2015, så här kommer jag ta emot dig i min famn!

Nytt år innebär nya löften och förändringar, är det så?  Vart jag än mitt öra vänder så hör jag någon säga att de ska börja träna mer och boosta starten på 2015.  Jag har ett annat löfte till mig själv och det är att jag ska försöka sluta låta andra stjäla energi från mig. Jag har, under många år låtit energitjuvar styra och i synnerhet de som ingen kunskap eller något intresse av löpning och mig har.. folk som bryr sig på ett irriterande sätt…. . Jag har en tendens att analysera och fundera över varför någon gjort si eller så och också tro att det är jag som är orsaken. Det är slut med det för jag är inte orsaken och det vet jag ju innerst inne. Jag tränar mycket…. men jag tränar inte hårt.. För mig är det harmoni för det mesta med ett leende. Vad tusan jag är ju också bra, bland de bästa på SM. Jag måste tro på mig själv.. Jag vill bli bättre. Bättre på mina villkor.

Får jag säga så? Klart jag får, det är ett fritt land och en fri blogg. 

Och nej jag vill inte åka skidor hela vintern. Jag vill springa.

Oavsett om du tycker det är halt och kallt. Jag tycker inte det! Jag vet vad som är bra för mig och min kropp.

Någon skev till mig att jag kanske borde springa 1000 meters intervaller för att bli snabbare.  Jag vet inte om jag någonsin kört en intervall i 3.30 fart, även om jag ofta legat 3.55 och till och med 3.50 på tävlingar. Något måste jag ju gjort rätt? Eller?

This is my filosofi. Jag gör det jag gillar och sedan vet jag att folk har invändningar men det ska jag sluta ta åt mig av utan istället gå med stolt hållning  =)

Idag log jag extra mycket då den mysiga herren som jag brukar se springa runt sjön ofta i olika väderlekar, komma fram till mig på Inpuls och säga hur duktig jag är och hur mycket jag inspirerar andra.  Det värmde i hela mig så tack så mycket för det! Hoppas din fot läker fort också.

Då vet ni!

Ni som följt bloggen har säkert läst ibland hur jag irriterat mig på att någon fällt en spydig kommentar om att jag bara springer och springer och istället för att grunna och fundera, bli irriterad eller ledsen så ska jag le. Jag ska le mitt allra största leende, för le det är jag bra på.

hemma

Min filosofi med löpningen startade en gång i tiden med att jag ville ha andrum och hitta ett sätt att rensa skallen efter en stressig dag. När jag kom in efter en löprunda, aningen svettig i kalufsen, jo det är sant…jag svettas mest i luggen och bakom ryggen och svettas faktiskt inte alla så mycket som många andra gör men hur som helst så kom jag in rödrosig och fylld av endorfiner och då kunde jag skriva bättre och få kreativitet till mina studier på ett helt annat sätt, samtidigt som hunden var lugn och sov.. Det var så det började.  Några år senare så står jag i ett skede då jag borde välja att satsa på löpningen för att verkligen se hur bra jag kan bli. Hur ska jag annars motiveras?

Det tar emot så här års, det ska jag inte sticka under stolen med.  Jag ser alla bilder som löpare lägger upp med barmark och det måste ju vara himmelriket att vara löpare i södra Sverige. Vilken fördel ni har, så nu har ni lite att leva upp till? Här i norr har vi ofta kallt och mycket snö. Temperaturen är nu ca minus tio och lokalt ca minus 27, som hos min mamma och pappa idag.   Men jag klagar inte för jag har lärt mig älska att träna i alla väder. Även om det tar emot nu då det är mörkt, inte en människa ute klockan sju då jag startar dagen med min morgonrunda som oftast är 40 till 65 minuter.

Jag tränar nästan alltid ute. I lördags var det helt perfekt då snön som kommit var mjuk och blöt och gav fantastiskt grepp vid varje fotnedsättning. Jag gav mig av tidigt och hittade en ny runda ut mot Hertsön, dit jag kommer flytta så småningom till en liten renoverad bagarstuga.

Som vi längtar!

Löpning tar tid och tid har vi inte hur mycket som helst. Jag hinner ibland inte umgås så mycket som jag skulle önska med  mina vänner och de som verkligen betyder mycket för mig.

Jobbet tar tid. Jag önskar jag kunde lägga mer tid på träning och sömn. Senaste tiden har sömnen blivit lidande för att jag haft mycket nytt att leva upp till som ställt krav ..

Vad vill jag? Vart står jag?

Tror jag ens på mig själv? Jo det gör jag och innerst inne vet jag att jag kommer nå mina mål

marathon sub 2.55

milen sub 37.59

Är det värt det?

Finns du kvar?

I nöden prövas vännen.

Men någonstans är det ju ändå oftast så att vi människor vill bli bättre och vad vill jag?  Jag vill ju bli bättre och göra både maran och halvmaran bättre. Vad behöver jag veta för att bli ännu bättre? I år har jag ju verkligen gjort saker rätt, men frågan är om jag varit ännu bättre om jag tränar hårdare?

Krävs det att jag måste in i en hall och springa på en utnött bana som i de flesta fall ger vadproblem och ömma hälsenor så nej tack.  Jag tycker för mycket om att springa ute, men ute sätter gränser för fart just för att det är kallt och inte alltid så exemplariskt underlag. Eller så är det just det det är? Kanske är det min träning precis på gränsen för vad som är hårt som gjort att jag utvecklats. Kanske? Hur det än är så är det min träningsfilosofi och jag gillar den. Tack för att just du också gillar Vinden mot kinden.

snöö

Så här såg det ut på min 2.25 km mil långa runda i lördags. Här på vägen kunde jag trycka ifrån och ligga sista 2 km på 4.05 fart. Senaste veckan som var drygt 11 mil löpning men mest distans. Jag fick in ett fartpass och ett längre pass med inslag av drygt 4.20 fart och formen har känts god. Jag känner att jag tål den mängden nu utan att kroppen känns stel och seg.

vinter4

armar

Idag körde jag 4.35 fart 5 km och styrketräning på Inpuls. Det blev också 7 km lätt morgondistans med Selma. 

Jag gillar min kropp och det faktum att jag bär på en styrka. Vi har bara en kropp och den ska vi vara rädd om

Hur det än är så tränar vi inte flera mil i veckan om vi inte har mål att bli bättre. Att bli bättre kan ju handla om att bli bättre på springa långt och det är här jag står.  Att ha ett mål behöver inte nödvändigtvis vara mätbart, men det torde i allafall vara motiverande att någongång testa sin förmåga med andra än att alltid göra det själv. Jag får då och då kommentarer och mail av de som tar tiden på löpbandet och pressar sig där tills de spyr, en frågan är om det skapar långsiktig kärlek för träning utan mest en betungande känsla.  De vill ofta visa för mig att de kan, att de kan slå mig..  Men det som inte syns, har det verkligen hänt och kan det skapa långsiktig symmetri?

De mål som handlar om att bli smal och ha en snygg kropp varar sällan länge heller utan vi behöver fler motivatorer, tror i allafall jag!

6. Las Palmas MarathonHär är en av mina motivatorer. Gran Canaria marathon.

anna

Anna och jag ska till Gran Canaria!

Om tre veckor åker jag dit tillsammans med 8 andra löparglada individer, alla på olika nivåer med olika mål. Jag velar ännu om jag ska springa hel eller halvmaran och måste filurera vidare på detta!

2009

Det här är en annan motivator. Mitt livs första marathon som hel rookie men med snittpuls på 127 0ch året var 2009. Efter det var jag fast!

gran canaria löpning

Bergen på Gran Canaria, här vi ska upptäcka och ta oss ut på långpass. Åh vad jag längtar!

gran-canaria-slide-localizacion

Här ska vi bo!

Det är fantastiskt med mål och just nu längtar jag efter lite värme. in snok rinner igen efter en förkylning som är segare än segast. Jag har ändå kunnat träna på bra utan besvär , men i söndagsnatt, efter mina korta fartökningar började det irritera lite i luftrören. Nu är det bara kurera med honung ikväll.

sverige För den 25 JANUARI  då smäller det. Då ska jag springa av kärlek och med känsla. Jag ska springa för alla er som tror på mig och för the neverending love of  Vinden mot kinden

rosa jag

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s