Gran Kanaria marathon närmar sig!

Nu längtar jag efter värmen och solen. Motivationen tryter och det är inte roligt att springa då det är smällkallt ute. Likt ett dåligt förhållande känns det som slentrian, ja vi har ju säkert alla upplevt när glöden inte riktigt får fyr. Så är det även med träningen men jag gör den, ty jag älskar känslan efteråt.

 

Under helgen som var var det 0- grader här i Norrbotten och plötsligt kände jag återigen att styrkan jag trott jag tappat finns inne i mig. Plötsligt visade sig solen och det var underbart där ute. Intervaller fredag, långpass lördag, långintervaller i marathonfart och strax där över med god känsla likt löpningen är för mig på söndag och slutligen alternativ träning måndag på Inpuls i måndags då Vera ledde Spinning 55. Det är fantastiskt att glida in på Inpuls och mötas av leende personal och färgglada kläder och inredning. Flera fina löpband med TVapparater och ett nybyggt rum med allt du behöver när du ska träna bål och stretcha ut.  Inpuls erhåller dessutom varierande pass med Tabata, Spinning, Yoga, PSI, Cirkelträning och Bodypump mm. Jag föredrar Spinningen för det är skönt att trampa ut och få hjärtat att jobba om än vissa muskler som normalt jobbar får vara mer passiva.

inpulsMina Sverigeshorts som jag ska ha på söndag och på mina lopp jag gör i år. Foto från Inpuls.

I går började jag  med att springa 5 km tempo på bandet och jag behövde verkligen springa av mig. När det är mycket på jobbet och jag varit kreativ och haft många järn i elden så är det som jag får utlopp för detta då jag springer. Jag jobbar som mediakonsulent på Luleå Gratistidning, har bytt bransch, testat något nytt och jag  träffar mycket folk. Det är ett roligt och varierande jobb.

Så just här hittar jag kraft, avkoppling och energi. I träningen.

image

 

 

Antingen genom ett lugnt och skönt distanspass med bara mig själv och naturen, eller så ett snabbare pass för att få igång endorfinerna.  I går blev det med fart och även på spinningen kunde jag cykla i ett flow, likt jag haft en fart på marathon som jag orkat hålla hela vägen om än det var tungt och ansträngande.  Pigg var bara förnamnet men så smällde det till och blev 20 minus igen och maskineriet blir stelt och trögt och benen och andningen känns som hos en äldre människa.

Men nu närmar det sig alltså för mig, Johan Nordqvist, Kenneth Boman, Anna N, Katarina Burman, Catarina L och så några fler. Vi åker till Gran Kanaria på fredag och på söndag så kommer jag att springa långpass på Disa Gran Canaria marathon. Helt utan krav, utan tidspress, utan där kroppen får öppna och stänga i den fart som känns bäst. Hur det än går är det januari och jag har ännu inte riktigt smält hur fantastiskt det gick på New York marathon för snart tre månader sedan.

2.59.40.

Mitt mål nu på söndag är att inleda lugnare och kunna öka på slutet och att inte pressa mig maximalt eftersom vi ska springa och träna inspirerande pass de dagar som följer fram till vi åker hem. Det kommer bli helt galet kul. Hur det än går. Året är långt … så det är ingen katastrof om det skulle kännas tungt nu.

För er som vill följa oss så går det att följa via denna sida.

Kenneth som jag har med mig på denna resa har gjort 2.39 i år och vill gärna ner mot 2.35 på loppet. En riktigt bra dag skulle både han och jag kunna komma bland de tio främsta om man ser till tider från förra året. Förra året hade tvåan en tid på 3.18 så då hade jag förmodligen kanske sprungit in som tvåa, men man vet aldrig. I år är det många duktiga med. Så himla ballt det ska bli..

Ska bli spännande att se om det blir pers för Boman. En bra dag kan han hamna bland de tre till 5 bästa. Se länken för att se tider föregående år.  Har hört ryktas att ha ska inleda med farthållare för 2.35, men även om det inte går vägen så är det modigt och helt rätt att prova. Det är ju länge ännu till SM och Stockholm marathon . För egen del är jag inte så bra att hantera värme och jag har inte kört någon fart de senaste månaderna sedan New York utan mest fokuserat på att springa distans och fartlek med mest farter om 4.30 och därikring. En seeg förkylning har inte velat släppa taget och då tar man det lugnare med träningen.  Nu först (4 veckor senare) har den släppt taget om mig.

 

Sedan vet man aldrig hur det går. Min ambition är i allafall att hålla igen lite . Det har hänt en del tråkigheter som gör att jag inte riktigt är motiverad. Relationer som strypts, svikna löften och dessutom kan det vara så att Selma fått tillbaka en juvertumör… =(

Det är inte alls roligt.  Men jag tänker positivt.

Så jag vill bara vara i nuet.

Ta det som träning. Njuta. Uppleva och få erfarenhet av denna underbara distans som jag hittills lyckats bra med. Allt kan hända på 42 km.  Umgås med likasinnade. Sitta på balkongen och sippra på Cava och se solnedgång och soluppgång.

 

Johan Nordqvist siktar också på att springa snabbt och han vill gärna kvala in till New York marathon. Johan har utvecklats mycket i år och springer i herrar 40.  Jag tror Johan kommer drämma till med en riktigt bra tid om han inte öppnar för hårt så kraften sinar. Han är redo, laddad och kommer vara vass efter att ha tränat bra senaste tiden.

Vi är ett glatt och fint gäng som åker och har bästa Karin med som kommer finnas efter banan och serva oss om det behövs.

Nu åker vi snart =)

Som sagt, här kan ni följa oss och hitta matnyttig info.

GÖR OM

Bjuder på två bilder från när jag var med i Förnya mig på Salong Creative Hår, naglar och Skönhet i Luleå.

gör om1

1470136_925002297532843_6895262826607826108_nMissa inte att anmäla dig till ett inspirerande löparläger med mig ..

Ha en trevlig kväll och fortsätt följa mig och löpningen. Jag kommer bjuda på intressanta bilder från vår resa och våra pass i bergen, på stranden, på sanddynerna och från loppet. Missa inte detta!

Gilla gärna min sida på Facebook också för att följa oss där.

 

ADIOS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s