En inspirationskälla för mig..en glad amatör.

Often people who critizice your life, are usually the same people that dont know the price you paid to get where you are today.

 

marannnn

 

Har varit några intensiva dagar för mig med en hel del fix med Vinden mot kinden. Löparlägret närmar sig med stormsteg och dessutom har jag ett mycket spännande uppdrag i sikte som kommer innebära att jag får arbeta ännu mer med det jag brinner för. Jag känner mig hedrad och glad.

wpid-DSC_3376.jpg

Jag har lämnat Luleå för en tid och kommit till lugnet. Nu ska jag bara vara och hitta den indre friden. Ja jag vet att det kan låta som om jag är väldigt orolig just nu

och så är inte heller fallet. Men om jag ser tillbaka i bakspegeln så har jag packat upp och ner i många olika omgångar, tömt och fyllt kylen och kommit och åkt. Det är ju en självklarhet att sådant också kan vara ett stressmoment och därför ska det bli skönt att ta dagen som den kommer en tid.

 

De senaste dagarna sedan midsommar har inneburit bra träning, som vanligt.  Det börjar bli en vana måste jag säga. Jag sprang i måndags, tisdags och idag. Måndagens träning blev ett ganska hårt pass på 10 km slingan i Luleå, följt av 7 km efteråt.  De som bor i Norr och springer en del på Ormberget i Luleå, vet att just Ormbergsmilen är känd för att bestå av tunga backar och partier som suger. Jag snittade ca 4.20-4.30 på de 17 km jag gjorde och efter avslutad 10 km slinga sprang jag ytterligare 7 km . Efter passet var jag på Inpuls och körde bålstyrka med fokus överkropp och bål.

 

I går så blev det en mysig lunch med Carola och Perran på stan och träningen blev inte av förrän runt 16 då jag mötte Cornelia och körde en lätt jogg om 1 h och 40 minuter. Vi sprang runt på Ormberget rätt länge, pratade och hade nog kunnat fortsätta hur länge som helst. Avslutade även detta med utfallsteg, armhävningar och bål.

anna1

Idag skulle jag möta fina Anna Norén, en för mig stor inspirationskälla för mig… När jag år 2011 började bli varm i kläderna med löpningen så var Anna redan en av Sveriges bästa marathonlöpare och gjorde tiden 3.05 på Stockholm marathon. Själv gjorde jag 3.35 det året  och var endast en glad amatör, det är jag nog än idag även om jag gått framåt.

 

Jag minns så väl på hösten 2011 då jag tillsammans med ett gubbgäng åkte och sprang Lidingöloppet varpå Erik, en av männen berättade om Anna och hur jag imponerades av hennes tid. Hon hade då blivit bästa norrbottning på amsidan och Niklas Jonsson (skidåkaren, bästa herre).  För mig då var det en helt grym tid, så långt i från verkligheten jag bara kunde komma, trodde aldrig jag skulle komma dit och idag är jag där själv. Idag är det Anna som peppar mig och frågar om jag förstår hur bra tiden är. Jag tror inte jag förstår det själv egentligen, fast visst är stoltheten stor och viljan större att bli ännu bättre, men ändå träna klokt. Ett steg i taget.

Dessutom är Anna en av Sveriges snyggade 46 åringar =) Vig som attan också.

anna2

Hur som helst så möttes vi på Ormberget kl 9 i mose och körde Ormbergsmilen i medelfart. Tror det tog ca 50 min att joga runt den. Efter vi var klara så ville jag fortsätta och solen lyste och luften var skön så vi körde 4 km fartökningar då vi lade in etapper med en fart om ca 4-4-10 minuter per km. Under tiden vi sprang på så tappade jag Selma, eller rättare sagt hon tappade våa spår och det tog nästan hela 20 minuter innan vi hittade henne, lite blöt och lerig i närheten av där vi tappade henne. Tur att den hunden inte är en hund som sticker i väg på några långa etapper i allafall.

anna

Efter avlutat pass så blev det en lång fika i solen uppe på Ormbergets fik, lite surr med Mattias som jobbar där och hade kunnat sitta där och bara må gott hur länge som helst. Tack Anna för en fantastisk förmiddag =) Snart gör vi om det i er stuga.

Efter att ha packat ner alla saker, hämtat sponsringssaker från Acctive sport och hälsa som ska med till löparläget  så var jag redo att åka. Krister på Acctive åker förresten i väg och ska göra en triathlontävling under kommande helg så det var spännande att surra md honom om det!  Dags för hemfärd,  men först en promenad och en löpttur. Dagens andra pass blev medeltempo ca 8 km på Ormberget så då var vi redo att åka de 12 milen mot norr.

 

Tävling på Vinden mot kinden Facebook

Glöm inte gilla sidan!

Morgonsmoothie med bär , chiafrön och alpro Kokos. Den är god och nyttig och får magen att må bra, dessutom helt laktosfri. Nu kan du vinna en av varje smak från Alpros senaste (kokos, havre och risdryck) som skickas hem till dig . Vad väntar du på? För att vinna ska du naturligtvis gilla Vinden mot kinden och skriva vilken smak som lockar mest . De tre vinnarna presenteras på Vinden mot kinden inom kort

acctive logga

Väl framme har jag ätit fantastiska köttfärsbiffar, tagit en lång dusch och nu ska jag bara vara och hitta den inre friden i drygt 1,5 vecka i allafall. Jag kommr givetvis att bjuda på fina bilder från träning i skog och mark och låta er följa med mig på mina träningar. Jag kommer också att skriva om denna fantastiska kvinna som jag coachar med löpningen. Lina är triatleten som satsar hårt på de tre grenarna simning, löpning och cykling. Till helgen genomför hon en halv Ironman och hennes huvumål är Iron man i Kalmar.  You go girl!

lina11

 

wpid-DSC_3382.jpg

 

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s