själv någonsin får ungar.  Därför svarade jag så här: jag inspireras av människor som går sin egen väg och aldrig ger upp. De som inte låter åldern bli ett hinder och de som har vett att begripa att det finns många fler faktorer bakom framgång än gener och tur. Tack alla ni som bidragit till att inspirera mig att  och få mig att på något konstigt sätt vinna över de hjärnspöken som tidigare fått mig att tro att jag inte kan  bli bra på det jag gillar att göra. Idag vet jag bättre. Idag vet jag att ingenting är gratis men att det aldrig är för sent att få känna att det recept man knåpat ihop får det att smälta i munnen.

reporta4

I morse var jag till Annelies hårdesign och fixade lite nya slingor i mitt hår. Jag är toppen nöjd med resultatet.

 

Känslan i kroppen är fin mycket därför att jag har en del roliga saker framför mig nu som givetvis ger energi och motivation. Sedan Niliivaara har kroppen återhämtat sig fort, helt galet egentligen eftersom jag ändå sprungit två halvmaror, 1 millopp, ett marathon och ett  milslopp inom loppet av 1,5 månader med pers på alla utom ett, det sista.3 mila loppet. Mitt pers är 2.13.46 från Lidingö, men det senaste tre mila loppet är bra mycket tyngre och med tanke på att jag inte tränat så mycket alls i backar och skog så gick det förvånansvärt bra.

 

Jag är sugen att träna fart lite mer eftersom at jag har uthålligheten i kroppen och den är i form. Dessutom är mina blodvärden över 140 och det har de inte varit på länge.

I veckan som varit har jag tränat återhämtningslöpning, styrketräning, intervaller (3.30 fart) samt några tempopass. I går körde jag nog veckans bästa pass med Carola då jag började med att springa fart runt 5 km slingan på Ormberget i ca 4.20 fart. När Carola mötte efter mitt varv  körde vi 800 m, 600, 400 och 200 med 2 min jogg mellan och kort återhämtning mellan varje block..  Jag kände mig stark i varje block och det var inga problem alls att orka. Det är roligt att träna med Carala för hon har energi och vilja att utvecklas och det kan man komma långt med. Dessutom är hon extremt tålig och hennes kropp verkar som skapt för långdistanslöpning. Jag har själv coachat henne i vår och märker nu att hon är starkare än någonsin. Visst är det roligt att se sina kunders framsteg.  Totalt blev det 11 km och på kvällen joggade jag runt sjön om 6 km med lika pigga ben.

camp

Om några veckor är det dags för mitt löparcamp Med vinden mot kinden och om du missat en plats så har du chansen att anmäla dig till Björklidens fäjllöparcamp den 1-3 augusti i vackra svenska fjällen. Lägret erbjuder som vanligt fin natur, god mat, träning med mig och en massa inspiration. Ge dig själv egen tid och anmäl dig!

 

 

I morse körde jag morgonlöpning 70 min, utan att ha koll på antal km. Det jag fokuserade på var känslan i passet som var lätt. I eftermiddag körde jag fart om 8 km och herrejisses vilket flyt jag hade på rundan som tog drygt 50 min inkl nerjogg. Jag avslutade med att varva utfall med mage-rygg och armhävningar. Ett gött pass =)

reortage3

 

reporatge1

Om jag gillar rosa? Vad tror du själv?

ADIOS!

 

En reaktion på ”Veckan innan midsommarfirande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s