Aj aj aj, det pirrar lite nu =) New York marathon närmar sig.

New York är verkligen så där fantastiskt som alla sagt till mig. De blinkande lamporna, de höga husen, shoppingen, ja man vill ju bara ha allting man ser, tänk så konstigt det kan vara =) Är så glad att jag åkte hit och är så lycklig att jag fått chansen att göra det, dvs att jag tog löpningen till nya vidder och kvalade in.  Hur känns det nu så här dagen före? Jo men det känns lite spännande. Jag har faktiskt ingen aning om hur kroppen är och hur den komer prestera men jag gissar att det kommer lossna naturligt då jag kommer till starten. Frågan är om jag kommer kunna sova något i natt? Redan kl 05 blir vi upplockade med buss och körda till färjan i Staten Island och ut till bron där starten går. Jag är i wave 1, green, längst fram där med startnummer 574. Simon startar kl 10.05 i wave 2 och Mikael som jag har med som support kommer tyvärr inte kunna följa med på grund av att ingen annan än de som springer får komma in där och restriktionerna är stenhårda.

new ark

Även om jag egentligen inte är någon storstadsmänniska så har jag funnit mig tillrätta här. Vi bor i en lägenhet i New Jersey west New York och det är ett pittoreskt område där vi har kök med tvättmaskin, diskmaskin, tv, wifi och alt som man kan behöva.  Jag lämnade Luleå redan tidigt i torsdags så klev upp kl 04.30 och tog farväl av hjärtat som ska vara hos mor och far medan jag är borta på mitt äventyr.

Flgresan gick ändå bra med ett kort stopp i Oslo och sedan nonstopp 8 h till Newark. Under resan serverades mat men jag hade glömt beställa laktos och mjölkfritt så det var tur att jag hade med mig egen mat. Jag gjorde en linssallad kvällen innan och hade också med mig morötter och masa frukt som sedan lämnades på planet då man tydligen får böta om man tar in sådant i landet. Tänk så det kan vara .

Fredagen spenderades på Manhattan och runt Times Square, med så mycket intryck att man hade kunnat stå där och glo i en evighet. När vi kom fram til expo för att hämta nummerlapp så var det en lång, lång kö spm ringade sig fram. Vi fick köa ungefär 20 minuter innan jag äntligen kom in på den största mässa jag upplevt. Herregid vilket arrangemang. Det fanns hur mycket Asicskläder och annat att köpa, samt smakprover och fina kläder för löpare. Jag hade kunnat göra av med mycket men köpte endast ett par Love running strumpor i compression. De var så söta så jag var bara tvungen =)

15993498-Ru190

I Asicsbutiken köpte jag nya Asicsskor som är årets New York maratjon och endast går att hitta här, så det känns kul.  Jag får se om jag hinner gå in dem innan loppet.

skor

Jag har faktiskt inte tränat nu sedan i torsdags. Jag tog en lätt löprunda i torsdags eftermiddag då vi kom fram om ca 4,5 km men det kändes segt efter resan så jag ville inte äventyra något utan har bara promenerat powerwalks.  Dagarna före har jag tränat ca 1 mil om dagen förutom i onsdags då jag behövde ut och rensa skallen två gånger … I morse var jag och Mikael ute och gick en snabb runda i regnet och upplevde området här vi bor. Det känns helt okej att vila för att vara en träningsnarkoman =)

Idag är det massor att fixa för kl 03.30 i natt ringer väckarklockan (kl 8.30) svensk tid eftersom ni är 5 h efter oss. Jag ska försöka lägga mig bitti ikväll och se till att ha allting klart. Vi åker buss till starten och eftersom att jag startar i local competition så har jag ett område i vip där jag fr vara vilket gör att killen som jag reser med inte kommer kunna vara med och det är synd.

ne ark 2

Väl inne på expon street 38 11th avenue

De kommer tyvärr blåsa i morgon med ca 8 till 9 sekundmeter och det är oroande säger de eftersom det lär vara rejält på de många broar som jag ska ta mig över. Det kommer vara sol och ca 8 grader och banan är inte den lättaste och underlaget är hårt och stumt. Jag ska springa med känsla och inte sikta på att göra något personbästa på detta lopp. Det räcker gott att jag tagit mig hit och att jag persat med 10 minuter på marathondistansen i år. Jag vet att det finns de som tror på mig ändå i klubben och jag tar som sagt Ekens ord med mig om hur bra jag gjort i från mig i år och hur väl jag lyckats springa de 18 lopp jag gjort. Jag är också så tacksam över Acctive sport och hälsa i Luleå som tror på mig och ser till att jag får bra kläder at springa och trän i och bra produkter att ladda upp med som Beetroot, energikakor och andra naturprodukter från den bästa butiken i Luleå. Jag känner att jag växt i år och inför 2015 har jag ett bra självförtroende.

Naturligtvis är jag så tacksam över att kroppen gett mig denna möjlighet och att jag representerar Norrbotten  =)

ne ark1

Tack alla som följer mig. Snart är det dags. Det pirrar lite nu. Har jag tränat rätt, vilat rätt, fyllt på med rätt energi? Jag vet ärligt inte men kanske är det också det som är tjusningen med långlopp.

Vill ni se loppet, et av de största i världen så sänds det på Eurosport.

Annars kan man följa via New York marathon hemsidan också. Mitt startnummer är 574.

New York marathon, here I come.

ADIOS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s