Mot nya utmaningar.

Jag behöver en utmaning . Missa inte att gilla min facebooksida och därmed stötta mig i min löpning.

 

tttttttttttttttttttt

marknad

Det är ett faktum och jag har några veckor kvar (närmare bestämt 3) till ett lopp som jag funderat på ett tag av och till. Jag har tänkt tankarna utan att göra slag i saken, kikat på hemsidan men aldrig gjort desto mer,

grunnat men aldrig kommit längre, just därför att jag kanske inte är redo, eller är jag?

 

Jag är 34 år, rätt ny löpare ( i allafall om jag jämför mig med många som hållit på i många år och sprungit maror och andra lopp. Jag är ju precis i starten vid att utveckla mig på marathon, men däremellan då? Ska jag bara träna och springa tråkiga 10 km lopp? Jag tycker inte det är så kul att delta i de lopp som är 10 km och jag vet egentligen inte vad det beror på. Jag har funderat lite och tror att jag inte är riktigt tränad för det då jag nästan eller aldrig springer intervaller för att få upp farten. Jag gillar att springa mer med flyt (missförstå mig inte nu) Charlotta Fougberg och alla ni andra otroliga löpare på medeldistanser, ni har ett grymt flyt i ert steg, men jag hör hemma i skogen och inte på en bana och det är inte riktigt samma sak att springa på grusväg , även om jag är väl medveten om att många av världens bästa löpare tränar just på leriga åkrar och sandiga slätter i stekande sol och att de dessutom gör det barfota och det är ju bara sååå sjukt imponerande. Men ändå…. Ska jag bli ännu snabbare på milen så bör jag inte träna fullt så mkt mängd, men i år ligger ju fokus på just längre och det är ju då jag mår som bäst, om du förstår vad jag menar? Känner du rent av igen dig?

Den 9 augusti går Stockholm Ultra som är 100 km och 50 km och jag funderar på att anmäla mig dit. Jag fixade en mara med god känsla och därför tror jag att det vore kul att testa på att delta i detta lopp. Jag har inte kört så långa pass, det längsta 3 mil sedan Stockholm men jag har vågat träna mycket och jag har nästan kört dubbla pass var dag med siktet inställt på att bli uthållig och inte snabb. Det till trots har jag förbättrat mig med 1,5 minut på milen =)

Veckan före mitt senaste lopp, Överkalix marknadslopp 10 km så tränade jag varje dag utan någon vilodag. Märk väl att jag inte tränar hårt bara för att jag tränar och att en återhämtningsjogg är väldigt bra och inte särskilt slitsamt. Det gäller att hitta sin balans och lyssna på kroppen när den säger att du ska vila, tex om pulsen blir högre i vila och i träning, mjölksyra kommer fortare eller du känner dig trött.

Jag körde 18 k på fredag med morgonlöp samt fart senare på kvällen och ett längre pass, dock endast 14 km i lördags, men värmen var tryckande så det ger ju benen mer sega också. Eftersom att det varit marknad här så har det blivit en del vin också och dagen innan loppet blev det både träning och några glas mousserande vin samt nattsuddande i öltältet på den årliga marknaden. Jag lyckades ändå pressa mig runt den 10 km banan Överkalix bjuder på i 29 gradig värme och åskkvavhet på tiden 38.38

 

 

och slutade därmed tvåa i loppet. Mitt pers på banan sedan innan har legat på 39.48. Jag fullkomligt hatar att springa i värme och jag tycker heller inte om att träna i värme. Nu när vi haft varmt i tre veckor känner jag mig frustrerad och seg och glömmer bort min egen kapacitet. Jag börjar tvivla på den eftersom att jag inte alls lyckas hålla någon bra fart då jag tränar utan benen känns sega, trötta och jag är klibbig hel och hållen.

 

marknad1

 

Jag tänker att kombinationen av mina sega pass och nötande tillsammans med något kortare lopp om 10 km ändå torde kunna bli bra inför att ta mig an 50 km på Stockholm ultra och att jag tar loppet som en del av en semesterrresa med en av mina bästa vänner.. Jag måste bestämma mig snart men mina tankar gåt ditåt. Nu vet även du det eftersom at du får vara med då jag tänker (skriver högt)

marknad3

Sedan lördags då jag sprang marknasloppet så har jag tränat hyfsat rent mängdmässigt även om kvaliten på passen kune varit bättre. Jag har kört om morgonen och sent om kvällen. I morse var det ren harmoni då jag steg up kl 05 och gav mig av på en 15 km runda och hade Selma med mig. Vi stannade så hon fick bada i en tjärn fylld av näckrosor. Tempen visade då 16 grader.

I tisdags var jag ute på två pass varav morgonpasset var 12 km med olika etapper av fart mestadels i 4.10-4.20 fart. Trots att det var 27 grader så gjorde vinden och fartvinden från bilarna att jag klarade av att trycka på men efteråt var svettfaktorn hög. Samma dag körde jag 19 km på kvällen mellan kl 22.00 och 00 och då hann temperaturen sjunka även om jag verkligen inte är van att träna så här sent på kvällen.

marknad4

Mellan träningarna har det blivit en hel del solande på stranden då det gäller att fånga dagarna och eftersom att Kalixälven är så uppvärmd nu med 25 grader så hinner både jag och hunden simma en hel del i det uppfriskande vattnet.

Nästan vecka åker jag upp till Björkliden Abisko för att vara ledare i Vinden mot kindens runningcamp. Det finns fortfarande chans att åka upp och vara med i detta läger som vänder sig till alla löpare och blivande löpare. Att lägret är i fjällen betyder inte att all löpning är teknisk och svår utan vi anpassar det så att alla ska kunna lära sig och utvecklas.

Passa på att anmäla dig till detta fantastiska camp som kommer bjuda på en naturupplevelse utöver det vanliga. Anmälan sker till www.bjorkliden.com

ADIOS!

3 reaktioner på ”Mot nya utmaningar.

 1. Hej Johanna!

  Härliga bilder 😀

  Jag skrev några rader till detta blogginlägg tidigare idag men det verkar ha försvunnit någonstans i cyberrymden…

  Det låter spännande med Stockholm Ultra 😀 Du kommer att klara den utmaningen tror jag!
  LYCKA TILL :D!!!!!

  Att få ta del av din tankar och reflektioner kring löpning med mera är intressant, tycker jag. Och vilken fantastisk utveckling du har gjort som löpare!

  Fortsätt njut av flytet i löpningen och soliga sommardagar!

  KRAM~*~Ida

 2. Det låter verkligen spännande med Stockholm Ultra 😀
  Jag är säker på att du skulle klara den utmaningen!
  LYCKA TILL :D!!!!!

  Det är intressant att få ta del av dina tankar och reflektioner kring löpningen i ditt liv med mera på din blogg. Din utveckling som löpare verkar sannerligen ha varit fantastisk och mer finns säkert att hämta 😀

  Må gott och njut av flytet och härliga sommardagar!

  KRAM~*~Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s