Mot världens största marathon som lycklig löpare.

Så kom det. Startbeviset för livets lopp. Det har varit en säsong fylld av roliga lopp, men det som väntar nu är exceptionellt.  Jag vet att jag kommer springa många fler.. Jag menar detta är ju mitt femte marathon, ever..  Ja jag menar jag ligger ju i lä om jag jämför med fantastiska Reima Hartikainen som också ska till New York.. Här snackar vi erfarenhet.

new

Men att  få göra marathon  i New York och avsluta löparåret 2014 här, känns otroligt. För mig.
Inte den lättaste banan, inte det snabbaste marathonet men ändå. Fattar du att jag är med?. Och inte via någon researrangör, utan helt själv. Jag kvalade in.

image

Jag startar i wave ett som är längst fram i startledet. Det är fyra eller fem wavs totalt.   Det är tydligen uppdelat i tre färger, vilka är blått, orange och grönt som sedan går ihop på bron som tar oss ner mot central park. Starten går 09.40 på den stora hängbron som jag endast sett på tv och i filmer. Där någonstans kommer jag vara =)

Underlaget är betong, vilket tar mycket mer på benen än asfalt. Jag borde vara redo och jag har tränat det jag kunnat.  Inget av det jag gör från och med nu kan förändra något tror jag… I morgon väntar sista långpass på tre mil i lätt tempo, bara njutning och bara ett pass i harmoni.

New york har höst nu.

Vädret verkar vara väldigt skiftande med endera dagen 22 grader och den andra 12. Arrangören rekommenderar överdragskläder som är varma timmarna före start.
Detta kommer jag ha med ty jag har massor av kläder att offra.

I morse var jag och kollade mitt hb och blodstatus igen. För en månad sedan hade både depåer och hb gått ner till järnbrist,  så att stockholm halvmarathon ledde till personbästa för mig det till trots, är för en gåta och ett under.

image

1.24.13 Dn Stockholm halvmarathon. Pers med 6 min på banan.

Veckorna efter åt jag mycket Blodpudding och aprikoser, spenat, persilja och annat så att jag hann notera till Lidingöloppet,  att värdet stabiliserats.  Idag fick jag svar att HB nu är 134, vilket är normalt för att vara jag, en ändå inte högt om man jämför med många.
Idag har jag även varit på massage då jag känt mig trött och seg i musklerna både i ben och överkropp.  Jag tror jag spänt mig omedvetet mycket i axlar och eftersom jag har skolios,  sned ryggrad, är det viktigt att slappna av och förebygga.  Nisse masserade och spänningar släppte.

image

På väg hem från jobbet. Fick denna lapp idag av en flicka i klassen. Så himla gulligt.

image

wpid-wp-1413564432571.jpeg

Fisksoppa som jag gjorde igår.
Recept.
En halv gul lök.
En halv förpackning alpro grädde fetthalt 17 procent.
Klippt persilja.
Fryst spenat.
Fyra torskfileer.
En msk honung.
Salt, peppar och chili
Lite kanel.
Späd ut med vatten och ev fiskbuljong
Kokt ris som blandas i.

Servera med bröd och avokado smör.

Soppan var otroligt god.

image

Så här två veckor före känns det lite pirrigt. Inte för själva distansen utan mer för loppet, jag menar new york marathon,  det är stort. Jag har aldrig varit i new york så det ska bli fantastiskt att uppleva staden.

Tackar en lycklig stjärna för att just jag fått möjligheten..
Livet är kort.
Lev och upplev.
Har fått fantastiskt mycket hjälp och stöd av Eva Fridman från Göteborg.  Eva bloggar på fit eva.
Www.fit-eva.blogspot.se

Hon sprang loppet 2013 och håller idag mest på med simning och löp-sim kombination. Eva och jag har aldrig träffats, men ibland känns det som vi känt varann länge. Löpning förenar. Tack Eva för hjälpen.
Kram.

image

Bild tagen från onsdagens intervaller. Jag och selma värmde upp på 2.2 km slingan ormberget och sedan körde jag fart i 60 sek med lätt jogg 60 sek mellan i totalt 20 omgångar.

Det var lite segt första tre men sedan låg jag i 3.30 till 3.45 min per km.

I måndags testade jag att köra fart på eftermiddagen i form av snabbdistans 5 km på spåret på ormberget, gånger 2 med 7 km medeldistans på morgonen Jag hade nog egentligen endast kunna springa sköna medeldistans pass veckorna mellan mellan Lidingöloppet och new york men jag tänkte testa kroppen lite eftersom detta är sista loppet för i år.

image

Bild efter fartpass i måndags.

image

I veckan var jag in på acctive och fixade chiafrön och en ny av mirakel medlet aloe rub.  Det är lisa för mina ben.

Nu är det helg och idag vilar jag från löpning men startade morgonen med en promenad med selma runt sjön.

Det känns bra att låta kroppen vila och ladda inför morgondagens långpass. Vädret ska bli fantastiskt.
Frost.
Sol.
Knaster.
Sedan tvärån och min egna skog.
Kan det bli bättre.?

image

Och missa nu inte det som händer inför new york.

Det går fortfarande att beställa en vinden mot kinden the soulmate of running tröja.

kenn wpid-dsc_0245.jpgDen finns i svart nu, med rosa sömmar för tjejer och svart med orange sömm för herrar. Fast killar får naturligtvis också ta en svart med det rosa trycket, som Kenneth på bilden =)

Maila mig för intresse.

jonsiponsi@gmail.com
Den är grymt snygg.

Adios.

5 reaktioner på ”Mot världens största marathon som lycklig löpare.

  1. Stort lycka till i NY, jätteroligt att ha hittat din blogg, lite nyfiken på vad du väljer för skor att springa i på betongunderlaget i NY?
    Som sagt lycka till och glöm inte att ha roligt!

  2. Hej Johanna! Lycka till i NY. Jag vet inte hur många Överkalixbor som sprungit NY Marathon men jag tyckte att det var en upplevelse (sprang -83, har växt upp i Överkalix kommun) men nu har jag passerat 70 och motionerar några gånger per vecka. Måste gratulera dig till fantastiska resultet under säsongen.
    Lycka till i New York!

    • Åh så roligt. Det är nog inte så många, fniss 🙂 så vi e nog lite unika du å jag. Det är nog definitivt en upplevelse. Tack för pepp och vad kul att du ännu motionerar å håller igång. det är ju livet, då det är som bäst. Hoppas kunna blicka tillbaka om 46 år och se detta loppet som ett härligt lopp å ett minne för livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s