Läskande sommarrecept med Alpro a la Vinden mot kinden

Alpro sommarrecept a la Vinden mot kinden.

Jag älskar Alpros produkter och de får mig att må toppen på många sätt och vis. Förutom att de är gudomligt goda i smoothies och varierande i sina smaker så är de läskande att dricka en varm sommardag med en isbit i bara som den är.. Eftersom att jag är känslig för laktos (uppsvälld och gasig i maggen )

så passar Alpro mig fint och eftersom att jag inte heller  verkar tåla Soja så har de mängder av goda smaker att förgylla tillvaron med. Jag har under sommaren njutit av såååå många goda smoothies och tillbehör med Alpro som jag vill dela med mig av på bloggen. Hoppas jag kan inspirera någon. Varsågod och kom gärna med synpunkter.

 

Jag dricker Alpro som den är som törstsläckare, äter/dricker den som frukostalternativ istället för yogurt eller mjölk och jag har den i mina smoothies. Däremot kan jag inte rekommendera någon av dessa smaker att ha i kaffet då den skär sig.  Vill man ändå testa så är enligt mig, Alpro mandel utan socker den bästa.

wpid-wp-1400008353459.jpg

blå

Alpro smoothie med mandelmjölk

5 stycken isbitar medelstora

1 banan (direkt från frysen)

1 dl alpro mandelmjölk

2 msk Kvarg lätt

1 t 2 tsk lakritspulver

Mixa till en krämig smoothie

Alpro Smoothie fräschör och skogskänsla a la Vinden mot kinden

3 isbitar (detta väljer ni själv men för mkt är inte gott)

1 dl blåbär

1 tsk vaniljpulver/vaniljstång riven

1 dl Alpro kokosmjölk

2 bananer

 

Alpro träning uthållighet – smoothie med hasselnötsmjölk

1 avocado lagom mogen ej hård

1 näve fryst grönkål/spenat

1 dl hallon

2 dl Kokosmjölk

2 msk alpro tofuyogurt

Till samtliga smoothies serveras antingen kokosflingor, fiberberikade havregryn och solroskärnor. Perfekt som mellanmål, frukost, före träning och efter träning.

koralljag

Jag har druckit dessa som uppladdning inför mitt 50 km långa Stockholm ultra som går på lördag och även till andra lopp jag gjort. Underbart och ljuvligt. Jag kan inte garantera att jag kommer springa fort på lördag men jag har gjort det på andra lopp. Jag har njutit av Alpro och därför vill jag dela med mig av dessa recept. Sist men inte minst, glöm inte att få i er salt dessa varma sommardagar, ty om du endast dricker 4-5 liter vatten om dagen så sköljer du ut salterna i kroppen eftersom att du desutom svettas ut salter.

Till helgen får jag träffa Ultra Lina

wpid-DSC_3109.jpg

så det ser jag fram emot. Till alla er andra som ska träna, tävla eller röra er i sommarvärmen (Luleå 27 grader nu) tänk på att det är bättre vänta till sent om kvällen eller tidigt om morgonen.

 

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s