En dag bara för mig själv med proffs! Gör om mig!

Ny hårfärg, men samma Johanna. Jag lovar!

 

Ja vilken dag. Jag säger bara wow. Förstår knappt att det är sant att jag fått vara med på ett förnya mig reportage tack vare mitt jobb. Nu ska ni få höra hur det gått till från första timmen. I fredags morse entrade jag Creative Hår, naglar och skönhet och ut därifrån gick ett JAG

jag inte sett på länge med ett helt nytt självförtroende. Tänk att få känna sig så snygg  och att umgås med proffs som lockar fram det bästa i en utan att behöva ta till kniven som många andra gör i vårt utseendefixerade samhälle.  Nå nu tillhör inte jag den typen av människa som skulle göra det ändå eftersom jag är nöjd med mig själv och det jag åstadkommit men det är en annan historia. många människor är inte nöjda och varje kväll mår människor dåligt i sina kroppar och i sitt jag. jag känner med dem för jag har själv varit där. Då jag var tonåring blev jag retad för att jag har en skolios (sned ryggrad) orsakad ofta av att man växer för fort i tonåren) . Elaka blickar och nedsättande kommentarer var vardagsmat.  Under mina år på högstadiet fick jag ofta höra Sne Johanna sjuda mellan korridorerna och väggarna i skolan och att stå inför människor och redovisa fanns inte i min värld.  På alla sätt försökte jag lära mig att dölja denna snedhet som de tutade in i mig att jag hade.  När jag kom bort från Norrbotten, den landsända jag nu idag avgudar och aldrig vill lämna, så öppnades en ny värld för mig. jag började studera svenska och därmed började jag tycka om att stå och prata inför en grupp människor. I dag är skoliosen en del av mig och något jag inte velat vara utan. Jag gillar mig själv ändå för att det handlar om att tycka om sig själv för den man är och inte för hur man ser ut endast! Men just för att jag själv upplevt det så känner jag med alla de som lider och mår dåligt . Jag tror att vi alla behöver få känna oss vackra och att vi ska känna oss vackra.

 

 

DSC_0078

Väldigt nöjd med håret och färgen. Det lockar fram glansen i strået!

Färgen verkar passa mig bra och smälter in med mina bruna ögon.  Det turkosa i örhänget passar allt det andra tycker jag. 

 

Klockan 9.00  i fredags anlände jag till Creative i Luleå för att bli väl mottagen med en god skummande kaffekopp. Första steget var att göra mina naglar hos nagelteknologen Sara . Hon begrundade mina naglar och konstaterade snabbt att jag behöver nagelolja så här års eftersom att de var så tunna. Den här årstiden är verkligen inte snäll med vår hud, hår och naglar och därför behöver vi vara extra noga med att äta och dricka mycket så att huden och håret inte tappar sin elasticitet.

 

Sara filade först och sedan gjorde hon mina naglar tjockare genom att sätta gelé på nageln och under tiden det verkade fick jag växelvis sätta in handen i en slags varm hållare för att det skulle stelna snabbare. Sara avslutade med att måla nageln i ett skimrande rosa nagellack och jag blev verkligen super nöjd.

Naglarna före.

 

DSC_0004

Foto Anette Holmqvist Gratistidningen

 

DSC_0005Foto Anette Holmqvist Gratistidningen.

DSC_0007

Naglarna efteråt. Fint skimmer.

Så här såg jag ut dagen till ära klädd i min vinden mot kinden tröja. vill du också ha en så hör av dig för de går nämligen att beställa från Acctive sport och hälsa.

 

IMG_3166

Efter naglarna var det dags att få göra sig lite snygg i håret och frisörerna Susanne och Sofie V konstaterade att något kallare skulle passa min varma hudton. Jag var lite frågvis i början för håret är jag verkligen rädd om och jag har ärligt inte gjort så många stora förändringar i mitt liv. Färgen från början var de inte alls imponerade av.

DSC_0014

Sofie till höger och Susanne till vänster konverserar angående mitt hår. De är båda överens om att jag behöver ett lyft. Så spännande just då!

unnamed (1)

Håret efteråt med Creative Extension of Sweden, deras egna märke! 

 

Efter att håret var färdigt tog jag en lunch för då hade mitt blodsocker hunnit gå ner och efter typ tre koppar kaffe behövdes det verkligen något mer.  Hips vips var jag som en ny människa och redo att sjunka ner i en skön stol och få bli omhändertagen igen. Denna lyx på en fredag och en vilodag dessutom =)

Sminkning stod på schemat.

IMG_3169

 

 

DSC_0023

 

   Sminkning pågår. 

Efteråt en liten paus för att locka ihop löshåret med det egna håret och vem kan ana att det är clips jag har på mig? Så proffsigt gjort att jag aldrig vill ta av mig håret.

DSC_0025

Foto susanne Eriksson

IMG_3180

 

Här sitter jag och försöker låtsas som om jag inte alls har någon rethosta som jag hade då. Ni vet ju mer man inte vill hosta så ju mer hostar man och pinsamheten är ett faktum.

 

Skiner som en sol gör jag i allafall dagen till ära och vacker tycker jag att jag blev om jag får säga så själv =)

 

DSC_0029

Sedan var det dags att bli omhändertagen av Sofie Ledin på Styleissimo. Stockholmstjejen Sofie som flyttat upp från stockholm kommer kunna ta emot kunder från den 22 februari 2015. Det Sofie inte vet om mode det vet ingen, eller kanske Trinny och Susanna från det populära stylingprogrammet på tv. Att ha en personalshopper verkar vara mer poppis i storstäderna, men det var verkligen lyx att hon valt ut kläder, skor, smycken ja you name it, helt efter att ha scannat av mig och min kroppsform som tydligen är en lollipopp =)

Vältränad med välsvarvade vader blev jag bortskämd och fick höra att jag verkligen är otroligt fotogenisk. Klart som korvspad att jag suger åt mig alla fina komplimanger, även från Facebook. Tack alla goa!

 

DSC_0044

Vitt är tydligen min färg och denna blus gillade jag verkligen!

DSC_0072

 

Närbild på mig och förvandlingen. Gillar denna bild då den tar fram mina ögon på ett bra sätt.

10872846_10152464243407132_952488962772289583_o

Foto sofie Ledin Styleissimo

Avslutningsvis bjuder jag på denna bild. Det som är roligt med denna är att jag har på mig färger jag annars inte skulle ta på mig självmant. Jag tror och trodde inte att jag passar i grått, men tydligen kan jag ha just dessa nyanser.

Det var en väldigt lärorik dag med mycket intryck så jag var helt tom i bollen då jag kom hem sent på fredagkväll.

Ett minne för livet med nya bekantskaper.

Tack gratistidningen Luleå för att jag fick vara med på detta. tack Anette för att du kom och fotade och tack till alla er tjejer för att ni tog så otroligt god hand om mig.

Missa inte reportaget i Luleå gratistidning A klass i dag där ni får se mer av mig .

20150114_091753

 

I will be back!

ADIOS!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s