Helgen som var och läget som sådant.

Här kan du bla läsa om Johannas träning, andra inspiratörer, kostråd, träninsgråd, ta del av synpunkter av kläder och produkter och följa mig ut i världen mot nu närmast NYC marathon =)

Idag startade jag dagen med att springa till jobbet de 5,5 km och sedan hem.  Det blev en lite exrarunda på slutet så totalt 15 km idag. Kändes skönt och emellanåt låg jag på runt 4.20 fart. Men varför springer jag så ojämnt?   Ska ta och köra ett pass i min marathonfart i veckan och verkligen hålla den hela tiden och ha koll på klockan för nu är det som jag alltid kutar för fort i brjan som om jag ska springa 5 km lopp eller något.. Hallå liksom. Jag tror jag har mycket att vinna på att hålla nere och bromsa mig själv, men ändå inte bromsa för mycket och det är det som är svårigheten för på ett marathon kan det göra mycket på sluttiden om du bara gör en liten ökning i kmfarten.. Men hellre öka på slutet än att tappa.

Det var perfekt avstånd till skolan som ligger några km utanför Luleå, över bron och solen var så vacker på vägen när jag passerade den. Det gäller att fånga ljuset nu vänner.

Jag känner mig alltid glad då jag varit in til Acctive sport och hälsa i Luleå, butiken som verkligen har allt. Många tror att det endast är kosttillskott men det finns verkligen de mesta inom hälsa. Idag inhandlade jag Chiafrön och en till tub av Aloe Rub. Jag skulle inte kunna leva utan den, ty den är som balsam för mina ben då jag springer mycket. Testa du med.

Chiafrön är bra för det är rikt på protein och innehåller dessutom Omega 3. Förpackningen är från Risenta och trots den inte är så stor så räcker den ett tag då du inte ska äta för mycket av fröna. Två msk sägs täcka dagsbehovet av Omega 3.

Jag kikade även in utbudet och det har kommit in massor av fräscha vinterlöparkläder och underställ, skaljackor och diverse saker som är bra då man springer och gillar att vara i naturen och träna. Kan starkt tipsa er att gå in för personalen har gedigen erfaremhet av just hälsa. De är ofta på kurser och uppdateras inom det mesta som rör kosten och de rön som råder. Häslokost hörnan har ett bra utbud av raw food och ekologiska produkter.

acc

Den veckan som var kom jag upp i ca 10 mil löpning så på söndagen tog jag vila från löpningen och alternativtränade med Carola på Inpuls.

wpid-wp-1413125426670.jpeg

wpid-wp-1413131526798.jpeg

Cool brud i lyxförpackning. Min bästa Carola.

Vi körde cykling, Core och rodd. Jag körde faktiskt 10 min hård löpning också, men det kändes bra så jag är förlåten va? =)

in

Avslutade löparveckan med långpass med gänget från Lulekamrtaterna i lördags.  Totalt 28 km, var lite blygsam då jag närmar mig loppet och jag ändå anser att jag fått bra mängsträning, men jag gillar ju långpassen så det får bli ett till nu på lördag =)

Vi börjar ha sprungit ihop ett tag nu jag och grabbarna på bilden. Vi skojade om det om att vi ska nöta nu i vinter.  Det är bra att ha ett gäng att springa med, några som drar då det tar emot och ger möjligheten till mig att bara följa med.  Detta blir den andra vintern som jag kommer springa hela året. Ja jag har faktiskt inte hållit på med löpning så länge.

På bilden Johan Nordqvist, Patrik några andra hårdingar =)

wpid-wp-1413125598035.jpeg

Saknades gjorde denna man

kenn

och det berodde på att han var i Budapest och sprang marathon där. Han slutade på nionde plats och sprang sitt livs andra snabbaste marathon på tiden 2.39.56. Han heter Kenneth och jag är stolt att känna honom. Han har sprungit 39 marathon (rätta mig om jag har fel, Kenneth).

Grattis från mig =) Och jag vet ju att du Kenneth stöttar mig också för det har du gjort från det att jag lärde känna dig och kom in i löpningen.

Nu är det två veckor och 4 dagar kvar till jag ska ta mig an New York marathon.

Marathon by the Numbers
2013 AVG. FINISH TIME
4:29:12
 
2013 FINISHERS
50,266

Genomsnittstiden bland alla är alltså 4.29.12.

Det sägs vara 2 miljoner åskådare. Det är grymt svårt komma med och få en plats och många betalar hutlösa pengar för det. Jag är rätt glad att jag kvalade in =)

Fattar du? Det är ju helt sjukt. Tycker det är nyss jag satt där på balkongen på Kanarieöarna på mitt egna träningsläger och nåddes av beskedet at jag kvalat in. Jag tror jag var så glad att jag log hela kvällen och firade med några glas skumpa =)

Nu är det alltså snart dags.

Det kommer bli tufft men kul.  Ett marathon är alltid ett marathon. Det kan ingen ta ifrån en. Den som aldrig sprungit ett kan inte föreställa sig känslan av det både före, under tiden och efter. Jag vet att publiken kommer lyfta mig när tröttheten kommer och benen svider av betongen. Men men, det är New York marathon och det är stort.

Mitt mål är att göra high five, tjoa och ändå kunna göra ett bra lopp. Det behöver inte bli personbästa för jag vet att det blir ett lopp jag minns ändå, livet ut.

kalas

Idag fyllde Magda 11 år så jag var på kalas hos storebror och Magda fick presenter. Av ig fick hon ett fint halsband som jag tror ho blev glad åt.

Tänk att mina syskonbarn blivit så stora allihopa. Åren går, men själv blir man bara yngre *hmm…*

wpid-dsc_0245.jpg

Du kan nu beställa en vinden mot kinden tee. På bilden i vitt men den nya färgen kommer vara svart med orange och gul sömm för män och så loggan förstås.

soulmate

Finns i xs til xl.

Den är super snygg så passa på att stötta mig ..

Maila jonsiponsi@gmail.com så får du mer info om färg ..

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s